31 Ekim 2011 Pazartesi

Badem Çorbası

29 Ekim 2011 Cumartesi

Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm

Serdar Akar’ın yönettiği ve Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu ile Berkan Şal’ın oynadığı Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm, 28 Ekim 2011’de Özen Film dağıtımıyla Adam Film - Nadaworks Media tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir ihbar üzerine Gençlik Parkı’na giden cinayet büro ekipleri, gömülü bir tabut bulurlar. Tabuttaki yaşlı kadın emekli bir polisin annesidir. İlk defa böyle bir cinayetle karşılaşan Behzat Ç., emekli polisi araştırmaya başlayınca bir takım engellemelerle karşılaşır. Emekli polis, teşkilât içinde Avarel Memduh olarak bilinmektedir, suçu üstlenen kişi ise kendisine Red Kit demektedir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

28 Ekim 2011 Cuma

Johnny English’in Dönüşü

Oliver Parker’ın yönettiği ve Rowan Atkinson, Gillian Anderson, Dominic West ile Rosamund Pike’in oynadığı Johnny English’in Dönüşü (Johnny English Reborn), 28 Ekim 2011’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
Çin başkanına düzenlenmesi plânlanan bir suikast girişimi haber alındığında Johnny English Asya’nın uzak bölgelerinde eşsiz yeteneklerini geliştirmeye çalışmaktadır. Johnny English işinin başına geçer. Devlet Başkanları Konferansı boyunca herkesi koruyabilmesi için hiçbir ihtimali gözden kaçırmaması gerekmektedir. Onun için başarısızlık seçenek değildir.


Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

İkili Oyun

Michael Brandt’ın yönettiği ve Richard Gere, Odette Annable, Stephen Moyer ile Topher Grace’in oynadığı İkili Oyun (The Double), 28 Ekim 2011’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir parlamento üyesi, Cassius adlı Sovyet casusun izlerini taşıyan cinayete kurban gider. CIA, genç ajan Ben ile hayatını Sovyet casusu yakalamaya adamış dedektif Paul’den bir ekip oluşturur. Master tezini Paul’un Sovyet katili takibi üzerine hazırlayan genç Ben, Cassius’un tekrar ortaya çıktığından emindir. İkili suçları incelerken, Cassius’un hep olduğunu sandıkları kişi olmayabileceği fark ederler.


Basın Bülteni: .doc / .pdf
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

Zamana Karşı

Andrew Niccol’un yönettiği ve Justin Timberlake, Olivia Wilde, Shyloh Oostwald ile Johnny Galecki’nin oynadığı Zamana Karşı (In Time), 28 Ekim 2011’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Will Salas, bir yanlışlık sonucu cinayetle suçlanır. Kurtulmak için tek şansı, zamanın gerçek anlamıyla para değerinde olduğu bu sistemi çökertmektir. Çünkü dünyaya, zenginlerin sonsuza kadar genç kalarak yaşayıp, fakir ve güçsüz olanların ise bir gün daha hayatta kalabilmek adına zaman dilenip, ödünç alıp, bazen de çaldığı bir sistem egemen olmuştur.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: Orijinal / Türkçe Altyazılı
IMDb

Anadolu Kartalları

Ömer Vargı’nın yönettiği ve Engin Altan Düzyatan, Çağatay Ulusoy, Hande Subaşı ile Özge Özpirinççi’nin oynadığı Anadolu Kartalları, 28 Ekim 2011’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Pilot olma hayaliyle yaşayan beş gencin hayatı. Uçuş eğitiminde yaşadıkları zorluklar, aşkları, dostlukları, fedakârlıklar... Beş arkadaş, hayatlarının bu kutsal ama zor ve stresli döneminde birbirlerine destek olurlar. Bu dönemde eğitmenlerinin destekleri de onlara yol gösterir. Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı, hayatını değiştiren bir deneyim olacaktır.



Basın Bülteni

Fotoğraflar

Web Sitesi

Fragman

IMDb

26 Ekim 2011 Çarşamba

Çocuktan Al Haberi

Çocuk zengin dedesine;
"Dedeciğim gözlerini kapatır mısın?
Dede bunu bir oyun sanır ve kapatır...
Çocuk :
"Aaa bişey olmadıki" der.
"Nolcaktı ki yavrum" der dedesi,
Çocuğun cevabı;
"Annemle babam dedeniz gözlerini kapatsa hayatınız değişecek diyoda"

25 Ekim 2011 Salı

Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman

Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü
Kar yağmış dağlara, bozulmamış ütüsü
Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü
Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana
Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

Ay, şafağa yakın bir mum gibi erimeden
Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden
Bebekler hayta hayta yürümeden
Geleceğim diyorum, geleceğim sana
Ne olur kesin bir takvim sorma bana
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

Beklesen de olur, beklemesen de
Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende
Gecesi uzun süren karlar buzlar ülkesinde
Hangi ses yürekten çağırır beni sana
Geleceğim diyorum, takvim sorma bana
Ihlamur çiçek açtığı zaman.

Bu şiir böyle doğarken dost elin elimdeydi
Sen bir zümrüd-ü ankaydın, elim tüylerine deydi
Sevda duvarını aştım, sendeki bu tılsım neydi?
Başka bir gezegende de olsan dönüşüm hep sana
Kesin bir gün belirtemem, nolur takvim sorma bana
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden
Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben
Yeter ki bir çağır beni çiçeklendiğin yerden
Gemileri yaksalar da geleceğim sana
On iki ayın birisinde, kesin takvim sorma bana
Ihlamur çiçek açtığı zaman.

Bak işte, notalar karıştı, ezgiler muhalif
Hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız
Ey benim alfabemdeki kadîm Elif
Ne güzellik, ne de tat var baharsız
Güzellikleri yaşamak için geleceğim sana
Geleceğim diyorum, biraz mühlet tanı bana
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

Ihlamurlar çiçek açtığı zaman
Ben güneş gibi gireceğim her dar kapıdan
Kimseye uğramam ben sana uğramadan
Kavlime sâdıkım, sâdıkım sana
Takvim sorup hudut çizdirme bana
Ben sana çiçeklerle geleceğim
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

Bahaeddin Karakoç
(Uzaklara Türkü)

21 Ekim 2011 Cuma

Türk Pasaportu

Burak Cem Arlıel’in yönettiği ve Maxim Donici, Altan Gördüm, Doğukan Polat ile Batur Belirdi’nin oynadığı belgesel film Türk Pasaportu (The Turkish Passport), 21 Ekim 2011’de Inter Film İstanbul tarafından vizyona çıkarılıyor.
Filmde, Osmanlı kökenli Musevi vatandaşlara pasaport sağlayan Türk diplomatlarının binden fazla kişiyi trenlerle Türkiye'ye kaçırmaları anlatılıyor. 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler, Yahudi ırkının katline yönelik bir saldırıya geçtiğinde çoğu ülke tarafsız kaldı, ancak Türk diplomatları sayesinde birçok Musevi, Türk pasaportları verilerek özgürlüklerine kavuşturuldu.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: 1 / 2
IMDb

Istanbul (Isztambul)

Ferenc Török’ün yönettiği ve Johanna ter Steege, Yavuz Bingöl, Lukats Andor ile Varga Norbert’in oynadığı Istanbul (Isztambul), 21 Ekim 2011'de Tiglon Film dağıtımıyla Kuzey Film - Filmfabrik tarafından vizyona çıkarıldı.
Janos, 28 yaşındaki öğrencisi için 55 yaşındaki, 30 yıllık eşi Katalin'i terk eder. Katalin’in sürüklendiği bunalım ailesi ve arkadaşları tarafından pek umursanmaz. Ani bir kararla hastaneden kaçan Katalin otostop çekerek bindiği araçla yola çıkar. Ailesi Katalin’in İstanbul’a gittiğini öğrenir. İstanbul’da Katalin’in kaderi kendisi gibi bir yalnız olan Halil ile kesişir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
Web Sitesi

17 Ekim 2011 Pazartesi

Karbonat

Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmaya başlar.
Halı yıkamacılara verdiğiniz halı bilin ki, en kötü kimyasal deterjanla, yerlerde araba yıkanır gibi yıkanmaktadır. Oysa kokuyu çıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının her tarafına serpin ve 1-2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile iyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır.
* Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarı çıkar, sil, süpür, kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâse karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın.Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz. Ayrıca dolapta sakladığınız meyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır karbonatın.
* Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjana saldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renk dokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve üzerini hafifçe ıslayın. 1-2 saat bekledikten sonra silin. Yağ lekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat yağları söküp atan doğal bir sabun haline gelir.
* Mutfak tezgâhınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbonat ile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjan kalıntısı kalmadığı için üzerine meyve- sebzelerinizi, ekmeğinizi rahatlıkla koyabilirsiniz.
* Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin kaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz.
* Ayrıca tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonatı lavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyu lavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.
* Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp, sıcak su ilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.
* Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasını engellemiş olursunuz.
* Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun.
Rengi açılacaktır.
* Aynı şekilde gümüş eşyalarınızı suyla macun haline getirdiğiniz karbonat ile ovarsanız, rengi açılıp parlayacaktır.
* Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu da sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun.
* Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırken daha rahat nefes alacaksınız.
* Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat edecek. Bu yolla tahta takunyalarınızın ömrü uzayacağı gibi kimyasaltemizleyiciler, cildinizden uzak tutmuş olacaksınız.
* Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıya azaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.
* Ağız sağlığı ve diş bakımı için de karbonat çok önemlidir. Akşamları yatmadan önce 1'e 1 oranında tuz ile karıştıracağınız karbonat ile dişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan ve vücudu kansere hazırlayan bağışıklık yokedici virüslerin iki düşmanından birisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakteri ve virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamen temizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları da önlenmiş olacaktır.
* Sonuç olarak; sirke, limon ve karbonat evinizde sadece mideniz için değil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğal ürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz;hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir, nefes alan bir ev açısından önemlidir.

EK NOT: Bu arada "implant" uygulamaları zayıf bünyelerde diş köklerinde bulunan yukarıda belirtilen virüslerin kana karışması sonucu bağışıklık sisteminin iflası ile kişinin 6 ay - 1 yıl gibi sürelerde kanserden hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Gelişmiş ülkelerde ve özellikle Amerikada bu uygulamalar çok zor ve kısıtlanmış durumdadır. Bu nedenle çene kemiği ile opersyonlardan uzak durmalıyız.

* Bunu da mümkün olduğunca duyurmak insani bir görev. Yurdumuzda harıl harıl "implant" yapılıyor. Amaç TİCARET olsun tabi... İşte bu virüsü öldüren adı sanı olan bir ilaç var, bir de karbonat çok etkili.!

Prof.Dr. Ayse AKIN
Başkent Üniversitesi
Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması
Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü

16 Ekim 2011 Pazar

Çılgın Aptal Aşk

Glenn Ficarra ile John Requa’nın yönettiği ve Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore ile Emma Stone’nin oynadığı Çılgın Aptal Aşk (Crazy, Stupid, Love), 07 Ekim 2011'de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.

Kırklı yaşlarında, tutucu bir adam olan Cal Weaver’ın rüya gibi hayatı vardır. İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise aşkıyla evlidir. Fakat eşi Emily’nin kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde “mükemmel” hayatı hızla tepetaklak olur.

Cal’in eşini unutması ve yeniden hayatını yaşamaya başlamasını gerekmektedir.

Basın Bülteni

Fotoğraflar

Web Sitesi

Fragman

IMDb

Bir Gün

Lone Scherfig’in yönettiği ve Anne Hathaway, Jim Sturgess, Romola Garai, Patricia Clarkson’ın oynadığı Bir Gün (One Day), 14 Ekim 2011’de Warner Bros. dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Emma, işçi sınıfından bir aileden gelen prensipli bir kızdır. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi düşler. Dexter ise çapkın bir zengin çocuğudur. Onun düşü, dünyayı kendi oyun parkına çevirmektir. Üniversiteden mezun oldukları gün tanışan zıt kutuplardaki bu iki insan, birlikte geçirdikleri bir günden sonra hayat boyu sürecek bir arkadaşlığa adım atarlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

14 Ekim 2011 Cuma

Hayat Sana Güzel

David Dobkin’in yönettiği ve Ryan Reynolds, Olivia Wilde, Jason Bateman ile Leslie Mann’ın oynadığı Hayat Sana Güzel (The Change-Up), 14 Ekim 2011’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.

Birlikte büyüyen Mitch ve Dave, çok yakın iki arkadaştır ama yıllar içinde yavaş yavaş birbirlerinden kopmuşlardır. Dave evli, üç çocuk babası ve çok çalışan bir avukatken, Mitch hiç evlenmemiş, doğru düzgün çalışmayan bir erkek çocuktur. Dışarıda içerek geçirdikleri bir gecenin ardından, Mitch ve Dave birbirlerinin bedenlerinde uyanınca iki arkadaşın dünyaları altüst olur.

Basın Bülteni

Fotoğraflar

Web Sitesi

Fragman

IMDb

12 Ekim 2011 Çarşamba

3 Kadın

Üç evli kadın aralarında anlaşmışlar gece bara gideceklermiş.
Kocalarından izin almışlar. Gece buluşup güzel bir bara gitmişler.
Geç saatlere kadar içip sarhoş olmuşlar. Sabaha karşı bardan çıkıp evin yolunu tutmuşlar.
Evleri yakın olduğundan yürüyerek gidiyorlarmış.
Ama yolun tam ortasında inanılmaz sıkışmışlar ve eve kadar gidemeyeceklerine karar vermişler. Yakınlarında sadece büyük bir mezarlık varmış ve oraya yapmaya karar vermişler. Ama mezarlık çok çamurmuş.
Tuvaletlerini yaptıklarında her tarafları çamur olmuş. Ve çamurları donlarıyla temizleyip donlarını oraya atmışlar. İçlerinden biri böyle eve gidemeyeceğini söylemiş. Gözüne bir mezarın üzerinde duran çelenk takılmış. Çelengin üzerinde uzun yazılı bir şerit varmış. Şeritle kendine don yapmış ve evin yolunu tutmuşlar.
Sabah olduğunda kadınlardan birinin kocası panik halinde diğer kadının kocasını aramış:
"Ben artık bu kadınla olamam. Benim kadın eve donsuz geldi."
Diğer adam ağlamaklı bir sesle:
" Dostum seninki yine iyi bizimkinin altına SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ" diye yazıp göndermişler..

5 Ekim 2011 Çarşamba

Pencere

Genç bir çift, yeni bir mahalledeki evlerine taşınmışlar. Sabah kahvaltı yaparlarken komşu da çamaşırları asıyormuş. Kadın kocasına " Bak çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmıyor." demiş. Kocası ona bakmış, hiçbir şey söylememiş kahvaltısına devam etmiş.
Kadın, komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmiş.
Bir ay kadar sonra, bir sabah komşusunun çamasırlarının tertemiz olduğunu gören kadın çok şaşırmıs "Bak" demiş kocasına " Çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba ?"
"Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim" diye cevap vermiş kocası.
Hayatta da böyle değil midir ?
Başkalarını izlerken gordüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır. Birini eleştirmeden ve hemen yargılamadan önce zihin durumumuza bakmak ve "iyi" olanı görmeye hazır olup olmadığımızı farketmek güzel bir fikir olabilir.