30 Nisan 2012 Pazartesi

28 Nisan 2012 Cumartesi

Çifte Soygun



Rob Minkoff’un yönettiği ve Patrick Dempsey, Ashley Judd, Tim Blake Nelson ile Mekhi Phifer’in oynadığı Çifte Soygun (Flypaper), 27 Nisan 2012’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Tripp, sallana sallana kapanış saatinde bir bankaya girdiğinde iki farklı soyguncunun birbirlerinden habersiz olarak bankayı soymaya çalıştığının farkında değildir. Çıkan çatışma sonrası bankada rehin kalınca, güzel veznedar Kaitlin’le yakınlaşır. Soyguncunun biri profesyonel, diğeri amatördür. Güvenlik sistemi de gün sonu kilidini devreye sokunca herkes binada kilitli kalır, şamata başlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

Marigold Oteli'nde HAYATIMIN TATİLİ


John Madden’in yönettiği ve Bill Nighy, Maggie Smith, Judi Dench ile Tom Wilkinson’nin oynadığı Marigold Oteli'nde HAYATIMIN TATİLİ (The Best Exotic Marigold Hotel), 27 Nisan 2012’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Yaşlı bir grup İngiliz, tatillerini ucuz ve egzotik Hindistan’da geçirmeye karar verirler. Marigold Oteli’nin reklâmlarına kapılan grup, oraya vardıklarında otelden geriye yalnızca eski şatafatlı görüntüsünün kaldığını görürler. Bekledikleri lüks tatilden eser olmasa da yaşadıklarıyla hayatın tadını ve aşkı yeniden keşfederler.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

27 Nisan 2012 Cuma

Aşkın Renkleri


David Foenkinos ile Stephane Foenkinos’un yönettiği ve Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini ile Melanie Bernier’nin oynadığı Aşkın Renkleri (La Delicatesse), 27 Nisan 2012’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Nathalie hayatının aşkıyla harika bir evlilik yapmıştır. Eşini bir kazada kaybedince hayatı altüst olur, içine kapanık birine dönüşür. Bir gün hiç hesapta yokken kendini çalışma arkadaşlarından biri olan Markus’la öpüşürken bulur. Kimsenin çekici diyemeyeceği bir adam olan Markus’la bir geleceği olabilecek midir?

Basın Bülteni: .doc / .pdf
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

Pazarları Hiç Sevmem


Rezzan Tanyeli’nin yönettiği ve Melisa Sözen, Edhem Dirvana, Umut Kurt, Ezgi Mola, Hasibe Eren, Kenan Demirok, Şebnem Dilligil, Barış Bağcı ile Ayşen Gruda’nın oynadığı Pazarları Hiç Sevmem, 27 Nisan 2012’de Tiglon Film dağıtımıyla Shark Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Hasta babasının vasiyetini yerine getirmeye çalışan Oğuz’un hayatına, birden Deniz dahil olur. Deniz’in de işi, aşkı ve tadı yoktur. Her ikisi için de işler iyi gitmemektedir.  Belki bir yolculuk herkese iyi gelir… Pazarları Hiç Sevmem, ayrılıklar, yollar, düğünler, cenazeler, takıntılar ve insanlık halleri üzerine bir film.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

25 Nisan 2012 Çarşamba

Aşkın Gücü

Aşk gönüle ışık tutan,
Aşk nur ile doldurandır.
Aşk geceyi aydınlatan,
Aşk perdeyi kaldırandır.

Aşk bu günde aşk yarında,
Aşk sökülmez aşk derinde,
Aşk Ferhat’ta aşk şirinde,
Aşk dağları deldirendir.

Aşk sevginin sıcağında
Aşk sevenin kucağında
Aşk Mevlana ocağında
Aşk hamları oldurandır.

Aşk alınmaz aşk satılmaz,
Aşk bulunmaz aşk atılmaz,
Aşk görülmez aşk tutulmaz,
Aşk her gücü yıldırandır.

Aşk doldurur aşk taşırır,
Aşk kaldırır aşk düşürür,
Aşk yandırır aşk pişirir,
Aşk göz yaşı sildirendir.

Aşk vuslata vardıran güç,
Aşk zamanı durduran güç,
Aşk kemale erdiren güç,
Aşk yaşarken öldürendir.

Aşk bektaşi yolundadır,
Aşk Özhani telindedir,
Aşk Yunusun gönlündedir,
Aşk Mevlayı buldurandır.

Zekeriya Özhan

22 Nisan 2012 Pazar

Kaç Çocuk


 Delikanlı, sarışın sevgilisine sormuş:
" Evlenince kaç çocuğumuzun olmasını istersin hayatım?"
" Dört!.."
" Niçin dört?"
" Çünkü Çinli çocuğum olsun istemiyorum."
" Ne demek o?"
" Biliyorsun ki her beş çocuktan biri mutlaka Çinli doğuyor.."

20 Nisan 2012 Cuma

Mar

Caner Erzincan’ın yönettiği ve Volga Sorgu, Begüm Kütük, Güray Kip ile Mahmut Gökgöz’ün oynadığı Mar, 20 Nisan 2012'de Özen Film dağıtımıyla Yeniden Film - Logos Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Mar, taşrada yaşayan, çocuk, ergen, yaşlı, üç erkeğin, fotoğrafını çekmeye çalışıyor. Üç erkek de yalnız ve bu ıssızlıklarını kapatacak bir sevgi - kadın arayışı içinde. Üçü de bu eksikliği tamamlamak için çırpınıp duruyor. Ama buralarda hırçın olan yalnız doğa değildir. Küçük bir yerde, küçük düşler görmeye çalışan bu insanlar için de hayat her an hırçınlaşabilecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb



18 Nisan 2012 Çarşamba

Bire Beş

Cemal’in köyüne gelip tarlasında araştırma yapan mühendisler, verim ölçümlerini tamamladıktan sonra açıklamışlar:
" Bu tarla çok verimli. Bir verirsin beş alırsın.
" Cemal dövünmeye başlamış.
Mühendis: " Niçin böyle dövünüyorsunuz?"deyince, Cemal şu cevabı vermiş:
" Geçenlerde buraya kaynanamı gömmüştüm..."

17 Nisan 2012 Salı

Hıyar'ın Faydaları

1. Hıyar, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir hıyarda Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.

2. Öğleden sonra yurgunluk mu hissettiniz? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleri bir taraf bırakın ve bir hıyar yiyin. Hıyar iyi bir B vitaminler ve Karbohidratlar kaynağıdır ve yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır.

3. Banyo veya duştan sonra aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir hıyar dilimini alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de pırıldayan bir aynaya ve nefis bir kokuya sahip olacaksınız.

4. Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) hıyar dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksınız. Hıyardaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur.

5. Bayanlar, sokağa çıkmadan önce veya denize-havuza girmeden önce bir süreliğine selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Sorunlu bölgelerinizi birkaç dakika süreyle hıyar dilimleriyle ovun. Hıyardaki fitokimyasallar derinizdeki kollajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarak selülitlerin görüntüsünü azaltır. Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir (özellikle de göz civarındaki).

6. "Akşamdan kalma" sorununuzdan veya kötü bir baş ağrısından kurtulmak ister misiniz? Yatağa girmeden önce birkaç dilim hıyar yiyin ve ertesi sabah dipdiri, baş ağrısız kalkın. Hıyar, vücudun kaybetmiş olduğu gerekli besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri ve elektrolitleri ihtiva ettiği için yediğiniz birkaç dilim sorunlarınızı hemen yok eder.

7. Özellikle diyet yapanlar, açlık dürtünüzü ortadan kaldırmak mı istiyorsunuz? Hıyar yiyin.

8. Evinizde ayakkabı boyanız mı kalmadı? Taze kesilmiş bir hıyar ile ayakkabınızı ovalayın. İçerdiği kimyasallar ayakkabınıza hem harika görünen bir parlaklık verir hem de deriyi su geçirmez hale getirir.

