30 Eylül 2012 Pazar

N’apcaz Şimdi?

Özgür Özberk’in yönettiği ve Özge Özberk, Ebru Kocaağa, Ufuk Özkan ile Zeynep Beşerler’in oynadığı N’apcaz Şimdi?, 28 Eylül 2012’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Özgür Yapımlar tarafından vizyona çıkarıldı.
Nalan ve Toygar büyük bir aşkla evlenmişlerdir fakat fazla zaman geçmeden bu evlilik bir kâbusa dönüşür. Toygar da kaçışı metresi Alev ile yaşadığı yasak aşkta bulur.
Bir yandan hayatı kendisine dar eden karısı ve evlilik düzeni, diğer yandan Alev ile olan ilişkisinin açığa çıkma ihtimali Toygar'a karmaşık plânlar yaptıracaktır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: 1 / 2

Çanakkale Çocukları

Sinan Çetin’in yönettiği ve Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Yavuz Bingöl ile Wilma Elles’in oynadığı Çanakkale Çocukları, 28 Eylül 2012’de Warner Bros dağıtımıyla Plato Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir anne rüyasında iki oğlunun Çanakkale savaşında birbirini öldürdüğünü görür. Üstelik biri İngiliz, diğeri Osmanlı siperindedir. Bunu kocası Kasım Bey’le paylaştığında kocası onun delirdiğini düşünür. Ancak evlâtlarının tehlikede olduğunu hisseden annenin durmaya niyeti yoktur. Çıktığı bu yolculuk anneyi Çanakkale Savaşının kanlı meydanlarına kadar sürükleyecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman

29 Eylül 2012 Cumartesi

Roma’ya Sevgilerle

Woody Allen’ın yönettiği ve Penelope Cruz, Alec Baldwin, Woody Allen ile Ellen Page’in oynadığı Roma’ya Sevgilerle (To Rome With Love), 28 Eylül 2012’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group - r Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Filmdeki hikâyeler, ezelden beri devam eden aşk arayışını farklı şekillerde anlatıyor. Set olarak Roma’nın sayısız köşesini seçen Woody Allen, filmin her ayrıntısı gibi tüm şarkıları da kendisi seçerek hem geçmişi, hem günümüzü yansıtıyor. Filmin karakterleri, aryalar eşliğinde Roma sokaklarında aşkı bulan sayısız insandan sadece bir kaç tanesi.
Basın Bülteni: Kısa / Uzun
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: 1 / 2
IMDb


25 Eylül 2012 Salı

Hoşgeldin Kadınım

Hoşgeldin kadınım benim hoşgeldin
yorulmuşsundur;
nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını
ne gül suyum ne gümüş leğenim var,
susamışsındır;
buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim
acıkmışsındır;
beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam
memleket gibi yoksuldur odam.
Hoşgeldin kadınım benim hoşgeldin
ayağını bastın odama
kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi
güldün,
güller açıldı penceremin demirlerinde
ağladın,
avuçlarıma döküldü inciler
gönlüm gibi zengin
hürriyet gibi aydınlık oldu odam...

Hoşgeldin kadınım benim hoş geldin.

Nazım Hikmet

24 Eylül 2012 Pazartesi

Gözyaşı

Bir kadının en tehlikeli yaşı
İ20 ila 40 arasıİ diye bir sürü cevap verilmiştir.
Oysa bir kadının en tehlikeli yaşı"
"GÖZ.. YAŞIDIR"

Kiralık Ev

Karadenizli emlakçı müşterisine sormuş:
" Nasil bir ev araysun? Kaç odasi olsin?"
" Valla kaç odası olması önemli tiil...  Karimin ev işlerini göreceği kadar büyük, kaynanamun bize yerleşemeyeceği kadar ufak olsun..."

21 Eylül 2012 Cuma

Araf

Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği ve Neslihan Atagül, Özcan Deniz, Barış Hacıhasan ile Nihal Yalçın’ın oynadığı Araf, 21 Eylül 2012'de Tiglon Film dağıtımıyla Ustaoğlu Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Zehra ve Olgun, bir otoban üstünde kurulu, her şeyin gelip geçici yaşandığı bir benzin istasyonunda, 24 saatlik vardiya usulüyle, hiç değişmeyen bir monotonlukta, sanki bir gün hayatlarının birden bire değişivereceği beklentisiyle, aslında içinde yok olup gittikleri bir vakumun içinde, çalışarak yaşarlar. Bir gün aniden beliriveren bu beklenti acaba onları arafta kalmaktan çıkarabilecek midir?
  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Aşkın Ömrü 3 Yıldır

    Frederic Beigbeder’in yönettiği ve Louise Bourgoin, Gaspard Proust ile Jonathan Lambert’in oynadığı Aşkın Ömrü 3 Yıldır (L’Amour Dure Trois Ans - Love Lasts Three Years), 21 Eylül 2012’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film - Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.
    Karısı, edebiyat eleştirmeni olan Marc Marronier’i, başarılı bir yazar için terk eder. Marc, bunun hüznüyle aşk ve ilişkiler üzerine alaycı bir kitap yazmaya karar verir. Kitabı yazdığı sırada kuzeninin karısı olan Alice ile yaşayacakları kendi doğrularının da altüst olmasına sebep olacaktır.
  • Basın Bülteni: .doc / .pdf
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • 17 Eylül 2012 Pazartesi

    Çocuğun Babası

    Markette alışveriş yapan adam, çok çekici ama tanımadığı bir kadının kendisine gülümseyerek selam vermesiyle şaşırır ve sorar: 
    " Tanışıyor muyuz?"
    Kadın:
    " Kusura bakmayın, sizi çocuklarımdan birisinin babasıyla karıştırmış olmalıyım" der ve uzaklaşır.
    Adam dünyanın ne hallere geldiğini, bu görünüşte bir kadının çocuğunun babasını hatırlamayacak olmasının garipliğini düşünürken, birden aklına üniversite yıllarında katıldığı vahşi grup partileri gelir.
    Belki de o partilerden birinde, kendisi ve o kadın? Belki de kendisinden çocuğu olmuştur! "Olamaz mı?" diye düşünür peşinden koşar ve sorar:
    " Kusura bakmayın, acaba geçmiş yıllarda katıldığımız vahşi partilerden birinde, eee, şey, hani yani çok sarhoş olmuştuk da sonra da delice yapmıştık, o kız siz olabilir misiniz?"
    "Hayır!" der kadın ve gözlerinin içine bakarak;
    " Ben sadece ilkokul ikinci sınıftaki çocuğunuzun öğretmeniyim..."

    Kadınlar ve Elma

    Kadınlar ağaçtaki elma gibidir. 
    En iyileri en üst dallarda bulunur.
    Erkeklerin çoğu düşüp incinmekten korktukları için üst dallara uzanmak istemezler.
    Onun yerine yere düşmüş çürükleri toplarlar, çünkü onları elde etmek daha kolaydır.
    Yukarıdaki elmalar ise kendilerinde ararlar suçu ve sorarlar kendilerine “Nerede hata yapıyorum” diye...
    Aslında gerçekten hatasız ve muhteşemdirler.
    Bütün olay; erkeğin cesaretini ve yüreğini toparlayıp o üst dallara ulaşmasıdır..

    16 Eylül 2012 Pazar

    Toprağın Çocukları

    Ali Adnan Özgür’ün yönettiği ve Erkan Can, Şebnem Sönmez, Bahtiyar Engin ile Suzan Kardeş’in oynadığı Toprağın Çocukları, 14 Eylül 2012'de Medyavizyon dağıtımıyla Yapımhane tarafından vizyona çıkarıldı.
    Kampı saldırıya uğrayan Çingene kızı Karika, Köy Enstitüsü öğrencisi Cevher tarafından kurtarılır ve İsmail Hakkı Tonguç’un da yardımı ile Enstitü içinde koruma altına alınır. Bu durumdan rahatsız olan köy halkının Çingenelerin Enstitüden çıkartılmasını istemesi üzerine bölge komutanı Necip, Enstitü Müdürü Kemal Öğretmen’i gözaltına alır.
    Basın Bülteni
    Fotoğraflar
    Web Sitesi
    Fragman

    15 Eylül 2012 Cumartesi

    Sadakatsizler

    Jean Dujardin’in yönettiği ve Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Violette Blanckaert ile Bastien Bouillon’un oynadığı Sadakatsizler (Les Infideles - The Player), 14 Eylül 2012’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
    Sadakatsizler erkek sadakatsizliği anlatan, kısa filmlerden oluşan bir komedi. Kadın - erkek ilişkilerine erkek yönünden bakan, erkeğin aldatma nedenlerini araştırıp bu nedenlere esprili yaklaşan bir senaryoya sahip bir film. Filmin erkek karakterleri hatalarla boğuşurlarken, birçok saf dürüstlük sahneleri de filmde yer alıyor.
    Basın Bülteni
    Fotoğraflar
    Web Sitesi
    Fragman
    IMDb

    14 Eylül 2012 Cuma

    İlk ve Son Aşkım

    Lorene Scafaria’nın yönettiği ve Steve Carell, Keira Knightley, Melanie Lynskey ile Mark Moses’nun oynadığı İlk ve Son Aşkım (Seeking A Friend For The End Of The World), 14 Eylül 2012’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Bir göktaşı Dünya’ya doğru hızla yaklaşmaktadır ve 3 hafta içerisinde dünyanın sonu beklenmektedir. Dodge bu süreyi lise aşkını bulmaya çalışmaya adarken, karşısına kendisinin tam zıddı olan Penny çıkar. Dodge yaşamdan sürekli kaçınırken, Penny önüne çıkan her şeye karışmıştır. Dünyanın sonuna birlikte göğüs gerebileceklerine karar verirler.
    Basın Bülteni
    Fotoğraflar
    Web Sitesi
    Fragman
    IMDb

    11 Eylül 2012 Salı

    Don Meselesi

    Temel ile Fadime lunaparka giderler. Dolaşırlerken birara Fadime dönme dolaba binmek ister. Temel karşı çıkar; 
    " Olmaz donun gözükür!.."der. 
    Fadime susar. Az sonra Temel balonlara tüfek atarken Fadime çaktırmadan yanından ayrılır. On dakika sonra Temel’in yanına döner. Temel sorar;
    " Neredeydin? "
    " Dönme dolaba bindim.."deyince Temel sinirlenir.
    " Ben sana binme donun gözükür demedim mi?"
    " Dedin ama gözükmedi. Çıkardım oni..."

    Doğum Günü

    Adam, yaşı iyice ilerleyen annesini kucaklayıp öptükten sonra; 
    " Anacığım, doğum gününde sana sakız mı alayım yoksa koca mı?"
    Yaşlı ana boynunu bükerek yanıtlamış;
    " Oğul… Ben de sakız çiğneyecek diş mi kaldı?"

    10 Eylül 2012 Pazartesi

    Geriye Kalan

    Çiğdem Vitrinel’in yönettiği ve Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisoughi ile Burak Tamdoğan’ın oynadığı Geriye Kalan, 07 Eylül 2012'de Chantier Films dağıtımıyla Firuz Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Sevda ve Cezmi 8 yıllık evli bir çifttir. Düzenli hayatları, Sevda’nın kocasının ihanetini keşfetmesiyle kesintiye uğrar. Cezmi kendisiyle aynı hastanede çalışan Zuhal’le beraber olmaya başlamıştır. Sevda, Cezmi’ye hiç belli etmeden “öteki kadın”ın peşine takılır. Evliliğini, bu tehditten korumaya kararlıdır. Sessiz bir hayalet gibi Zuhal’in yaşamına sızar.
    Basın Bülteni
    Fotoğraflar
    Web Sitesi
    Fragman

    Elena

    Andrei Zvyagintsev’in yönettiği ve Elena Lyadova, Nadezhda Markina, Aleksey Rozin ile Andrey Smirnov’un oynadığı Elena, 07 Eylül 2012’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
    Elena, bakıma muhtaç, zengin ve yaşlı bir adamla evli bir hemşiredir. Bir gün adam kalp krizi geçirir ve vasiyetini hazırlamaya başlar. Elena hazırlanan vasiyete dahil olmadığını ve adamın tüm varlığını onu hiç sevmeyen kızına bıraktığını öğrenir. Olaylar üzerine Elena, önceki evliliğinden olan işsiz oğlunun geleceği için umutsuzluk ve çaresizliğe kapılır.

    Basın Bülteni: .doc / .pdf
    Fotoğraflar
    Fragman: Türkçe Altyazılı: 1 - 2 / Orijinal
    IMDb

    9 Eylül 2012 Pazar

    Kadınlar Yalan Söylemez

    Bir terzi kız, nehrin kenarında dikiş dikerken yüksüğü denize düşer. "Aman Allah'ım ne yapacağım şimdi" diye ağlamaya başlar. O sırada sanki başka bir alemden geliyor gibi bir ses duyar. Dikkatle dinler.
    "Ey çocuk! Neden ağlıyorsun?"
    " Yüksüğüm suya düştü. Ama ben bu dikişleri ailemi geçindirmek için dikiyorum ve acelem var. Bu yüzden ağlıyorum."
    Birden suyun yüzü dalgalanır ve altın bir yüksük ortaya çıkar.
    Gene aynı sesi duyar.
    " Bu mu senin kaybettiğin yüksük?"
    " Hayır..."
    Su yeniden dalgalanır, bu defa zümrütlerle süslü bir altın yüksük görünür. Aynı ses sorar:
    " Bu yüksüğü mü suya düşürmüştün?"
    " Hayır... Benimki basit, çelikten bir yüksüktü?"
    " Sen dürüst bir kızsın. Bu yüzden sana hem kendi yüksüğünü, hem de değerli olan diğer 2 tanesini vereceğim."
    Kız sevinçle evine döner. Bir süre sonra kocasıyla nehir kenarında otururken, kocanın ayağı kayar, suya düşüp boğulur. O sırada aynı sesi duyar.
    " Niye ağlıyorsun?"
    " Kocam suya düştü ve kayboldu."
    Gereken yapılır ve nehrin yüzünde George Clooney belirir.
    " Bu mu senin kocan? "
    Genç kız cevap verir:
    " Evet; benim kocam o. Ses öfkeli bir edayla kızı azarlar.
    " Bu defa yalan söyledin. O senin kocan değil."
    " Evet yalan söyledim. Ama beni affetmelisin. Çünkü haklı bir gerekçem vardı. George Clooney değil deseydim, bu defa Brad Pitt'i teklif edeceksin; onu da reddetseydim kocamın yanı sıra Clooney'yle Pitt'i de bana verecektin. 3 kocayla baş edebilecek güçte değilim. Bu yüzden Clooney'e, evet benim kocam dedim."

    Bu hikâyeden çıkarılacak sonuç: Bir kadın yalan söylemez. Yalan söylediği zaman da, yüksek ilkeler uğruna ve herkesin menfaati için böyle davranır. Biz kadınlar buna inanırız.

    8 Eylül 2012 Cumartesi

    Bahse Var mısın?

    Stephen Frears’ın yönettiği ve Bruce Willis, Rebecca Hall, Catherine Zeta Jones ile Joshua Jackson’un oynadığı Bahse Var mısın? (Lay The Favorite), 07 Eylül 2012’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Beth, Vegas’a gelir ve Las Vegas'ın en başarılı kumarbazı Dink için çalışmaya başlar. Ancak yakınlaşmalarından şüphelenen Dink’in karısı Tulip araya girer. Dink’ten ayrılan Beth, Rosie’nin ekibine katılır. Erkek arkadaşı hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Beth, her türlü riski göze alır, Tulip'e rağmen Dink’le yeniden güçlerini birleştirir.
    Basın Bülteni
    Fotoğraflar
    Fragman
    IMDb

    7 Eylül 2012 Cuma

    Şimdi Gel de Gör Beni

    Daryl Wein’in yönettiği ve Greta Gerwig, Joel Kinnaman, Zoe Lister Jones, Hamish Linklater, Bill Pullman, Jay Pharoah ile Debra Winger’ın oynadığı Şimdi Gel de Gör Beni (Lola Versus), 07 Eylül 2012’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Lola 29 yaşındadır ve uzun süreli erkek arkadaşı Luke ile evlenmek üzeredir. Düğüne 3 hafta kala aniden terk edilen Lola, yaşadığı bu duygusal şok sonrasında her şeyini kaybetmiş gibi hisseder ve kendini yeniden bulmaya çalışır. Birbirinden farklı ve komik aşk maceraları yoldadır. Lola’nın kırılan kalbi tamir olacak mıdır?
    Basın Bülteni
    Fotoğraflar
    Web Sitesi
    Fragman
    IMDb

    6 Eylül 2012 Perşembe

    Buluşacağız

    Martıların kanadında enginlerde bir yerde
    Goncaların yapraklarında, pembe tende
    Yağan yağmurların taneciklerinde
    Mutlaka bir gün bir yerde buluşacağız…

    Kışın ayazında, yazın sıcağında
    Mehtabın ılık koynunda
    Rüzgarların savurduğu bir sarı yaprakta
    Mutlaka bir zaman diliminde buluşacağız…

    Çatlayan dudaklarda bir şarkıda
    Yol gözlemekten yorulan bakışlarda
    Yaralı bir sevdanın şifalarında
    Mutlaka bir gönülde buluşacağız….

    Günü güne ekleyen zamanların sonunda
    Yılları tüketip musalla taşında
    Verirken son nefesi umutla,
    Mutlaka mahşerde buluşacağız….

    Nesrin Asena

    3 Eylül 2012 Pazartesi

    Konfüçyüs'ten Nasihatler

    Konfüçyüs bundan yaklaşık 2 bin 500 yıl önce doğdu ama, düşünceleri hiç eskimedi.
    Ne mutlu ona!
    Doğum yıldönümü her sene eylül ayında Çin'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
    Onun bazı güzel sözlerini sizlerle paylaşmak isterim.

     Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri varsa, o yerde güneş batıyor demektir.
     Derin olan kuyu değil, kısa olan iptir.
     Aradığını bilmeyen, bulduğunda anlayamaz.
     Kendine yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma.
     Dal rüzgârı affetmiştir ama kırılmıştır bir kere.
     İnsanlar sahip olduklarını küçümser, sahip olamadıklarını önemser.
     Konuşmaya lâyık olanlarla konuşmazsanız, insan kaybedersiniz. Konuşmaya lâyık olmayanlarla konuşursanız, söz kaybedersiniz. Bilge olan kişi, insan kaybetmez, söz de kaybetmez.
     Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.
     Karanlığa söveceğine, kalk bir mum yak.
     Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır.
     Üstün insan, konuşmadan önce eyleme geçer ve sonra eylemine göre konuşur.
    Bilgi özgüveni, özgüven ise gücü yaratır.
     Çizik bir elmas, çizik olmayan bir çakıl taşından daha iyidir.
     Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır.
     Alkışı en sessiz şekilde karşılayan, alkışı hak etmiş demektir.
    Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşmaz.
     Güçlü olan, sayıca kalabalık kitleler değil, eğitimli kitlelerdir.
     İyi insanlar, olduğu gibi görünür, göründüğü gibi olur.
     Fedakârlıklar, senden başkası bilmiyorsa değer taşır.
     Kitleler, cezalarla düzene sokulursa yozlaşır; karizma ve nezaketle yönetilirse bilinçli ve dürüst olur.
     Eğitimli insanın hedefi daima yüksek olur. Küçük işlerle küçük insanlar uğraşır.
     Kendisini eleştirebilen insanlar doğruyu ve güzeli bulma konusunda daha şanslıdırlar.
     İyi yönetici olmanın sırrı dört yanlıştan kaçınmak, beş doğruyu uygulamaktan geçer. Dört yanlış şunlardır: Nasihat etmeden infaz etmek (gaddarlık), öğretmeden başarıyı ölçmek (kabalık), yönetimde gevşek olup sınırlar koymak (art niyet), özlük haklarının dağıtımında cimri davranmak (bürokrat olmak). Beş doğru ise şunlardır: Müsrif olmadan eli açık olmak, gocunmadan çalışmak, haris olmadan istek duymak, mağrur olmadan rahat davranmak, ürkütücü olmadan saygın olmak.
     Bir şeyin haklı olduğunu bildiğin halde o şeyden yana çıkmazsan, korkaksın demektir.

    2 Eylül 2012 Pazar

    Öğrenci Neden Ders Çalışmaz

    Bir yılda ders çalışabilmemiz için 365 gün var. 52 gün pazarları kaldırırsak 313 gün kalıyor. Yazın havaların çalışmak için çok sıcak olduğu 50 gün var, yani geriye 263 gün kalıyor. Her gece ortalama 8 saat uyuyoruz bir sene için düşünürsek saatler 122 gün yapar. Geriye141 gün kalır. Kendimize her gün 1 saatçik zaman ayırsak 15 gün daha azalır. Kaldı 126 gün. Her gün yeme içme için 2 saat harcarsak 30 gün gidiyor, 96 günümüz kalıyor.
    İyi bir öğrenci dışarı çıktığında sadece 2 saat gezip tozmaya harcasa, yılda 92 gün eder, geriye sadece 4 günümüz kalır. Ee sonuçta biz de insanız 3 günde hastalanırız, geriye 1 günümüz kalıyo... aaa!.. tesadüfe bakın o günde doğum günümüz...

    Kötü Söze Cevap

    Bir gün sarhoşun biri, Neyzen Tevfik’in ensesine tokat atmış. Neyzen Tevfik’ten hiçbir karşılık gelmemiş.
    Dostları Neyzen’e sitemli şekilde takılmışlar;
    " Tokadı yediğinle kaldın; ne sesin çıktı, ne de herhangi bir karşılık verdin."
    Neyzen gülmüş:
    " Ne yapayım yani? Sana bir eşek çifte atsa, sen ne yapardın?"