30 Eylül 2013 Pazartesi

Mavi Yasemin (Blue Jasmine)



Woody Allen’in yönettiği ve Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins ile Peter Sarsgaard’ın oynadığı Blue Jasmine: Mavi Yasemin (Blue Jasmine), 27 Eylül 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Hayatı paramparça olan Jasmine’in, zengin bir iş adamı olan Hal ile evliliği de dahil olmak üzere hiçbir işi yolunda gitmemiş, üstüne tüm parasını da kaybetmiştir. Zarif ve sosyetik bir New York’lu olan Jasmine her şeye baştan başlamaya karar verince San Francisco’da mütevazı bir hayatı olan kardeşi Ginger’ın yanına taşınır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

29 Eylül 2013 Pazar

3 Kadın 3 Kader

Faik Ahmet Akıncı’nın yönettiği ve Esma Ünal, Aleyna Eroğlu, Meltem Telli ile Cumhur Sarı’nın oynadığı 3 Kadın 3 Kader, 27 Eylül 2013’de Özen Film dağıtımıyla Batı Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
Her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü, çocuklar da dahil kadınlara taciz ve tecavüzün çoğalarak sürdüğü bir ülke. Film, Yeşilçam sinemasının klâsik örneklerinin biraz daha dışına çıkarak, duygusal atmosferiyle kadın dramını irdeleyen hikâyelerden oluşuyor. Bu hikâyeler hepimizin yaşadığı, gördüğü ve kapalı kapılar ardından duyumlarıyla kulaklarımızı tırmalayan acı gerçeklerden meydana geliyor.
IMDb

28 Eylül 2013 Cumartesi

Büyük Kumar

Brad Furman’ın yönettiği ve Justin Timberlake, Gemma Arterton, Ben Affleck ileAnthony Mackie’nin oynadığı Büyük Kumar (Runner Runner), 27 Eylül 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Son sınıf öğrencisi Richie okul parasının tamamını yatırdığı, online kumar oynatan iş adamı Ivan Block tarafından dolandırıldığını düşünür ve Costa Rica’ya doğru yola çıkar. Block’un sonsuz varlık sözü vermesi üzerine ikna olan Richie, Block hakkındaki gerçekleri öğrenince tüm plânlar alt üst olacaktır. Block, Richie’nin zekâsından son derece etkilenir ve ona tüm sırlarını vereceğine söz verir.
IMDb

27 Eylül 2013 Cuma

Karnaval

Can Kılcıoğlu’nun yönettiği ve Serdar Orçin, Tülin Özen, İpek Bilgin ile Sait Genay’ın oynadığı Karnaval, 27 Eylül 2013’de M3 Film dağıtımıyla Delice Film tarafından vizyona çıkarıldı.
36 yaşındaki Alis, babası onu evden kovunca arabasında yaşamaya başlar. Sonuç alamadığı iş görüşmelerinden sonra bir gün kendini Karnaval adlı halı yıkama makinesi pazarlarken bulur. Alis bir gün, düğün pastaları yapan Demet´le karşılaşır. Demet´in en büyük hayali, İstanbul´a gitmektir. Alis´in içe kapanıklığına inat, Demet ne kadar hırçın olsa da Karnaval onları hayallerinde buluşturur.
IMDb

26 Eylül 2013 Perşembe

Pratik Bilgiler

1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın.Vidayı öyle takın.

2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.

3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin.

4) Halıdaki sigara yanıklarından,­yanık­ y­er­ler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır.Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesinibekleyin.Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.İzden eser kalmadığını göreceksiniz.

6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin.Açıksa zedelenebilirler.

7) Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun.Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun.Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.

8)Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin.Bir bez ile ovalayıp yıkayın.Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.

9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun.Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.

10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun.Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayın.Yeni gibi olacaklardır.

11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.

12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayın.Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.

13) Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın.

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir.

15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovun.Böylece yumuşacık olacaklardır.

16) Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.

17) Cevizle dost olun.İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır.Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

18) Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın.Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

19) Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın.Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.

21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.

22) Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun.8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın.Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.

25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.

27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.

28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.

31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin.Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.

32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin.Daha sonra pişirin.

33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün.Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın.Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün.Çok daha lezzetli olacaktır.

35) Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok.Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.

36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun.

38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın.Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.

39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.

40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin.Kokteyllerin içerisine bunları kullanın.Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir.

41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.

42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.

44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin.Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun.Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.

46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.

48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.(Fazla sürmeyin.)

49)Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun.Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.



  • 24 Eylül 2013 Salı

    Emek ve Para

    Evlenmek isteyen genç, niyetini ailesine açtığında, babası ona şöyle dedi:
    " Elbette evlenebilirsin. Bana kendi alın terinle kazandığın bir altını getirdiğinde, seni hemen evlendireceğim."
    Delikanlı babasının bu sözlerine gülümsedi. Ne kadar da kolay bir sınavdı bu böyle.
    Ertesi gün, istenilen altın lirayı götürüp gururla babasının avucuna koydu. Babası
    hiçbir şey söylemeden, altını evlerinin yanından akan nehre fırlattı.
    Çocuk, altının düştüğü nehre şaşkınlıkla bir iki saniye baktıktan sonra, babasına sordu:
    " Şimdi evlenebilirim, değil mi babacığım?"
    Babası başını iki yana salladı:
    " Hayır oğlum. Sana kendi alın terinle ve emeğinle kazandığın bir altını getirmeni söylemiştim. Bu altını sen kazanmamışsın ki!"
    Delikanlı babasının gerçeği nasıl keşfettiğini anlayamamıştı. Sahiden de, parayı bir arkadaşından ödünç almıştı. Ertesi gün, bu defa annesinden bir altın borç aldı ve hemen babasına götürdü. Babası altını aldı ve gene nehre fırlattı. Delikanlı bir kez daha şaşırmıştı:
    " Bunu niye yapıyorsun baba, anlamadım. Ama sana bir altın getirmiş oldum, artık evlenebilir miyim?"
    Babası izin vermedi oğluna:
    " Bu altını da sen kazanmamışsın!"
    Genç, babasını kandıramayacağını anlayınca, bir iş bulup çalışmaya ve altını kendi emeğiyle kazanmaya karar verdi. Günler geçti ve kazandığı bir altını babasına götürdü. Babası her zamanki gibi parayı nehre atmaya hazırlanıyordu ki, oğlu can havliyle onun kolunu tuttu ve bağırdı:
    " Hayır baba! Altını nehre atamazsın! Onu kazanmak için günlerce çalıştığımı ve sırtımın ağrılar içindekaldığını biliyor musun sen?"
    Babası, yüzünde ışıltılı bir gülümseme ile elini oğlunun omzuna koydu ve "İşte şimdi evlenebilirsin, oğlum" dedi.
    "Çünkü, emeğinin karşılığı olan bu altının değerini artık biliyorsun ve eminim ki onu akıllıca harcayacaksın."

    23 Eylül 2013 Pazartesi

    Dul Kadın

    İş için müracaat eden kadına, medeni durumunu sorarlar
    " Beş yıldır dulum ve iki çocuğum var. Biri 10, diğeri de 2 yaşında..."
    " Kocanız 5 yıl önce öldüğüne göre küçük çocuğunuz nasıl 2 yaşında oluyor?"
    " Evet... Kocam öldü ama ben yaşıyorum."

    22 Eylül 2013 Pazar

    Ben Halkım

    Evli bir erkek anlatmaktadır: 
    " Bizim aile tam bir devlet gibi organize olmuştur. Örneğin karım maliye bakanı, kaynanam içişleri bakanı, kızım ise dışişleri bakanıdır."
    Sorarlar: 
    " Ya sen nesin?"
    " Ben halkım, vergi veririm!.."

    21 Eylül 2013 Cumartesi

    Meryem

    Atalay Taşdiken’in yönettiği ve Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz ile Zerrin Sümer’in oynadığı Meryem, 20 Eylül 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla At Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
    Güzelliği ile tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’e, oğulları İstanbul’da çalışan bir aile talip olmuş ve 10 gün içerisinde düğün yapılmıştır. Meryem’in kocası Mustafa, düğünden bir kaç gün önce gelmiş ve 6 gün evli kaldıktan sonra “Bir düzen kurar, seni de İstanbul’a alırım” diyerek İstanbul’a dönmüştür. Meryem'in gelin olmasının nedeni iyi hizmet etmesi içindir.
    IMDb

    20 Eylül 2013 Cuma

    Zafere Hücum

    Ron Howard’ın yönettiği ve Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde ile Natalie Dormer’ın oynadığı Zafere Hücum (Rush), 20 Eylül 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix Yarışı'nda Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı trajik kaza nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda çok ağır yaralanır fakat olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda devam eder.
    IMDb

    19 Eylül 2013 Perşembe

    Diana

    Oliver Hirschbiegel’in yönettiği ve Naomi Watts, Naveen Andrews, Douglas Hodge ile Cas Anvar’ın oynadığı Diana, 20 Eylül 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Diana filminde Prenses Diana ve Pakistan’lı kalp cerrahı Dr. Hasnat Khan arasındaki büyük aşk anlatılıyor. Yönetmen Oliver Hirschbiegel “Filmde Diana’nın hayatının son 2 senesini aydınlatıyoruz. Filmimizin gerçekleri anlatması için Khan’dan çok detaylı bilgiler aldık. Bunları anlatırken biraz gergin ve üzgündü. Fakat bunları öğrenmek filmimizin gerçekleri yansıtması için çok yararlı oldu.” diyor.
    IMDb

    18 Eylül 2013 Çarşamba

    Karınızı Nasıl Sevmelisiniz?

    Bülent avucunu açmış, kendisine doğru elini uzatan adama ters ters baktı. 50 yaşlarında gösteren adam, hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu. Sağlıklı görünüyordu. "Sapasağlam adam, gidip çalışacağına dileniyor" diye düşündü. Öfkeyle "Ekmek parası mı istiyorsun?" diye sordu.
    - Hayır çikolata parası lâzım. Bülent, dilencinin espri yaptığını sandı, o da bir latifeyle cevap verdi: "Siz ekmek bulamayınca çikolata mı yiyorsunuz?"
    - Hayır; ekmek bulamadığımız günler bulgur pilavı yeriz. Onu da bulamazsak aç yatarız. 
    Bülent, adamın ciddi mi konuştuğunu, yoksa dalga mı geçtiğini ayırt edemiyordu. 
    - Bu bir kamera şakası mı?
    Bugün karnınız doydu, üzerine tatlı mı istedi canınız.
    - Bugün karımın yaş günü. Ona çikolata götürmek istiyorum. Her doğum gününde mutlaka çikolata alırım. 
    Bülent'in aklına kendi karısı geldi. Kavga etmişlerdi; kapıyı vurup çıkmıştı. Kendisinden bir çikolata parası isteyen adamı sorgulamaya devam etti: 
    - Borç alacak akraban filan yok mu? - Fakirin akrabaları da fakir olur beyim. Para bulurlarsa kendi karınlarını doyururlar. 
    - Dilenecek kadar çok mu seviyorsun karını? - 30 yılımı aydınlattı o benim. Geçen yıllar sevgimi azaltmadığı gibi arttırdı.
    - Söyle o zaman nedir evlilikte mutluluğun sırrı? Sevdiğim kadınla evlendim fakat mutlu değilim. Sürekli kavga ediyoruz. Evimiz, arabamız, her şeyimiz var. Senin hiçbir şeyin yok ama mutlusun.
    - Hiçbir şeyim yok mu? Hayır, benim her şeyim var. Benim karım her şeyim. Sevgilim, eşim, arkadaşım, yoldaşım. Sizin ev, araba dediğiniz şeyler aslında hiçbir şey. Altın tasın, kan kusana faydası yoktur beyim. Sen kadın ruhunu hiç anlamamışsın. Bir kadın kocasının her şeyi olduğunu bildiğinde ancak mutludur. Ben karıma değerli hiçbir şey alamıyorum ama, ona benim için ne kadar değerli olduğunu hissettiriyorum.
    - Bir kadına değerli olduğu nasıl hissettirilir?
    - Her kadının içinde bir küçük kız vardır. O kızı ne kadar çok sever, ne kadar mutlu edersen, kadın da o kadar mutlu olur.
    - Nasıl yani? - Küçük kızlar neden hoşlanır bir düşünün. Beğenilmek, ilgi görmek isterler, güzel olduklarını duymaya bayılırlar, prenses olmayı hayal ederler. Sürprizlerden hoşlanırlar. Şımartılmayı arzu ederler, iltifat beklerler... Ben 50 yaşındaki karıma böyle davranıyorum; ona "Bebeğim" diye hitap ediyorum.
    Bülent, biraz düşünür "Ama" diye itiraz eder, "Benim karım çok ciddi, onda küçük bir kız havası yok."
    - Sen öyle san... Küçük kızlar büyüdükleri zaman sevgi ve ilgi istemeye utanırlar ama beklerler. O küçük kızı mutlu ettiğinde karşılığını fazlasıyla alırsın. Zaten karısı mutlu olmayan erkek de huzur ve saadeti bulamaz. Düşünsene somurtkan, sürekli söylenen biriyle yolculuğa çıksan ne kadar sıkılırsın? Hediye alıp, onu mutlu ederim diye düşünme. Hediyenin yanına sevgini katmazsan, verdiğin şeyin bir kıymeti kalmaz. Benim hiçbir zaman çok param olmadı. Ona bir pırlanta gerdanlık alamadım ama, hep öpücüklerle sevdim boynunu. Hiçbir zaman ipek elbiseler giydiremedim fakat, yumuşacık sardım bedenini ve mutlu ettim onu.
    Bülent, karısına pasta alması için adama para verdi. Eve döndüğünde, öğrendiklerini hemen uygulamaya soktu. Bir tabak meyveyi eşine ikram etti. "Bunlar dünyanın en şanslı meyveleri" dedi. Karısı cevap bile vermedi. Bülent, üsteledi,"Sorsana niye?"
    - Niye? - Çünkü dünyanın en güzel ve en tatlı kadının midesine gidecek... Bunlar senin sevdiğin meyveler senin için aldım.
    Sonra yere diz çöktü, "Cezam neyse razıyım fakat seni delice seven bu adamı kendinden mahrum etme"
    Karısı, birden kahkahalarla gülmeye başladı.
    - Affetmek o kadar kolay değil. Bakalım hangi cezalara katlanabileceksin?
    Bülent o zaman ona muzip muzip bakan eşinin içinde sakladığı küçük kızı gördü ve "Bundan sonra her şey daha farklı olacak" diye düşündü.

    17 Eylül 2013 Salı

    Alkol Var mı Alkol?

    Askerden dönen Temel, iki arkadaşıyla deniz kenarında birkaç şişe içkiyi devirdikten sonra arabası ile evine dönerken trafik polisi çevirmiş...
    Genç memur, alkol muayenesi yapmadan önce kibar bir şekilde Temel’e sormuş:
    "Alkol var mı beyefendi?"
    Direksiyondaki Temel, başını pencereden uzatıp polis memuruna cevap vermiş:
    "Vallahi yok memur bey, hepsini içip bitirdik! Olsaydı verirdik vallahi..."

    16 Eylül 2013 Pazartesi

    Karanlık Şerit: Möbius

    Eric Rochant’ın yönettiği ve Jean Dujardin, Cecile De France, Tim Roth ile Emilie Dequenne’in oynadığı Karanlık Şerit: Möbius (Möbius), 13 Eylül 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
    Rus gizli servis ajanı olan Gregory, bir işadamını izlemek için Monaco’ya gönderilir; finans uzmanı olan Alice de ekibe dahil edilir. İhanetinden şüphe duyulmasına rağmen Gregory altın kuralı bozar ve kendisi de gizli ajan olan Alice ile ilişkiye girer. Aralarında doğacak bu imkânsız tutkunun sonu ise onları entrika dolu bir maceraya sürükleyecektir.
    IMDb

    Bu Nasıl Aile

    Rawson Marshall Thurber’in yönettiği ve Jennifer Aniston, Jason Sudekis, Emma Roberts ile Nick Offerman’ın oynadığı Bu Nasıl Aile (We’re the Millers), 13 Eylül 2013’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
    Davidk, uyuşturucu satıcısıdır. Zulasını kaptırınca Brad’e borçlanır. Durumunu düzeltmek için Brad’in mallarını Meksika’dan getirmelidir. Rose, Kenny ve Casey’yi kendiyle birlikte hareket etmeye ikna eder. Sahte bir eş, iki çocuk ve David’den oluşan “Miller ailesi” Dört Temmuz hafta sonu için güney sınırına doğru yola çıkarlar.
    IMDb

    15 Eylül 2013 Pazar

    Neva

    Can Arca ile Birkan Uz’un yönettiği ve Şükrü Özyıldız, Başak Parlak, Levent Özdilek, Bedia Ener, Ahmet Uz, Nergis Kumbasar, Sinem Burcu Kalaycı, Kenan Vural ile Tuna Velibaşoğlu’nun oynadığı Neva, 13 Eylül 2013’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Arca Medya tarafından vizyona çıkarıldı.
    Neva, aşk için verilen mücadelelerden yola çıkılarak geçmişin sorgulanması üzerine gerçek bir hikâye. Film, “aşk, sevgilinize daha çok güvenmenizi mi, yoksa geçmişini daha çok sorgulamanızı mı sağlar” sorusu üzerinden aşk ve hayata odaklanıyor.
    IMDb

    14 Eylül 2013 Cumartesi

    Pırıltılı Hayatlar

    Sofia Coppola’nın yönettiği ve Emma Watson, Katie Chang, Israel Broussard ile Claire Julien’in oynadığı Pırıltılı Hayatlar (The Bling Ring), 13 Eylül 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Bir grup şöhret meraklısı genç, interneti kullanarak ünlü kişilerin izini sürmeye başlarlar. Amaçları da bu kişilerin evlerini soymaktır. Utangaç Marc, hain biri olan Rebecca ile yakınlaşır. Birlikte zengin ve ünlülerin dolabından “alışveriş” yapmaya başladıklarında Marc için istediği popülarite gelir. Çok geçmeden pahalı giysiler, ayakkabılar ve giysilerin sahibi olmaya başladıklarında medyanın dikkatini çekerler.
    IMDb

    13 Eylül 2013 Cuma

    Hayatta Yapılması Gerekenler

    -Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek hiçbir koz verme.
    -İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.
    -Kimseye yalvarma.
    -Asla dönüp arkana bakma.
    -Sır tutmasını bil.
    -Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgilini satma.
    -Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme, ama aklının bir köşesinde de tut.
    -Bir ilişkiyi kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz,
    -iki damla gözyaşı için asla yumuşama.
    -Seni sevenlerle kullananları iyi ayırt et.
    -Seni dinleyip anlamaya niyetli olmayanlarla tartışma.
    -Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etme.
    -Eğer verdiğin o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme.
    -Kendini öven insanlardan kaç.
    -Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma.
    -Kendine saygını yitirmene neden olacak hiçbir şey yapma.
    -Sorunun olduğunda insanlar zaman ayırıp seni dinliyorsa onların öğütleri gözardı etme.
    -Göz göre göre su birikintilerine taş atma,mutlaka üzerine sıçrar.
    -Gözyaşlarının değerini bil. Onları hak etmeyenler için harcama.
    -Senin zekana inanan insanları hayal kırıklığına uğratma.
    -Kendini sev.
    -Dışarıdaki güneşe bakıp gülümse ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutma.
    -Dostluğunla yetinmeyenler için hiçbir fedakarlık yapma.
    -İnsanları kaybediyorsun diye ağlayıp sızlama, ama kazandığın insanların değerini bil.
    -Kimseye taşıyabileceğinden fazla değer verip bununla övünmesine fırsat verme.
    -İstediğini almak için asla duygu sömürüsü yapma.
    -Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme.

    Üstün Dökmen

    12 Eylül 2013 Perşembe

    Demlikte Kalmış Çayın Faydaları

    Saçınız mat mı?
    Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın. Bakın saçlarınız nasıl ışıl ışılıyor .
    Ayağınız mı kokuyor?
    Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.
    Boğaz ağrılarında
    Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında ªgargara olarak kullanılır.
    Cildiniz çok mu yağlı?
    Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun,balsam vazifesi görün.
    Derinizdeki yaraların temizlenmesi
    Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.
    Eliniz balık, soğan mı kokuyor?
    Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Ya da soğan soydunuz, soğan kokuyor. işte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın. Bakın bakalım hiç koku kalmış mı?
    Gözünüz çapak mı yapıyor?
    Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun. Ya da ılık çaya batırılmış gözlerinize ve etrafına tatbik edin.
    Yemek yerken dilinizi mi ısırdınız?
    Yine ilacı demlikteki çaydır. Ağzınızı günde üç defa çalkalayın, diliniz dokuz yerine üç günde iyileşecektir.
    Buzdolabınız koku mu yapıyor?
    Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.

    11 Eylül 2013 Çarşamba

    Hayatı Paylaşabilmek

    "Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;Hastayken yatağa girer dinlenirdim.
    Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim..

    Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..
    ... Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..
    Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..

    Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer.
    Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım..
    Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..

    Saçım bozulmasın diye,arabanın camının açılmasını önlemezdim..

    Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..
    TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım..

    Hamileliğimin bir an önce sona erip,doğum yapmayı dilemek yerine,hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim..
    Bu o kadar nadir bir olay ki..
    Mucize gibi bir şey..

    Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim..
    Onlara daha çok "seni seviyorum",ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..

    Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..

    Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme..
    Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..
    Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..

    Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..
    Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için şükredin..

    Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor..
    Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.."



    Erma Bombek

    10 Eylül 2013 Salı

    Üç Bira

    Temel bir gün Avrupa’ya gider. Temel’in kötü bir alışkanlığı da vardır, sürekli içki içer. Bir gün bir bara girip barmenden üç bira ister ve hepsini içer. Üç-beş defa böyle yapınca barmen merak eder ve sorar; 
    " Niye hep üç tane bira içiyorsunuz?"
    Temel cevap verir;
    " Ben, Dursun ve Hamdi üçüzüz. Hepimiz dünyanın farklı yerlerindeyiz. Hepimiz de bara girdiğimizde birbirimizin yerine bira içeriz, öteki iki birayı o yüzden içiyorum."
    Yine günlerden bir gün Temel bara gelir ve iki bira ister, barmen verir. Temel biraları içtikten sonra tam kalkarken barmen;
    " Allah rahmet eylesin efendim, kardeşinizin biri öldü herhalde? deyince, "
    Temel cevap verir;
    " Hayır, ben içkiyi bıraktım."

    9 Eylül 2013 Pazartesi

    Limonun İnsan Sağlığı için YararlarI

    Limon kalp çarpıntısını yok eder, tıkanmış kalp damarlarını açar
    Kanı temizler
    Günlük enerji ve direncinizin kazanmanızı sağlar
    Böbreklerde meydana gelen tıkanıklıkları ve böbreklerde oluşan taşları kumları limon sayesinde giderebilirsiniz
    İdrar yollarındaki iltihapları söker
    Yüksek kolesterolü olan kişiler günde yarım limon yedikleri takdirde kolesterolleri düşer
    Kansızlık problemin limonun faydalı olduğu görülmüştür
    Burun kanaması yaşayan kişiler bir miktar limon suyunun burunlarına çekerlerse burun kanamaları durur
    Gıda zehirlenmesi sorunu yaşayan kişilere limon yedirilirse zehirlenmenin etkisi geçer
    Nezle grip soğuk algını hastalıklarında liman ve limon suyu tedavi edici etki gösterir
    Yağlı yemeklerin üzerine sıkılan limon suyu, bu yağlar yüzünden kilo almanızı engeller
    Ağzı içinde oluşan yaralarda limon suyu ile gargara yaparsanız bu yaralar geçer
    Diş ve dişeti hastalıklarına limon suyu bire biri gelir
    Sık sık baş ağrısı çeken kişilerin limon faydalı olur
    Limon suyu eşit oranda su ile karıştırılırsa ve bu şeyle yüzdeki sivilceler silinirse sivilceler zamanla yok olur
    Limon karaciğerdeki bütün hastalıkları temizler

    Limonun diğer önemli yararları,
    Ağız kokusunu giderir,
    Kalp çarpıntısını teskin eder,
    Balgam yaptırmaz,
    Karaciğerdeki harareti söndürür,
    Safrayı söktürür,
    Basur hastalığına iyi gelir,
    İştahı arttırır, ağrı ve sızıyı dağıtır,
    Mide bulantısını önler,
    Cilde sürülünce güzelleştirir,
    Kusmaları keser,
    Yüzdeki çillere faydalıdır,
    Hazmı kolaylaştırır,
    Parlatıcı ve temizleyicidir,
    Şişkinliği giderir,
    Mürekkep lekesini çıkarır,
    Mideyi kuvvetlendirir,
    Kabuğu güvelenmeye engel olur,
    Susuzluğu teskin eder,
    Kabuğu yakılınca odayı temizler
    Bileklere limon suyunun sürülmesi halinde yorgunluğunuza iyi gelebilir.

    8 Eylül 2013 Pazar

    Şimdiki Zaman

    Belmin Söylemez’in yönettiği ve Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen’in oynadığı Şimdiki Zaman, 06 Eylül 2013'de M3 Film dağıtımıyla Filmbüfe Film Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarıldı.
    Film, gelecek, kader ve dostluk temalarını sorguluyor. İşsiz ve bütün bağları kopmuş olan Mina’nın yeni bir hayata ihtiyacı vardır ama nasıl yapacaktır? Umudu kaçmak, Amerika’ya gidip yeni bir hayata başlamaktır. Para biriktirmek için bir kafede kahve falı bakmaya başlar. Fal bakar para kazanır, fal bakar dertlerini paylaşır. Ancak kendi falında gerçekten de yeni bir hayat var mıdır?
    IMDb

    7 Eylül 2013 Cumartesi

    Son Moda Aşk

    David Moreau’nun yönettiği ve Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berling ile Gilles Cohen’in oynadığı Son Moda Aşk (It Boy), 06 Eylül 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
    Moda dergisi editörü, güzel ve hırslı Alice yakında genel yayın yönetmeni olmanın hayalini kurmaktadır ancak çok fazla ve zorlu rakibi vardır. Kariyeri yüzünden yıllarca aşk hayatını ihmal etmiştir. Bir gün uçakta bir öğrenci olan Bathazar ile tanışır. Bathazar da Alice’den çok etkilenir, Alice de onunla bir kez buluşmak zorunda kalır. Oyun olarak başlayan aşk artık Alice’e çok yakındır.
    Türkçe Altyazılı Klip: 1 / 2
    IMDb

    6 Eylül 2013 Cuma

    Bir Hayalimiz Vardı

    Sally Potter’in yönettiği ve Elle Fanning, Alessandro Nivola, Christina Hendricks ile Timothy Spall’ın oynadığı Bir Hayalimiz Vardı (Ginger & Rosa), 06 Eylül 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
    Okulu birlikte asan, aşk, din, siyaset ve saç modelleri hakkında konuşan ve nükleer bir savaşın eşiğinde hayattan daha fazlasını düşleyen Ginger ve Rosa’nın idealler ve duygular arasına sıkışıp kalan büyüme hikâyeleri anlatılıyor. Rosa aşık olmaması gereken birine tutulduğunda Ginger’la arası açılacak ve bir arkadaşlık acı bir şekilde bozulacaktır.




      5 Eylül 2013 Perşembe

      El Ele

      Valerie Donzelli’nin yönettiği ve Valerie Lemercier, Jeremie Elkaim, Beatrice De Stael ile Valerie Donzelli’in oynadığı El Ele (Main Dans la Main - Hand in Hand), 06 Eylül 2013’de Özen Film dağıtımıyla Codex Medya tarafından vizyona çıkarıldı.
      Helene, Paris Operası'nın en prestijli bale okulunda hayatına devam ederken, Joachim ise küçük bir kasabada cam yapım atölyesinde çalışmaktadır. Fakat ilginç bir güç onları nasıl ve neden olduğu anlaşılmadan, asla ayrılamayacakları şekilde birleştirdi ve hiçbir gücün onları durduramayacağı aşklarının danslarına başladılar.
      IMDb

      4 Eylül 2013 Çarşamba

      Kızılderili Kitabesi

      Yalan; tohumdur. Bire kırk verir. Verdiği kırkın her biri bir tohumdur ki o da bire kırk verir.
      Bilgi tohumdur. Bire yüz verir. Verdiği yüzün her biri bir tohumdur ki, sana bilgelik, torunlarına da ilham verir.
      Zekâ; tohumları yeşertir...
      Yalanı da bilgiyi de.
      Yetenek, topraktır. Ne ekersen onu biçersin. Ekmezsen üzerinde ayrık otları biter.
      Emek, güneştir. Tohuma da, suya da, toprağa da hayat verir.
      Kader, çadırındaki kilim gibidir. İpliğini Ulu Manitu verir, sen dokursun. Deseni sendendir, renkleri Tanrı'dan.
      Şans, doğal gübredir.
      Boktan bir şeydir yani. Ne zaman nereye düşeceği belli olmaz. . Kilimine düşerse
      kirletir.
      Desenini değiştirir. Her şeyi berbat eder. Oysa toprağına düşerse besler. 

      3 Eylül 2013 Salı

      Mutlu Olmak İçin İyi Düşünün

      92 yaşında, kısa, iyi görünümlü, görünümüne aşırı derecede önem verdiği anlaşılan bir adam, huzurevine taşınıyor. 70 yaşındaki karısı yakın geçmişte vefat etmiş; yalnız kalınca huzurevine gitmeye karar vermiş.
      Odasının hazır olmasını beklerken, etrafa nazikçe gülümsüyor.
      Kendisine küçük odasını tasvir ediyorum.
      "Bunu çok sevdim" diyor eline yeni bir oyuncak verilmiş 8 yaşındaki bir çocuğun hayranlığıyla.
      "Beyefendi, odayı henüz görmediniz."
      " Odayı sevip sevmemem, mobilyalara ya da dekora bağlı değil. Daha ziyade onu nasıl görmeye karar verdiğime bağlı.
      Zihnimde odamı seveceğime zaten karar verdim.
      Bütün günümü, yatakta bedenimin artık iyi çalışmayan kısımlarından kaynaklanan
      zorlukları sayarak geçirebilirim ya da hâlâ düzgün çalışan kısımlar için Allah'a
      şükrederek uyanabilirim. Her gün bir hediyedir. Gözlerimi yeni bir güne açabildiğim sürece, yaşadığım bütün mutlu
      anılarımı hatırlayacağım.
      Yaşlılık banka gibidir. Hayat yolunda yatırdıklarını daha sonra çekersin. Sana öğüdüm şudur ki hatıralarının banka
      hesabına, yatırabileceğin kadar mutluluk yatır.
      Mutluluk için tavsiyeler:
      1) Kalbinizi nefretten arındırın.
      2) Zihninizi endişelerden arındırın.
      3) Basit yaşayın.
      4) Daha fazlasını verin.
      5) Daha azını bekleyin.
      6) Alan değil, veren el olun.

      2 Eylül 2013 Pazartesi

      Aldatan Koca ve Dedektif

      Karı koca TV’de film izliyorlar, filmde bir ara kadın, kendisini aldattığından şüphelendiği kocasını yakalatmak için dedektif tutuyor... 
      Adam bir ara TV seyretmeyi bırakıp karısına dönmüş ve "Sen..." demiş, "Sen böyle bir şey yapar mıydın?"
      "Evet" diye cevap vermiş.
      Karısı gayet aldırmaz bir tavırla;
      "Ama bu seni onunla yakalatmak için değil, o kadının sende ne bulabildiğini araştırmak için olurdu!.."

      1 Eylül 2013 Pazar

      1D One Direction: This Is Us

      Morgan Spurlock’un yönettiği ve Niall Hora, Zayn Malik, Liam Payne ile Harry Styles’in oynadığı 1D One Direction: This Is Us, 30 Ağustos 2013’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
      1D One Direction: This Is Us filmi, grubun beş üyesinin hikâyelerini anlatan bir film olarak hazırlandı. Filmde grup üyelerinin tümünün, İngiltere’de düzenlenen X-Factor yarışmasına katılmalarının ardından, nasıl bir araya getirildikleri, aileleriyle olan ilişkileri, hayalleri ve ulaştıkları şöhretin nasıl bir his olduğu gözler önüne seriliyor. Dünya turuna çıkmak üzere olan grubun yol hikâyeleri görüntüleniyor.

        Fragman: 1 / 2
        IMDb