9. Evinizde bir kapı, pencere ya da benzer bir şey gıcırtı mı yapıyor? Bir dilim hıyarı alıp gıcırtı yapan yerlere sürtün (tabii sürtünme yapan yerlere, menteşenin dışına değil!!) gıcırtı gidecektir.
10. Kendinizi gergin, bitkin mi hissediyorsunuz (özellikle ders çalışan öğrenciler, yeni bebek sahibi olmuş anneler ve diğer herkes) ? Bir tas kaynar suyun içine bir bütün hıyarı ince dilimler halinde keserek koyun. Tası da bulunduğunuz odada uygun bir yere koyun. Hıyardaki kimyasallar ve diğer besinler kaynar suyun içine girince tepki gösterirler ve suyun buharı ile birlikte bulunduğunuz odaya yayılarak nefis bir aroma yayarlar. Bu aroma sizlerin tüm gerginliğini alarak sakin kişiliğinize dönmenizi sağlayacaktır. Özellikle öğrenciler bunu denemelidir.

11. Yemek yediniz (örneğin kebap) ve ağzınızdan kötü koku yayıyorsunuz. Bir hıyar dilimini alıp dilinizle damağınıza yerleştirin ve en az 30 saniye öyle tutun. Ağzınızda kötü kokulara neden olan bakterilerin fitokimyasallar sayesinde ölmesi nedeniyle bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. (Soğan-sarmısak kokusu konusunda bir bilgi yok. Bunu da siz deneyin ve sonucu görün.)

12. Evyelerinizi, lavabolarınızı çevreye zarar vermeyecek bir şekilde temizlemek ister misiniz? Bir dilim hıyarı alıp temizlemek istediğiniz yeri ovun. Sadece yılların birikimi lekeleri kirleri temizlemekle kalmaz, ayrıca güzel bir parlaklık verir temizlediğiniz yere. Bunun yanında elleriniz de o temizlik malzemelerin verdiği zararlardan kurtulmuş olur.

13. Kalemle yazarken bir hata yaptınız ve hatayı silmek istiyorsunuz. Hıyar kabuğunu alıp yavaş ve nazikçe silmek istediğiniz yazıya sürtün. Boya kalemlerinde ve keçe kalem yazılarında da oldukça yararlı. (Bilirsiniz bazen çocuklarımız duvarlara yazılar yazar, resimler yaparlar. Onlarda da deneyebilirsiniz.)

15 Nisan 2012 Pazar

Evlilik Sırrı

Yeni evli delikanlı babasına gidip; "Ne yapsam karıma yaranamıyorum baba" demiş,
"Onun arzu ettiği gibi olgun, düşünceli, dengeli biri ne zaman olacağım?"
 Babası "İnan bilemiyorum oğlum.." diye cevap vermiş,
"O kadar uzun yaşayan bir erkeği şimdiye kadar görmedim!.."

Krallığı ve Kadını İdare Etmek

Adam merakla sormuş:
" Veliaht olan Galler Prensi’ne, 14 yaşına geldiği zaman taç giymesine müsaade ediliyor da evlenme hakkına sahip olması için niçin 18 yaşına kadar beklemesi gerekiyor?"
Karşısındaki gülümseyerek yanıtlamış:
" Bir krallığı idare etmek, bir kadını idare etmekten daha kolaydır da ondan.."

13 Nisan 2012 Cuma

Aşk Yemini


Michael Sucsy’nin yönettiği ve Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill ile Scott Speedman’ın oynadığı Aşk Yemini (The Vow), 13 Nisan 2012’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Paige ve Leo, Chicago’da mutlu bir hayat yaşayan, birbirlerine deli gibi aşık, genç evli bir çifttir. Karlı bir gecede, araba kazası geçirirler. Leo sağlam kurtulur fakat Paige’in başına aldığı darbe genç kadının kocasıyla yaşadığı tüm anıları siler. Komadan çıktığında, kocası onun için artık yabancı birisidir. Leo, karısının aşkını yeniden kazanmak zorundadır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

12 Nisan 2012 Perşembe

Mutfağınızda Bu Varsa Hemen Atın


Hem yemek pişirmek hem de buzdolabında yemek saklamak için her gün kullanılan alüminyum folyo ve kaplar hakkında müthiş iddia… İnsan vücuduna zararları konusunda yapılan son araştırmalardan haberiniz var mı? Gerek yemek pişirmek gerek buzdolabında yemek saklamak için her gün alüminyum folyo ve kapları kullanılıyor. Peki alüminyumun insan vücuduna zararları konusunda yapılan son araştırmalardan haberiniz var mı?

Bu kez beni bu konuda yazmaya iten buradan Amerika’dan değil Türkiye’den gelen bir araştırma oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç .Dr. Sadettin Turhan yaptığı bir araştırma sonucunda alüminyum kaplarda pişirilen ve saklanan yemeklerin sağlık açısından zararları bir kez daha gözler önüne serilmişti...

Yeni araştırmalar özellikle yüksek ısıya ve beklemeye maruz bırakılan alüminyum folyodaki alüminyum maddesinin yiyeceklere geçtiğini gösteriyor.

Alüminyumun insan vücuduna başta kemik hastalıkları olmak üzere çok sayıda zararı olduğu belirtiliyor. Bu zararlardan bazıları anemi, kemik erimesi, zeka geriliği ve kanser.

Alzheimer hastalarının beyin dokusunda görülen yüksek miktardaki alüminyum uzmanların Alzheimer ve alüminyum arasında bir bağlantı olabileceğini düşünmesine yol açıyor. Ayrıca artan alüminyum miktarı vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin emilimini de azaltıyor.

Alzheimer hastalarının beyin dokusunda bulunan yüksek miktarda alüminyum, araştırmacıların Alzheimer ile alüminyum kullanımı arasında bir bağlantı olduğunu düşünmesine yol açıyor. Bu nedenle alüminyum kaplarda hazırlanan yemeklerin, tüketenlerde başta Alzheimer hastalığı olmak üzere anemi, kemik erimesi, zeka geriliği, hatta kansere bile neden olabileceği araştırmalar sonucu tespit edilmiş durumda. Alüminyumun sürekli alımıyla beyin hücrelerinde meydana gelen birikim Alzheimer’a ek olarak başka ciddi beyin rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Peki ne yapacağız? Alüminyum folyo gibi hayatımızı kolaylaştıran bir üründen hiç mi faydalanmamalıyız? Uzmanlar bu konuda alınabilecek önlemler olduğunu söylüyor...

Folyo kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

-Alüminyum folyoyu, asitli (yoğurt, limon sıkılmış et ve ürünleri gibi), yüksek sıcaklıkta pişirilen ve uzun süre dondurarak muhafaza edilen gıdalarda kullanmayın.

- Alüminyum kaplar yerine paslanmaz çelik kaplar, folyo yerine de yağlı kağıt ambalajları tercih edin.

-Folyoya ısıtma işlemi uygulamayın.

- Balık, et gibi yiyecekleri alüminyum folyoya sarıp fırında pişirmeyin. Çünkü yüksek ısı ve yiyeceklerin pişirilmesi esnasında çıkan kimyasal içerikli buhar, alüminyum folyo ile reaksiyona girebiliyor.

- Alüminyum folyoya sarılıp saklanacak gıdalar, çok tuzlu, ıslak ya da limonlu olmamalı.

Alimünyumu aldığımız kaynaklar: Alüminyum mutfak kapları, alüminyum folyolar. Hedef organlar: Kemikler, beyin, böbrekler ve mide.
Zehirlenme belirtileri: Bunama, gastroenterit, böbrek hasar, karaciğer fonksiyon bozukluğu, iştah kaybı, denge kaybı, adale ağrısı, psikoz, nefes darlığı, bünyede zayıflık. Son dönemde yapılan araştırmalar alüminyumun Alzheimer, Parkinson, bunama, hareketlerde koordinasyon kaybı, kelimeleri düzgün telaffuz edememe gibi nörolojik problemlerin oluşumunda çok büyük katkısı olduğunu ortaya koyuyor.

Alüminyum zehirlenmesi ve etkileri:
- Kan ve beyin fonksiyon bozuklukları
- Mide ve bağırsak ülseri
- Gastrointestinal hastalık
- Parkinson hastalığı
- Cilt problemleri
- Hiperaktivite
- Bebeklerde zeka geriliği
- Çocuklarda öğrenme bozuklukları
- Karaciğer rahatsızlığı
- Mide bulantısı
- Kabızlık
- Mide ağrısı ve gaz
- Enerji eksikliği

9 Nisan 2012 Pazartesi

Hayat Seçtiğiniz Kadındır


Harun Reşit savaşta esir aldığı düşman generale "Hayatını bağışlarım ama bir şartım var" der. "Kadınlar hayatta en çok ne ister? Bu sorunun cevabını getir kurtar kelleni."
General, Kaf dağındaki bir cadının bu sorunun cevabını bildiğini öğrenir. Günlerce gecelerce at koşturur, cadıyı bulur ve sorar:
" Kadınlar hayatta en çok ne ister?"
Korkunç cadı, evlenmesi kaydıyla generale doğru cevabı vereceğini söyler. Hayatını kurtarmak için general, çaresiz bu şartı kabul eder. Cadı, evlenme sözü aldıktan sonra, "Kadınlar en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek ister!" cevabını verir.
Harun Reşit, generalin hayatını bağışlayarak onu ödüllendirir. Ancak o, cadıya evlenmek için söz vermiştir. Evlenirler. İlk gece, o korkunç cadı dünyalar güzeli bir afete dönüşür. "Benim kaderim böyle. Günün sadece yarısı güzel olabilirim, diğer yarısı çirkinim" diye izahat verir cadı. Ve kocasına sorar:
"Ne dersin? Geceleri seninleyken mi güzel olayım, yoksa gündüzleri dışarıdayken mi?"
General, kadınları mutlu edecek formülü öğrenmiştir ya, doğru cevabı bulur:
"Sen bilirsin. Kararı kendin ver."
İşte o an, cadı, sonsuza kadar güzel bir kadın olur ve öyle kalır... Peki, bu masaldan çıkarılacak 3 ders nedir?
1. Kadınlar en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek isterler.
2. Özgür iradesiyle hareket eden bir kadın her zaman güzeldir.
3. İster güzel olsun, ister çirkin, her kadın aslında cadıdır!
Hayatınız seçtiğiniz kadındır: Zevkli bir kadına rastlarsanız zevkiniz, bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz, zeki bir kadına rastlarsanız zekânız, mümin bir kadına rastlarsanız imanınız, şefkatli bir kadına rastlarsanız vicdanınız gelişir.
Hayatınız seçtiğiniz kadındır: Talep eden bir kadına rastlarsanız vazgeçtikleriniz, verici bir kadına rastlarsanız tembelliğiniz artar. Hayatınız seçtiğiniz kadındır: Dengeli bir kadın sizi mutlu, dengesiz bir kadın ise filozof yapar. Hayat kat kattır. Babil'in Asma Bahçeleri gibi yükselir. Bir kattan diğerine sizi yanınızdaki kadın götürür. Ve bugün durduğunuz kat, seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat, yanınızdaki kadının bulunduğu seviyenin manzarası ve hayatıdır... Hayatınız seçtiğiniz kadındır...

7 Nisan 2012 Cumartesi

Amerikan Pastası: Buluşma


Jon Hurwitz ile Hayden Schlossberg’in yönettiği ve Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein ile Thomas Ian Nicholas’un oynadığı Amerikan Pastası: Buluşma (American Reunion), 06 Nisan 2012'de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
Michigan'lı dört gencin bakirliklerini kaybetmek üzerine girdikleri iddianın üzerinden yıllar geçmiştir. Jim ve Michelle evlenmiş, Kevin ve Vicky veda etmişlerdir. Oz ve Heather birbirlerinden ayrı düşmüştür. Beraber geçirecekleri bu hafta sonunda zamanın dostluğu asla değiştiremeyeceğini öğreneceklerdir.
Basın Bülteni: Türkçe / İngilizce
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

Titanic


James Cameron’ın yönettiği ve Leonardo Di Caprio, Kate Winslet, Billy Zane ile Kathy Bates’in oynadığı Titanic, 20 Şubat 1998’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
1996 yılında Brock Lovett, bir kolyenin sahibi olan Rose'u araştırma yaptıkları sonar gemisine davet eder. Rose, 84 yıl öncesini torununa ve ekibe anlatır. O zamanlar Rose, Caledon ile evlenmek üzere Amerika'ya gitmektedir.
Ressam Jack Dawson ucuz tablolar satarak geçinmektedir. Pokerde Titanic'e iki bilet kazanır. Rose'a aşık olan Jack, Titanic'den kurtulamayıp ölecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Frağman: Orijinal / Türkçe Altyazılı
IMDb

6 Nisan 2012 Cuma

Şahane Misafir


Ferzan Özpetek’in yönettiği ve Elio Germano, Margherita Buy ile Cem Yılmaz’ın oynadığı Şahane Misafir (Magnifico Presenze - Magnificent Appearance), 06 Nisan 2012’de Tiglon Film dağıtımıyla CMYLMZ Fikir Sanat - Fida Film tarafından vizyona çıkarıldı.
28 yaşındaki Pietro, Roma’ya yeni gelmiştir ve burada aktör olmaya çalışırken geceleri de pastane şefi olarak çalışmaktadır. Kuzeni Maria’nın evinde misafir olarak kalmaktadır, sonunda tek başına yaşayabileceği bir ev bulur. Pietro bir süre sonra eşyaların hareket ettiğini fark edince evde tek başına yaşamadığını anlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

Mevsim Çiçek Açtı


Ali Levent Üngör’ün yönettiği ve Turgay Tanülkü, Mehtap Bayrı, Onur Şan ile Feriha Ecem Çalık’ın oynadığı Mevsim Çiçek Açtı, 06 Nisan 2012’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Yalınayak Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Nazmi, karısı Çiçek ve kızları Mevsim ile Almanya’da yaşamaktadır. Nazmi, karısını sürekli dövmektedir. Devlet, Çiçek ve Mevsim’i himayesi altına alır ve bir kuruma yerleştirir. Çiçek burada tanışıp yakın arkadaş olduğu Esra ile aynı eve taşınmaya karar verirler. Bir gün Asaf’ın taksisine binmeleriyle hayatları farklı bir boyut kazanacaktır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

3 Nisan 2012 Salı

Eskiden

Ne güzel insanlar vardı eskiden.
Çocukluğumuzu kaplamışlardı.
Bize masal anlatırlardı
Cinlerden, perilerden.
Büyük anneler, büyük babalar vardı.
O zaman hepsi uzaktı ölümden.
Hem sevdirir hem korkuturlardı.
Acı hikâyeleri bile tatlı başlardı.
Demek bunun için gittiler hikâyelerden.
Ne güzel insanlar vardı eskiden.

Ne güzel şarkılar vardı eskiden.
Gençliğimizi donatırlardı.
Hep iyi şeyler hatırlatırlardı
Geçip gitmiş devirlerden.
Sevgi ve ümid yaratırlardı.
O zaman her şey uzaktı ölümden.
Yanık şarkılar bile neşeli başlardı.
İster istemez saadet taşardı
Gamsız günlerimizden.
Ne güzel zamanlar vardı eskiden.

Ne güzel şarkılar vardı eskiden.
Hayâl içinde yaşatırlardı.
Güldürür ağlatırlardı
Duymadan biz, düşünmeden.
Her an bir asır kadardı.
O zaman herkes uzaktı ölümden.
Candan sevdiklerimiz vardı.
Hepsi başka güzeldi, bizi tanımazlardı.
Bütün yollarımız geçerdi gül bahçelerinden.
Ne güzel zamanlar vardı eskiden.

Özdemir Asaf

2 Nisan 2012 Pazartesi

Hava Raporu

Bakın Temel hava durumunu evin duvarına astığı bir taşla nasıl tahmin ediyor. Taş ıslak ise, yağmurlu, taş kuru ise yağmur yağmıyor. Altında gölge var, güneşli; üzeri beyaz, karlı. Taş gözükmüyor sisli; taş sallanıyor rüzgârlı. Yukarı aşağı zıplıyor, deprem var. Taş yok, hortum var.

1 Nisan 2012 Pazar

Büyük Mucize

Ken Kwapis’in yönettiği ve Drew Barrymore, John Krasinski, Kristen Bell ile Dermont Mulroney’in oynadığı Büyük Mucize (Big Miracle), 30 Mart 2012’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor. Türü tehlikede olan bir gri balina ailesinin Kuzey Kutup Dairesi’nde hızla oluşan buzullardan kurtarılması gerekmektedir. Küçük bir kasabanın yerel televizyon haber kanalı muhabiri Adam Carlson ile onun eski sevgilisi, bir Greenpeace gönüllüsü olan Rachel Kramer, kendilerine engel olmak isteyen süper güçlere karşı bir araya gelerek mücadeleye başlarlar. Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb