10 Nisan 2009 Cuma

Fırın sütlaç


Malzemeler
2 litre soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
3 ufak parça damla sakızı
1 kahve fincanı pirinç unu
1 yumurta sarısı
2,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı
2 litre süt ile pirinçleri hafif yumuşayana kadar kaynatın, kaynayan sütten az bir miktarını ayırıp damla sakızlarını bu sütte eriterek tekrar karışıma katın.Pirinç ununu ayrı bir yerde 1 bardak suda eritin, erittiğiniz suya sütlü karışımdan azar azar ekleyerek pirinç unu karışımını ısıtın, pirinç ununu tencereye ekleyin, 5 dakika arada karıştırarak pişirin.Şekeri de ekleyip 1 taşım daha kaynatın.sütlaçları ufak toprak güveçlere koyun,sütlaçtan az bir miktarını ayırın soğutun ve yumurta sarısını katıp karıştırın, karışımı sütlaçların üzerine eşit olarak dökün ve 175 derece fırında üstten 15 dakika kadar üstleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder