30 Haziran 2013 Pazar

Kayıp Umutlar

Gus Van Sant’ın yönettiği ve Matt Damon, John Krasinski, Frances McDormand ile Rosemarie Dewitt’in oynadığı Kayıp Umutlar (Promised Land), 28 Haziran 2013'de Tiglon Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Steve, iş arkadaşı Sue ile topraklarının altındaki doğalgaz potansiyeli nedeniyle kasaba sakinlerinin arazilerini satın almak için bir kasabaya gönderilir. Kasabalıların teklifi kabul edecekleri düşünülmektedir. Bölgede saygı duyulan bir öğretmenin yaptığı uyarılarla durum iyice çıkmaza girer. Şirket politikalarının iç yüzünü de öğrenen Steve kendini sorgulamaya başlar.
IMDb

29 Haziran 2013 Cumartesi

Baldan Acı

Markus İmhoof’un yönettiği ve Fred Jaggi, Randolf Menzel, John Miller ile Liane Singer’in oynadığı Baldan Acı (More Than Honey), 28 Haziran 2013'de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Dünyanın doğal dengesini sağlayan mucizevi balarısının nesli tükenmek üzere. Tarım ilâçları, antibiyotikler, tek tip tarım ve kovanların taşınması nedeniyle kraliçe arı ve işçilerin yorgun düştüğü aşikâr. Mütevazı aile kovanlarından endüstriyel bal çiftliklerine arıların kaderini arayan yönetmen Markus Imhoof, bizi arıların mucizevi dünyasına götürüyor.
IMDb

28 Haziran 2013 Cuma

Aşk Taktikleri

Clement Michel’in yönettiği ve Raphael Personnaz, Charlotte Le Bon, Jerome Commandeur ile Camelia Jordana’nın oynadığı Aşk Taktikleri (La Strategie De La Pousette - The Stroller Strategy), 28 Haziran 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Thomas, kız arkadaşı Marie tarafından terk edilir. Bir gün kendini kollarında bir bebekle bulduğunda, onu hayallerindeki kadını, Marie'yi geri kazanmak için kullanmaya karar verir. Bir anda baştan çıkarıcı bir baba profiline bürünen Thomas, tüm boşanmış annelerin dikkatini çeker.
IMDb

Bir Duble Martini

Bir işadamı tavernaya girer, bara oturur ve bir duble martini sipariş eder.
İçkisini bitirdikten sonra, gömleğinin cebine bir göz atar, ardından barmene bir duble martini daha Hazırlamasını söyler. Bunu da bitirince yineHgömleğinin cebine bir göz atar, sonra barmene dönüp bir duble daha martini siparişi verir. Barmen, "Beyefendi, size bütün bir gece boyunca martini getirebilirim. Fakat, bardağı her doldurmamı istemenizden önce, niçin gömleğinizin cebine baktığınızı söylemek zorundasınız" deyince adam cevap verir:
"Karımın fotoğrafına bakıyorum. Ne zaman gözüme güzel gözükecek,
işte o zaman eve gitme zamanı gelmiş olacak."

27 Haziran 2013 Perşembe

Hırsız

Adamın arabası çalınır. İki gün sonra hırsızlar bir notla beraber arabayı iade eder: "Özür dilerim arabanızı aldım ama karım doğum yapacaktı... Kendimi affettirmek için yarın tiyatroya eşiniz ve sizin için 2 bilet aldım. Hatamı telâfi etmek maksadıyla ben de orada olacağım. Lütfen kabul edin."
Adam duygulanır. Eşiyle birlikte tiyatroya gider. Notu yazanı orada göremezler ama, gene hayatlarından memnundurlar. Eve dönünce ne görsünler.Evleri soyulmuştur ve duvarda bir not vardır: "Abi tiyatro nasıldı?"

23 Haziran 2013 Pazar

Kayserili Ölürken Bile...

Kayserili ölüm döşeğindeyken sormuş;
" Büyük oğlan burada mı?"
" Buradayım babacığım.."
" Ortanca oğlan?"
" Buradayım babacığım.."
" Küçük?"
" Buradayım babacığım.."
" Peki.. O zaman dükkânı kime bırakıp da buraya geldiniz?"

21 Haziran 2013 Cuma

38 Şahit

Lucas Belvaux’un yönettiği ve Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia ile Francois Feroleto’nun oynadığı 38 Şahit (38 Temoins - 38 Witnesses), 21 Haziran 2013’de M3 Film dağıtımıyla Codex Medya tarafından vizyona çıkarıldı.
Louise, eve döndüğünde yaşadığı sokakta bir cinayet işlendiğini öğrenir. Suç mahallinde ne yazık ki hiçbir tanık yoktur. Louise, günler geçtikçe aslında bazı insanların, 38 kişinin olayı duyduğu ya da gördüğü gerçeği ile yüz yüze gelir. 38 kör ve sağır şahitten biri de o gece işte değil evde olan kocasıdır.
IMDb

20 Haziran 2013 Perşembe

İnşallah

Anais Barbeau Lavalette’nin yönettiği ve Evelyne Brochu, Sabrina Ouazani, Sivan Levy ile Yousef Sweid’in oynadığı İnşallah (Inch’Allah), 21 Haziran 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Doktor olan Chloe, yaşamını Ramallah’taki Türk doktorlara yardım etmekle ve Kudüs’te yaşayan İsrailli bir asker olan kapı komşusu Ava ile geçirmektedir.
Her gün uçurumun iki farklı yanını gören Chloe, birbirlerine düşman arkadaşları arasında köprü kurmaya çalışsa da her iki tarafa da aslında çok yabancı olduğunu fark edecektir.
IMDb

19 Haziran 2013 Çarşamba

Tasarruf

Büyük şirketlerden birisinin genel müdürü, gerçek bir klasik müzik aşığıymış.
Günlerden bir gün, şehre ünlü bir orkestra gelmiş. Vereceği konserin en önemli parçası da Schubert'in ünlü "Bitmeyen Senfoni"siymiş. Genel müdür bu eseri dinlemek için çok hevesli olmasına rağmen, işi sebebiyle konsere gidemeyeceğinden, gelen davetiyeyi şirketin "verimlilik" uzmanına vermiş ve "Lütfen bu konsere git ve bana izlenimlerini aktar" demiş.
Genel müdürden aldığı talimatla konsere giden verimlilik uzmanından, ertesi gün bir değerlendirme raporu gelmiş. "Sayın Genel Müdürüm" diye başlıyormuş:
1- Dört obuacı konserin önemli bir süresinde boş oturdular. Bunların sayısı azaltılırsa konsere daha çok katkıda bulunurlar.
2- Orkestrada on iki kemancı var.Bunların hepsi aynı anda hareket ediyorlar ve aynı notaları seslendiriyorlar.
Bence ciddi bir yanlışlık. Kesinlikle personel tasarrufu yapılmalıdır.
3- Onaltılık notalara ağırlık verilmiş. Doğrusu büyük ziyan. Seyirciler sekizlik ve onaltılık notalar arasındaki farkı anlamaz. Bu nedenle, onaltılık notalarla eser çalarak yüksek ücret alan elemanlar yerine, sekizlik notaları çaldırıp, düşük ücretle çalışan stajyerler kullanılmalıdır.
4- Yaylı sazlarla işlenen pasajlar, nefesli sazlarla aynen tekrarlanıyor. Bu durum gereksiz tekrardan başka bir şey değildir.
Dolayısıyla, tekrarlar önlendiğinde, iki saatlik konser yarı yarıya inecektir.
Özet olarak sayın genel müdürüm, eğer Schubert bu önlemleri alsaydı, 'Bitmemiş Senfoni' kesinlikle biterdi!
Arz ederim efendim."

16 Haziran 2013 Pazar

Man of Steel

Zack Snyder’ın yönettiği ve Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishburne ile Diane Lane’in oynadığı Man of Steel, 14 Haziran 2013'de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Genç bir çocuk olağanüstü güçleri olduğunu ve bu gezegenden olmadığını öğrenir.
Genç bir adam olarak, nereden geldiğini ve buraya ne yapmak üzere gönderildiğini keşfetmek üzere bir serüvene koyulur.
Fakat dünyayı yok olmaktan kurtarmak ve tüm insanlık adına umudun simgesi hâline gelmek için içindeki kahramanın ortaya çıkması gerekmektedir.
Fragman: 1 / 2
                                            IMDb

Muhbir

Ric Roman Waughn’un yönettiği ve Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Nadine Velazquez ile Jon Bernthal’ın oynadığı Muhbir (Snitch), 14 Haziran 2013’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
İnşaat işiyle uğraşan bir baba, oğlunun uyuşturucu bulundurmak suçundan tutuklandığı haberiyle şoka uğrar. Oğlu üniversiteyi kazanmış başarılı bir gençtir ve uyuşturucuya bulaşacak biri hiç değildir. Genç çocuk 20 yıl yer. Baba, savcıyla gizli bir anlaşma yapar. Uyuşturucu ticareti yapan organizasyonun yakalanmasına yardım ederse oğlu serbest kalacaktır.
Basın Bülteni: 1 / 2
IMDb

15 Haziran 2013 Cumartesi

Başvuru: Kabul

Paul Weitz’in yönettiği ve Tina Fey, Paul Rudd, Michael Sheen ile Wallace Shawn’ın oynadığı Başvuru: Kabul (Admission), 14 Haziran 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
Kabul ofisinde çalışan Portia, Üniversite’ye seçilecek öğrencileri toplamak ve araştırmak üzere yola çıkar. Üniversiteden arkadaşı John’un öğrencisi Jeremiah, Princeton Üniversitesi’ne kabul edilmek üzeredir. Jeremiah’nın, Portia’nın evlâtlık vermek zorunda olduğu oğlu olmasından şüphelenilmektedir. Bu durum, Portia'nın birçok şeyi yeniden keşfetmesini sağlayacaktır.
Fragman: 1 / 2                                            
IMDb

14 Haziran 2013 Cuma

Havada Aşk Var

Alexandre Castagnetti’nin yönettiği ve Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos, Arnaud Ducretile Jonathan Cohen’in oynadığı Havada Aşk Var (Love Is In The Air), 14 Haziran 2013’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
6 saatlik, türbülanslı bir uçuş. Eski sevgilinizin tam yanındaki koltuk. New York’ta avukatlık yapmakta olan yakışıklı Antoine, bir toplantı için Paris’e giderken uçakta deliler gibi aşık olduğu eski kız arkadaşıyla tesadüfen yanyana oturur. Acaba Antoine yıllar sonra Julie’yi yeniden görünce yarım kalan aşk hikâyeleri kaldığı yerden devam edebilecek midir?
IMDb

Trans

Danny Boyle’un yönettiği ve James McAvoy, Vincent Cassel, Rosario Dawson ile Danny Spani’nin oynadığı Trans (Trance), 14 Haziran 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Simon, çok başarılı bir müzayede memurudur. Değeri birkaç milyon dolar olan bir tablonun çalınması için bir suç çetesiyle anlaşma yapar, çalınan tabloyu saklar. Kafasına aldığı darbe sonucu hafızasını yitirdiğinden tablonun yerini hatırlayamaz. Psikolojik tedavilere ve onlarca işkenceye cevap vermeyen Simon, çetenin liderinin getirttiği bir hipnoz uzmanı ile geçmişinde derinlere inmeye başlamıştır.
IMDb

10 Haziran 2013 Pazartesi

Yabancı Dil

İki kedi, bir fareyi kovalarken, fare bir deliğe girmiş. 
Kedilerden biri diğerine; "Bu fare ikimizi birden doyurmaz.
En iyisi yarım saat ben bekleyim, yarım saatte sen" demiş. 
Yarım saat beklemiş, fare dışarı çıkmamış.
Sıra kendisine gelen kedi de deliğe doğru seslenerek; "Hav.. hav.." demiş. 
Havlama sesini duyan fare çıkmış ve kedi de fareyi yemiş. 
Bunun üzerine diğer kedi "Niçin köpek sesi çıkardın?" diye sormuş. 
O da,
"Köpek gelince kedi kaçtı, köpek de fare yemez diye düşündü ve fare deliğinden çıktı" demiş.
Diğeri tekrar sormuş:
" Peki ama sen köpek değilsin, havlama neyin nesi?"
" Eee... O da yabancı dil bilmenin faydası..."

9 Haziran 2013 Pazar

Babadan Oğula

Derek Cianfrance’in yönettiği ve Eva Mendes, Ryan Gosling, Bradley Cooper ile Ray Liotta’nın oynadığı Babadan Oğula (The Place Beyond The Pines), 07 Haziran 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Luke, Schenectady kasabasından geçerken eski sevgilisi Romina’nın yeni doğan bebeğinin kendisinden olduğunu öğrenir. Luke’un yolu çaylak polis memuru Avery ile kesiştiğinde şiddetli bir çatışma her ikisinin de yaşamını değiştirir. On beş yıl sonra, bu karşılaşmadan habersiz olan genç oğulları, hepsini kuşaklara yayılan bir kan davasına sürükleyecektir.
IMDb

7 Haziran 2013 Cuma

Sarı Siyah

Levent Akçay’ın yönettiği ve Levent Akçay, Yusuf Güney, Burcu Binici ile Murat Göktepe’nin oynadığı Sarı Siyah, 07 Haziran 2013’de Özen Film dağıtımıyla Maskeli Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Yıl 1915. Osmanlı devleti dört cephede savaşmaktadır. Arıburnu’nda ciddi kayıtlar verilmesi üzerine Enver Paşa, Beyazıt meydanında miting yapar. Mitingin heyecanıyla, Çanakkale’de savaşmak isteyen 50 İstanbul Sultanisi öğrencisi 2. Tümene katılırlar. Okul müdürü Hüseyin Nazım Bey, her okulda olduğu gibi okulun bir kısmını hastaneye dönüştürerek duvarlarını sarıya boyatır.

6 Haziran 2013 Perşembe

Arkadaşım Max

Murat Şeker’in yönettiği ve Ani İpekkaya, İnci Türkay, Murat Akkoyunlu ile Ataberk Mutlu’in oynadığı Arkadaşım Max, 07 Haziran 2013’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Focus Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Deniz, ailesi Bozcada’ya yeni taşınmış 7 yaşında yalnız bir çocuktur. Ada’da yolları Max ile kesişir ve o günden sonra hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Çünkü Max tüm kasabanın sevdiği Aliye Hanım’ın köpeğidir. Aliye Hanım, yeğeni tarafından kaçırılınca Deniz ve Max omuz omuza vererek kötülere karşı amansız bir mücadeleye girerler.

2 Haziran 2013 Pazar

Evlilik

İki arkadaş yolda karşılaşırlar; 
" Heey dostum iyi haberlerini aldım, evlenmişsin!.."
" Evet, bu dördüncü oldu."
" Önceki üçüne ne oldu peki?"
" Üçü de öldü."
" Yapma ya, çok üzüldüm. Nasıl oldu peki?"
" İlk karım yediği mantarlardan zehirlenerek öldü."
" Bu korkunç bir şey... Peki ya ikincisi?"
" O da mantar zehirlenmesinden öldü."
" Tanrım, ne kaderin varmış senin... Ya üçüncüsü? Yoksa o da mı?"
" Hayır, hayır. O boynu kırılarak öldü."
" Anlıyorum. Kazaydı yani."
" Hayır... Mantarları yemedi..."

1 Haziran 2013 Cumartesi

Devir

Derviş Zaim’in yönettiği ve Ali Özel, Mustafa Salman ile Ramazan Bayar'ın oynadığı Devir, 31 Mayıs 2013'de M3 Film dağıtımıyla Marathon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Derviş Zaim, doğa ve insan ilişkisi üzerine odaklanan filmin çekimlerine 2011 yılı Ağustos ayında başladı. Çekimler yaklaşık sekiz aylık bir sürede, senenin değişik zaman dilimlerinde Burdur’a bağlı Hasanpaşa Köyü’nde ve İstanbul'da gerçekleştirildi. Çekimlerde Hasanpaşa Köyü’nde tanıdığı çobanlara oyuncu olarak yer veren Zaim, profesyonel oyuncularla çalışmamayı tercih etti.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar

Sihirbazlar Çetesi

Louis Leterrier’in yönettiği ve Michael caine, Morgan Freeman, Jesse Eisenberg ile Mark Ruffalo’nun oynadığı Sihirbazlar Çetesi (Now You See Me), 31 Mayıs 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Dört Atlı’ grubu sihirbazlık şovları yapmaktadır. Las Vegas’tayken Paris’teki bir bankaya uzaktan soygun yapıp karışık oyunlarıyla belli otoriteleri şaşırtırlar. FBI Özel Ajanı Dylan Hobbs, sihirbazlara suçlarının cezasını ödetmek konusunda ve onları daha da gözü pek soygunlar gerçekleştirmeden önce durdurmak konusunda kararlıdır.
IMDb