30 Kasım 2012 Cuma

Operasyon: Argo

Ben Affleck’in yönettiği ve Ben Affleck, Alan Arkin, Bryan Cranston ile John Goodman’ın oynadığı Operasyon: Argo (Argo), 30 Kasım 2012’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
4 Kasım 1979’da, İran devriminin en sıcak döneminde, militanlar Tahran’daki Birleşik Devletler Büyükelçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. Bu kargaşanın arasında altı Amerikalı kaçmayı başarırlar ve Kanada Elçiliği’ne sığınırlar. Yakalanmaları ve öldürülmeleri an meselesidir. CIA uzmanı olan Tony Mendez onları kurtarmak için çok riskli, sadece filmlerde olabilecek bir plân yapar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
 Fragman: Türkçe Altyazılı / Orijinal
IMDb

28 Kasım 2012 Çarşamba

Dünyayı Kadınlar Yönetseydi

 Futbol sezonu sadece bir hafta sürerdi.
 Anneler günü anneler haftası olurdu.
 Televizyonda futbol yerine moda gösterileri yayınlanırdı.
 Külotlu çoraplar, vergiden istisna olurdu.
 Erkekler yüksek topuk giymek zorunda kalırlardı.

Hızlı Sür

Trafik polisi çok hızlı gitmekte olan oldukça pahalı otomobili durdurur;
" Hız sınırlarını iki kat aştınız... Size ceza yazmak zorundayım..."
Polis ceza yazarken, sürücünün yanında oturan çirkin kadın, "Yazın memur bey, yazın" diye söylenir;
" O kadar da söyledim, yavaş git diye..."
Polis kadına bakar ve adamın kulağına eğilir;
" Karınız mı?"
Adam dişlerini gıcırdatarak umutsuzca bakar ve "Evet" der...
Ceza makbuzunu yırtan polis söylenir;
" Sür kardeşim, hem de istediğin kadar hızlı sür..."

25 Kasım 2012 Pazar

Moskova'nın Şifresi: Temel

Adem Kılıç’ın yönettiği ve Alper Kul, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı ile Salih Kalyon’un oynadığı Moskova'nın Şifresi: Temel, 23 Kasım 2012’de Pinema Film dağıtımıyla Üçgen Yapımevi tarafından vizyona çıkarıldı.
Temel, Sümela Manastırı’ndaki şifreyi çözüp, hazineyi bulmuş ve sevdiği kadına kavuşmuştur. Gerçekte, Rus mafyası Korkunç İvan’ın adamları bir değiş tokuş sırasında, Türk mafyasıyla çatışmış ve o sırada Temel kazdığı çukurdan çıkan Rus mafyasına ait altınları, Sümela’nın hazinesi zannederek almıştır. Altınlarına el konulan Rus mafyasının lideri İvan çıldırmıştır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman

24 Kasım 2012 Cumartesi

Mutluluk Asla Yalnız Gelmez

James Huth’un yönettiği ve Sophie Marceau, Gad Elmaleh, Maurice Barthelemy ile François Berleand’ın oynadığı Mutluluk Asla Yalnız Gelmez (Un Bonheur Narrive Jamais Seul), 23 Kasım 2012’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Arkadaşlarını ve partileri seven genç bir adam olan Sasha zamanının çoğunu jaz klüplerde güzel kızları baştan çıkararak geçirmektedir. Charlotte ise, 2 kez evlenmiş, 3 çocuklu, hayatında romantizme yer olmayan bir kadındır. Film, birbirine zıt bu iki insanın biraraya geldiğinde neler olacağını komedi çerçevesinde konu alıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

20 Kasım 2012 Salı

Dondurulmuş Limonun Şaşırtıcı Faydası

Bunların tamamı donmuş limondadır.

Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını kullanır veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler.

Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız?

Basit... Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.
Büyük olasılıkla, limon denince sadece limon suyu ve vitamin C aklınıza gelir. Sadece bu kadar olduğunu düşünürsünüz. Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada içeceğiniz hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.

Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı nedir?

Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ve evet, şimdiye kadar bunu kaybediyordunuz. Ama bundan sonra, tüm limonu dondurmak gibi basit bir işlem sonrasında, onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm besleyici özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı besleniyor olacaksınız. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız.

İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını kullanıyor olun! İşte limonun gizemi budur! Geç bile olsa başlayın, HİÇ olmamasından İYİDİR! Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!

Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür. Kemoterapiden çok daha tesirlidir. Bunu nereden mi biliyoruz? Çünkü kendilerine yüksek kârlar sağlayacağını bildikleri için limon özütünün sentetik versiyonlarını üretmeye uğraşan laboratuvarlar var.

İhtiyaç duyacağını düşündüğünüz dostlarınıza, limonun hastalık önleyici etkisi olduğunu duyurarak yardımcı olabilirsiniz. Tadı hoştur ve kemo-terapinin korkunç etkilerini göstermez. Kemo-terapi ilaçları üretiminden fayda sağlayan multi-milyoner büyük şirketlerin çıkarlarını riske atmamak adına bu gizemin özenle saklı tutulduğu sürece ne kadar insanın öleceği bilinmez.

Bilindiği üzere, iki çeşit limon ağacı vardır. Limon ve misket limonu. (konu olan limondur, diğeri değil). Limon meyvesini farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Pulpa'sı yenebilir. Sıkılarak suyu çıkarılabilir. Limonlu içecekler yapılabilir, dondurma vs.. Limonun birçok vasfı sayılabilir ama en ilginci URLAR, YUMRULAR, KİSTLER, TÜMÖRLER üzerindeki etkisidir.

Bu bitkinin her tür kansere iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır. Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler. Ayrıca geniş spektrumlu anti-bakteriyel olarak iltihaplara / enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır. Dahili parazit ve bağırsak kurtlarına karşı etkindir. Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını düzene sokar. Anti-depresandır. Strese ve asabi bozukluklara karşı iyi gelir.

Bu bilginin kaynağı ise çok etkileyicidir: Dünyanın en büyük ilaç üreticisi firmalarından biridir. Bu firmanın beyanına göre 1970'den beri 20'nin üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde limon ekstrelerinin uygulanmasıyla; içlerinde kolon / kalın bağırsak, meme, prostat, akciğer ve pankreas da olmak üzere 12 kanser tipinde başarılı sonuçlar alınmıştır.

Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemo-terapide kullanılan Adiamycin ürününden 10 000 kat daha iyi olduğu saptanmış, kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Daha da şaşırtıcı gözlem şudur ki: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir.

19 Kasım 2012 Pazartesi

İşadamı

Arkadaşları çok çapkın olan işadamını artık bir düzene sokmak ve evlendirmek ister. Sonunda uygun bir hanım bulup, ona haber verirler.
Ama adam "Önce birlikte olalım. Birbirimizi biraz tanıyalım anlamında ben işadamıyım,numune görmeden böyle bir karar veremem" der.
Mesaj kadına iletilir ve cevap gelir.
"Ben de iş kadınıyım, numune veremem ama istediği kadar referans verebilirim."

Kime Benziyor

Bir gün kocası karısına sormuş;
" Karıcığım, oğlumuz kime benziyor?"
Kadın:
" Boşveeer, söylesem de tanımazsın.."

18 Kasım 2012 Pazar

Kırmızı Işık

Trafik polisi spor arabalı delikanlıyı durdurmuş,
"İyi günler efendim" diye selamlamış delikanlı.
"Arkadaşım, size kırmızı yanıyordu geçtiniz...Işığı görmediniz mi?" diye sormuş polis.
"Gördüm efendim" diye cevap vermiş delikanlı,
"Ama inanın sizi görmedim!."

17 Kasım 2012 Cumartesi

Gözetleme Kulesi

Pelin Esmer’in yönettiği ve Olgun Şimşek, Nilay Erdönmez, Menderes Samancılar ile Kadir Çermik’in oynadığı Gözetleme Kulesi, 16 KAsım 2012'de Tiglon Film dağıtımıyla Sine Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Ormanın en tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat’la, otobüslerde hostes olarak çalışıp, Tosya’da otoyol kenarında küçük bir otogara sığınan Seher, başkalarından kaçarken birbirleriyle çarpıştıklarında, suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşı artık birbirlerinin şahitliği altında yapmak zorunda kalırlar.

Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

16 Kasım 2012 Cuma

Dağ

Alper Çağlar’ın yönettiği ve Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruloğlu ile Mesut Akusta’nın oynadığı Dağ, 16 Kasım 2012’de Pinema Film dağıtımıyla Çağlararts - Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir askeri birlikten gönderilen dört kişilik ekip, hiç beklenmedik bir şekilde terörist pususuna düşer. Hayatta kalan iki asker, ilk kez aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp esas düşmana karşı beraber mücadele edeceklerdir. İki tüfek, dört şarjör ve arızalı bir telsiz dışında sahip oldukları tek şey hayatta kalma içgüdüleri ve güçlü iradeleridir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman: 1 / 2 / 3

14 Kasım 2012 Çarşamba

Yaşamaktan Korkmayacaksın Derdi babam

yaşamaktan korkmayacaksın derdi babam
sessiz sessiz yudumlayacaksın acıyı
yaşlı anaları kadar Anadolu’nun çilekeş olacaksın
katlayıp koyacaksın gözyaşını mendiline
sızlanmayacaksın

solmasın diye şafağı doğan günün, umut çoğaltacaksın dilinin altında
bir sözcükle buzları eritecek, toprağa cemre düşüreceksin
aydınlığın güllerini dikip hayatın güneşsiz yanına
çeliğine çifte su vereceksin
yaprak olup dal ucunda yeşereceksin
karışacaksın erguvanlara
coşacaksın

ağıtlar yakmak yakışmaz sana
aynaları kıracaksın, daha ilk adımda vuracaksın ölümü
bencilliğin umudunu, hırsın sevincini yenip
bir çocuğun canına can katacaksın

ilenmelerin olmayacak, girmeyeceksin ince hesaplara
geçeceksin yılanların, yalanların yaşadığı sokakları
saçaklarında maviler sarkan çatılara konacaksın
korkmayacaksın

şeytan kovalasa da gölgeni, mermerleşse de güvendiğin çehreler
değişse de ağızlarda yarınları anlatan sözler
asiliğini takınıp kalbini tutacaksın çeşmenin gözesine
yudum yudum içip iyimserliği dudaklarından bal akıtacaksın

nefesin sıcaklığında demlenerek gönlünün dolduğunu hissedeceksin
böleceksin kalbinin atışını hecelere, paylaşmayı bileceksin
“seni seviyorum” diyeceksin yüz bin kere
vedalaşmaların kalıcı olmayacak, yaslanmayacaksın keşkelere

yasaktır adam öldürmek, insan olan insanlar için, yıldızlar kadar uzaktır
alacaksın bütün dünyayı insanlığın yatağına
yaralarını saracaksın

taşlara tutunan yosun olmayacaksın
kusursuz, sorunsuz, dupduru aralayacaksın cennetin kapılarını
her coğrafyadan bir renk alıp hırkalar öreceksin
giydireceksin yurdunun sırtına
susacak savaşlar, dinecek kıyımlar
canlardan can yolunmayacak
göreceksin

gri öyküdür tarih, eşeledikçe zül, eşeledikçe küldür
akrep girmesin, zehir düşmesin diye uykularına
sunaklara yatmasın diye çocuklar
uçurtmalara kanat olacaksın
beyaz gezgini olacaksın Mezopotamya’nın
gezdireceksin yorgun ezgilerin özlettiği yerleri
baharlar getireceksin
baharlar geçireceksin çiçekli dağlardan

yıllar yalnızlıktan kaftanlar biçse de, kaya gibi çökse de üstüne
aziz bir su parçası olacaksın, takmayacaksın yaşını kafana
hazzını tadacaksın kendin olmanın

ayıplı yüzle dolaşmayacaksın, semaha duracaksın turnalar gibi
bir hücreni taşır gibi avuçlarında, taşıyacaksın ciddiyeti
künyen meşrebin olacak
göreceksin

kibarlık olsun diye iki büklüm ona selam
buna temenna etmeyeceksin, gülmeyeceksin zoraki
ve hayatın her karesine dizip formaliteyi
yanlış fotoğraflar çektirmeyeceksin

titreşmesin diye dallar, dökülmesin diye kuşlar
damarda bıçaktır kuşku, yıkıp tabuları devrimler yapacaksın
dönmeyeceksin bozuk plak gibi geçmişin yörüngesinde
kin ve nefretle mayalı divanı, fermanı, şahı, şahbanı yıkacaksın
kurup cinnetin saatini; şıhları, şahları gömeceksin toprağa
yaslanıp inancının omurgasına
güneşi doğurup ay ışığı yaratacaksın ellerinde
salına-büküle akacak suyu aydınlığın

geçti tapınma çağı; yüzün ak, alnın açık olacak
sırtını dayayacaksın barış öpen rüzgâra
dokunduğun her yer kırmızı karanfile duracak
zaman aşka duracak
içindeki sevgiyle
yok olacak karlı kaygılar

ne liman arayacaksın sığınmaya, ne iskele göğsüne uzanmaya
ne de gemilere yaslanmış sandal olacaksın
bel bağlamayacaksın eğreti sevdalara

erdemsizler birbirini mayasında barındırır
gömleğe yaka, eteğe dantel, masaya örtü olmadan
aldanmadan şarabın rengine, sıktın mı suyunu çıkartacaksın taşın
demire tutulan ateş olacaksın icabında
eritip yok edeceksin ikircimliği

sen ki korkusuz, sen ki atak
ama yalın ama yalınayak, varsın olsun
yüreğin gardiyanın olacak
göreceksin

*Müsadenizle*

Müsade Özdemir

12 Kasım 2012 Pazartesi

Pozitif Haber

Seyahatten dönen ev sahibi havaalanından bahçıvanına telefon açmış:
" Nasıl, her şey yolunda mı? "
" Yolunda... Küreğin sapı kırıldı, şu anda onu tamir ediyordum. "
" Neden kırıldı? "
"  Köpeğinize mezar kazarken zorlamışım, ondan kırıldı. "
" Nee! Köpeğim mi öldü? "
" Maalesef havuza düştü. "
" Benim köpeğim çok iyi yüzerdi; havuzda nasıl ölür? "
" Havuzun suyu boşalmıştı, atlayınca betona çakıldı. "
" Havuzu yeni doldurtmuştuk, neden boşalttınız? "
" İtfaiyeciler evdeki yangını söndürürken ilâve suya ihtiyaç duydular."
" Neee evde yangın mı çıktı? "
" Evet efendim. Annenizin vefatı dolayısıyla taziyeye gelenlerden biri yanık sigara bırakmış. "
" Annem mi öldü? Yahu kadın daha iki hafta önce sapasağlamdı? "
" Haklısınız da... Yatak odanızda karınızla en yakın arkadaşınızı aynı yatakta görünce kalbine inmiş."
" Yahu hiç pozitif bir haber yok mu adam sende? "
" Var efendim... Geçen gün siz AIDS testi yaptırmıştınız ya..."
"  Sonucu geldi, pozitif... "

11 Kasım 2012 Pazar

Üç Saf Arkadaş

Son derece saf olan, üç arkadaş konuşuyorlarmış.
Birincisi "sanırım karım beni manavla aldatıyor" demiş.
Diğerleri: "nereden anladın ki?" demişler.
O da; "yatağın altında karpuz buldum" deyince, diğeri atılmış;
"O zaman benimki de marangozla aldatıyor galiba..."
Diğerleri hayretle sormuşlar;
"Nereden çıkardın ki?"
Adam "yatağın altında tornavida buldum da, ondan" demiş.
Söze içlerinde en saf olanı girmiş bu kez;
"Sizinkisi, öküzün altında buzağı aramak canım. Benimkisi ise kesin, hem de kanıtlı. Karım beni bir atla aldatıyor.
"Yok devenin başı" diyecek olmuşlar.
En saf olanı, büyük bir gururla kanıtını açıklamış;
"Yatağın altında jokey buldum, jokey..."

9 Kasım 2012 Cuma

Mükemmel Plan

Jennifer Westfeldt’in yönettiği ve Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Jon Hamm ile Kristen Wiig’in oynadığı Mükemmel Plan (Friends With Kids), 09 Kasım 2012’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Çok yakın dost olan Jason ve Julie, arkadaş grubunda bekâr kalan son insanlardır. Çocuk sahibi olunca ilişkilerde değişiklik olduğunu gözlemleyen iki arkadaş, duygusal yakınlık olmadan çocuk yapmaya karar verir. Bunun imkânsız olduğu söylese de başarırlar. Ta ki hayatlarına yeni aşklar girene kadar.
Basın Bülteni: Kısa / Uzun
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: 1 / 2
IMDb

8 Kasım 2012 Perşembe

Fadime

Masada gazetesini okuyan Temel'e karısı Fadime demiş ki:
" Uyy heruf, keşke pen de gazete olsaydum. Bütün gün penu elinde tutar purakmazdun!!!"
Temel cevap vermiş:
" Ha keşke olsaydun. Her gün yenisinu alirdum."

7 Kasım 2012 Çarşamba

Dostlar

Dostlar ırmak gibidir.
Kiminin suyu az, kiminin çok.
Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca, kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya.
İnsanlar vardır; üstü nilüferlerle kaplı, bulanık bir göl gibi...
Ne kadar uğraşsanız görünmez dibi.
Uzaktan görünüşü çekici, aldatıcı; içine daldığınızda ne kadar yanıltıcı!
Ne zaman ne geleceğini bilmezsiniz; sokulmaktan korkarsınız, güvenemezsiniz!
İnsanlar vardır; derin bir okyanus...
İlk anda ürkütür, korkutur sizi.
Derinliklerinde saklıdır gizi; daldıkça anlarsınız, daldıkça tanırsınız; yanında kendinizi içi boş sanırsınız.
İnsanlar vardır; coşkun bir akarsu...
Yaklaşmaya gelmez, alır sürükler.
Tutunacak yer göstermez beyaz köpükler.
Ne zaman nerede bırakacağı belli olmaz; bu tip insanla bir ömür dolmaz.
İnsanlar vardır; sakin akan bir dere...
İnsanı rahatlatır, huzur verir gönüllere.
Yanında olmak başlı başına bir mutluluk.
Sesinde, görüntüsünde tatlı bir durgunluk.
İnsanlar vardır; çeşit çeşit, tip tip, her biri başka bir karaktere sahip.
Görmeli, incelemeli, doğruyu bulmalı. Her şeyden önemlisi insan, insan olmalı...
İnsanlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir deniz.
Boşa gitmez ne kadar güvenseniz.
Dibini görürsünüz her şey meydanda.
Korkmadan dalarsınız, sizi sarar bir anda.
İçi dışı birdir çekinme ondan.
Her sözü içtendir, her davranışı candan...

Can Yücel

6 Kasım 2012 Salı

Genç Papaz

Genç papaz ilk kez dini bir töreni yönetecekmiş.
Konuşmasını yapıp tören bitince, yaşlı papaza sormuş:
" Muhterem peder, tören bittiğinde büyük bir alkış aldım ama yine de bir tereddüdtüm var. Herhangi bir hata yaptım mı?"
Peder, tebessüm ederek:
"Üç önemli hatan oldu "demiş .
" Birincisi: Oley değil Amin  diyecektin. İkincisi; kürsüden inerken merdivenden inecektin tırabzandan kaydın. Üçüncüsüne gelince: Onun bunun çocuğu değil, Meryemin çocuğu diyecektin.

5 Kasım 2012 Pazartesi

Gitmek

Bugünlerde herkes gitmek istiyor.
Küçük bir sahil kasabasına,
Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara…
Hayatından memnun olan yok.
Kiminle konuşsam aynı şey…
Herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği.
Öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok.
Bir kendisi.
Bu yeter zaten.
Herşeyi, herkesi götürdün demektir.
Keşke kendini bırakıp gidebilse insan.
Ama olmuyor.
Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor.
Yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor.
Böyle gidiyoruz işte.
Bir yanımız "kalk gidelim",öbür yanımız "otur" diyor.
"Otur" diyen kazanıyor.
O yan kalabalık zira…
İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile,
Güvende olma duygusu…
En kötüsü alışkanlık.
Alışkanlığın verdiği rahatlık,
Monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor.
Kalıyoruz…
Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz.
Evlenmeler…
Bir çocuk daha doğurmalar…
Borçlara girmeler…
İşi büyütmeler…
Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor.
Misal ben…
Kapıdaki Rex’i bırakıp gidemiyorum.
Değil bu şehirden gitmek,
İki sokak öteye taşınamıyorum.
Alıp götürsem gelmez ki…
Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında,
Herkes onu, o herkesi seviyor.
Hangi birimizle gitsin?
"Sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardır;
Evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin,
Kendi imalatımız küfeler.
Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada.
Ölüm var zira.
Ölüme inat tutunmak lazım,
İnadına kök salmak lazım.
Bari ufak kaçışlar yapabilsek.
Var tabii yapanlar, ama az.
Sadece kaymak tabakası.
Hepimiz kaçabilsek…
Bütçe, zaman, keyif… Denk olsa.
Gün içinde mesela…
Küçücük gitmeler yapabilsek.
Ne mümkün.
Sabah 9, akşam 18
Sonra başka mecburiyetler
Sıkışıp kaldık.
Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli
Bu kadar ağır olmamalı.
Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz.
Bir ömür karşılığı, bir ömür yani.
Ne saçma…
Bahar mıdır bizi bu hale getiren?
Galiba.
Ben her bahar aşık olmam ama
Her bahar gitmek isterim.
Gittiğim olmadı hiç,
Ama olsun…
İstemek de güzel.

Can Yücel

4 Kasım 2012 Pazar

Skyfall 007

Sam Mendes’in yönettiği ve Daniel Craig, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Berenice Marlohe, Ben Whishaw, Albert Finney ve Judi Dench’in oynadığı Skyfall 007, 02 Kasım 2012’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan Skyfall'la 007 James Bond olarak bir kez daha karşımızda. Skyfall'da, Bond’un M’e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca 007'nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

3 Kasım 2012 Cumartesi

Evim Sensin

Özcan Deniz’in yönettiği ve Özcan Deniz, Fahriye Evcen, Sait Genay ile Özay Fecht’in oynadığı Evim Sensin, 02 Kasım 2012'de UIP Filmcilik dağıtımıyla Avşar Film - DNZ Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Leyla, eşinden ayrıldıktan sonra baba evine döner. Hayatının en zor 4 yılına girdiğinden habersizdir. İskender ise yetimhanede büyümüş, yalnız yaşamış ve hayatı boyunca hiç evi olmamış bir adamdır. Aralarında filizlenen aşk hızla ilerler, aradıkları mutluluğu birbirlerinde bulurlar. İkisinin özene bezene kurduğu dünyanın üstüne bir kâbus çökene kadar, İskender'in evi artık Leyla’dır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: 1 / 2
IMDb

2 Kasım 2012 Cuma

Hayalimdeki Aşk


Jonathan Dayton ile Valerie Faris’in yönettiği ve Paul Dano, Zoe Kazan, Chris Messina, Annette Bening, Antonio Banderas, Aasif Mandvi, Steve Coogan ile Deborah Ann Woll’un oynadığı Hayalimdeki Aşk (Ruby Sparks), 02 Kasım 2012’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Kusursuz eşi yaratmak mümkün olsaydı ve onu yanlışlıkla yaratıverseydiniz ne olurdu? Aşkta aradığını bulamayan roman yazarı Calvin, ikinci romanına ilham versin diye rüyalarının kadını Ruby'yi yaratır. Bir hafta sonra bir bakar ki Ruby salonda oturmaktadır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb