30 Kasım 2013 Cumartesi

Kadının Aklına İlk Gelen

Hemşire, hastane nöbetinden çıkınca eve döndü. 
Kocasını uyandırmamak için yavaşça yatak odasına girdi. 
Battaniyenin ucundan 2 yerine 4 ayak çıktığını görünce beyzbol sopasını aldı ve olanca gücüyle vurdu, ardından kırarcasına bir kez daha vurdu. 
Ciyaklayan bağırışlar arasında tıkanacak gibi oldu ve derhal mutfağa geçip bir bardak su içmek istedi; baktı ki kocası mutfakta gazete okuyor. 
Adam başını kaldırarak konuştu: 
" Canım, annenler bizde. Babanla bizim odaya aldım. Uyumamışlarsa bir hoş geldiniz desen iyi olur..."

29 Kasım 2013 Cuma

Tamam mıyız?

Çağan Irmak’ın yönettiği ve Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk ile Zuhal Gencer Erkaya'nın oynadığı Tamam mıyız?, 29 Kasım 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla Tim's Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
Temmuz, kendi hayatını yaşamak için baba evinden ayrılır. Sevgilisi tarafından terk edildiğinde işini de kaybetmiştir. Hayatı ile yüzleşen Temmuz, yaşama küser. İhsan ise, bedensel dezavantajı sebebiyle, hayatını annesine bağlı yaşamak zorunda genç bir adamdır. Temmuz ve İhsan hayatları dibe vurduğu bir anda karşılaşır, bu buluşma Temmuz’u hiç tanımadığı bir ailenin içine sokacaktır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

28 Kasım 2013 Perşembe

Yarım Kalan Şarkı

Paul Andrew Williams’ın yönettiği ve Terence Stamp, Gemma Arterton, Christopher Eccleston ile Vanessa Redgrave’in oynadığı Yarım Kalan Şarkı (Song For Marion - Unfinished Song), 29 Kasım 2013’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Aksi ve huysuz Arthur, kanserle boğuşan çok sevdiği karısı Marion’un ısrarıyla yerel bir koroya katılır. Arthur, karısının neden böyle alışılmadık bir koroda aptal şarkılar söylemek istediğini anlayamaz. Koronun genç ve güzel şefi Elizabeth, tüm gruba yaşam sevgisi aşılarken, Arthur kendisine hiçbir şey için geç olmadığını ispatlayacaktır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman: Türkçe Altyazılı / Orijinal
IMDb

26 Kasım 2013 Salı

Çok Bilmiş Adam ve Çoban

Çoban Hasan Ağa sürüsünü otlatırken gıcır gıcır bir bmw toz duman içinde ona yaklaştı. Beymen marka pantolon ceket giymiş, ray ban gözlüklü ve ysl kravatlı şoför camdan sarkıp, Hasan Ağa'ya "Hey ahbap" diye
seslendi. "Süründe kaç inek, kaç dana olduğunu bilsem, bana bir dana verir misin?"
Çoban içinden "Hey Allah'ım" diye geçirdi, "Bunu da sen yarattın, biz çattık!"
" İyi ya neden olmasın," cevabını verdi.
40-50 yaşlarındaki gösteren şık giyimli adam arabasından indi, İPad'ini çıkardı,internetten bir NASA sayfasına girdi, oradan GPS aracılığıyla konumunu tesbit ettirdi; bölgeyi taratıp yüksek çözünürlü bir resim elde etti. Derken bu dijital fotoğrafı Adobe Photoshop aracılığıyla Hamburg'taki bir görüntü analiz merkezine
gönderdi. 2 saniye içinde görüntünün analiz edilip, datanın kaydedildiği bilgisi geldi. Hemen Blackberry'sinden Excel programıyla tablolama sistemine ulaştı. Ve minyatür laserjet printer'inden renkli, 150 sayfalık bir raporu basıverdi. Sonunda çobana dönüp:
"Ahbap" dedi bilgiç bir edayla, "Tam tamına 1586 inek ve danan var."
" Doğrudur, al o zaman danalardan birini!!!"
Adam, hayvanı arabasına sığdırmaya çalışırken, Hasan Ağa seslendi:
" Hey, senin ne iş yaptığını bilsem, bana danamı geri verir misin?"
" İş ilginç hale gelmeye başlıyor ha!!! Neden olmasın!"
" Sen çok bilmiş bir köşe yazarısın."
" Hayret, nasıl anladın? "
" Marifet değil... Seni çağıran yokken çıkageliyorsun. Zaten bildiğim ve sana kimsenin sormadığı bir soruyu
sorarak, üstelik doğru cevap için mükafat istiyorsun. On binlerce liralık alet edevat kullanıp, benden daha
akıllı olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun. Ama dünyadan bihabersin. Ne benim gibi insanların nasıl
yaşadığından haberin var. Ne de ineğin ne olduğundan. Bir kere bu ne inek, ne dana sürüsü... kuzu sürüsü
kuzu... Şimdi bir zahmet köpeğimi geri ver de, bas git buralardan."

24 Kasım 2013 Pazar

Küf

Ali Aydın’ın yönettiği ve Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ile Tansu Biçer’in oynadığı Küf, 22 Kasım 2013'de Chantier Films dağıtımıyla Motiva Film - Yeni Sinemacılar tarafından vizyona çıkarıldı.
Basri, demiryollarında yol bekçisi olarak çalışmaktadır ve yalnızdır. Tek oğlu olan Seyfi tam 18 yıl önce, okuduğu üniversitede öğrenciyken gözaltına alınmış ve o günden sonra hiç kimse Seyfi'den haber alamamıştır. Basri'nin oğlu kaybolduktan altı yıl sonra karısı da ölmüştür. Anadolu'nun bereketli toprakları ve onu sarıp sarmalayan  uçsuz bucaksız tren yolları, umut ve vicdan.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

23 Kasım 2013 Cumartesi

Erkek Tarafı: Testosteron

İlksen Başarır’ın yönettiği ve Mert Fırat, Emre Karayel, Timur Acar ile Onur Ünsal’ın oynadığı Erkek Tarafı: Testosteron, 22 Kasım 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group - Kutu Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Her şey nikâh salonunda evlenmek üzere olan gelinin salondaki konuklardan biriyle öpüşmesiyle başlar. Nikâh salonu savaş alanına döner. Ortalık yatışınca kavganın tarafları olan 7 adam ünlü gelinin neden bir bilim adamıyla olan ilişkisini nikâh salonunda bitirmeye çalıştığını tartışır. Gece boyunca “kadınlar” üzerinden konuşurlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

22 Kasım 2013 Cuma

Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak

Francis Lawrence’in yönettiği ve Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson ile Elizabeth Banks’in oynadığı Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak (The Hunger Games: Catching Fire), 22 Kasım 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Film, Everdeen’in yoldaşı Mellark ile birlikte 74. Açlık Oyunlarını kazanması ve eve dönmesiyle başlıyor. Kazanmak, aslında ailelerini ve arkadaşlarını geride bırakıp, bütün bölgeleri tek tek gezmelerini gerektiren “Zafer Turu” yapmaları anlamına gelmektedir. Yol boyunca Katniss ayaklanmanın başlamak üzere olduğunu fark eder.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

18 Kasım 2013 Pazartesi

Hayatboyu

Aslı Özge’nin yönettiği ve Defne Halman, Hakan Çimenser, Gizem Akman ile Onur Dikmen’in oynadığı Hayatboyu, 15 Kasım 2013'de M3 Film dağıtımıyla Bulut Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Sorunlarının çözümü ayrılık olabilecekken birbirlerinden kopamayan evli bir çiftin hikâyesi. Ela saygın bir sanatçı, Can ise başarılı bir mimardır. İstanbul’un en seçkin semtlerinden birinde yaşamaktadırlar. İlişkilerindeki tutku artık sönmüş olsa da karşılıklı saygı beraberliklerinin sürmesini sağlamaktadır. Ta ki Ela'nın bir gün Can’ın bir telefon konuşmasına kulak misafiri oluncaya dek.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
IMDb

17 Kasım 2013 Pazar

Su ve Ateş

Özcan Deniz’in yönettiği ve Özcan Deniz, Yasemin Allen, Pelin Akil ile Burçin Birben’in oynadığı Su ve Ateş, 15 Kasım 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla Avşar Film - Dnz Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir aşk ve bir şehir, bir erkeği ne kadar değiştirir? Kaderinden kaçarken aşka tutulan bir adamın hikâyesini konu alan filmde, tutkulu bir aşkın alt üst ettiği hayatlar ve bu hayatların nasıl dağıldığı anlatılıyor.
8 yıl süresince İngiltere - Türkiye hattında gelişen tutkulu bir aşkın hikâyesi ile birlikte, Türkiye’nin feodal yapısı da farklı bir bakış açısıyla işleniyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

16 Kasım 2013 Cumartesi

Sevgi Taşı

Ahmet Hoşsöyler'in yönettiği ve Gökhan Mumcu, Zelal Dere, Mehmet Ulay ile Suat Ergin’in oynadığı Sevgi Taşı (Kevirê Evînê), 15 Kasım 2013’de Özen Film dağıtımıyla Sihirli Film Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Farklılıklarla bezenmiş bir toplumun birlikte yaşayıp, aşkı, sevgiyi birlikte nasıl daha güçlü kılabileceğini anlatmaya çalışan bir film. Binlerce yıl öncesinden günümüze bir kent: Diyarbakır. Romalılardan İran Safevi Devletine kadar bir çok ırktan, dinden halklar kente egemen oldular ama bu kentte binlerce yıl değişmeyen, dünyada kurulan birçok yeni ülkeye örnek olan bir şey vardı: Birlikte yaşamak.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman: 1 / 2

15 Kasım 2013 Cuma

Sona Doğru

J. C. Chandor’un yönettiği ve Robert Redford’un oynadığı Sona Doğru (All Is Lost), 15 Kasım 2013’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Hint Okyanusu’nda tek başına yolculuğa çıkan bir adamın 12 metrelik teknesi zarar görür ve aniden su almaya başlar. Navigasyon aletleri ve telsiz ekipmanı bozulan adam bilmeden şiddetli bir fırtınaya doğru yol almaktadır. Teknesinin zarar gören bölümünü tamir etmekte her ne kadar başarılı olsa da yaşına rağmen edindiği denizcilik bilgisi ve gücü onu fırtınadan kurtarmaya yetecek midir?
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

14 Kasım 2013 Perşembe

Sonsuza Kadar

İki matematikçi bir uçak seyahatine başlarlar. Havalandıktan bir saat sonra bir anons duyulur:
"Sayın yolcularımız. Uçağımızın dört motorundan biri arızalanmıştır. Endişe etmeyiniz. Üç motorla uçuşu tamamlayabiliriz. Fakat beş saat sürecek yolculuğumuz yedi saate uzamıştır."
Yola devam ederler. Kısa bir süre sonra yeni bir anons duyulur:
" Sayın yolcularımız. Uçağımızın sağlam olan üç motorundan biri arızalanmıştır. Endişe etmeyiniz. İki motorla uçuşu tamamlayabiliriz. Fakat yolculuğumuz on saate uzamıştır. "
Derken az bir vakit sonra üçüncü anons duyulur:
" Sayın yolcularımız. motorlarımızdan biri daha arızalanmıştır. Fakat paniğe kapılmayınız. Tek motorla da uçuşu tamamlayabiliriz. Ancak yolculuğumuz on sekiz saate uzamıştır."
Bu son anons üzerine matematikçilerden biri şöyle der:
" Umarım bu son motor da arızalanmaz. Yoksa sonsuza kadar burada kalacağız!"

13 Kasım 2013 Çarşamba

Ayvanın Faydaları

Birçok hastalığa şifa olan ayva; kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı. Ayvanın faydaları çok eski çağlardan beri biliniyor. Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çi...çeklerini kullanmışlar. Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır. Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içeriyor.

ÇOCUKLARA YEDİRİN

Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

ACİL GRİP TEDAVİSİ

Grip ve nezlede iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir. ÇİÇEĞİ VE KABUKLARI

Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır. Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabilir. Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek için de ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerekiyor. Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir. Şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayva; hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalıdır.

 Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.

 Hazımsızlığı önler.

 Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

 Kalp ve damar hastalıklarından korur.

 Damar sertliğinden korur.

Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker.

Çiçeği kaynatılıp içildiğinde anne sütünü artırır.

12 Kasım 2013 Salı

Einstein'ın Akıllı Şoförü

Einstein konferanslarına hep şoförüyle birlikte gidermiş. Bir gün şoförü ona, "Üstadım" demiş. "Bu İzafiyet Teorisi'ni konferanslarınızda en az elli defa takip ettim. Artık bütün söyledikleriniz ezberimde. Yorgun görünüyorsunuz. İsterseniz bugün yerinize geçeyim. Siz arka koltukta benim kıyafetlerimi giyerek biraz kestirin."
Einstein teklifi kabul etmiş. Şoför kürsüye çıkıp İzafiyet Teorisi'ni bütün incelikleriyle bir güzel anlatmış. Sorulara da uygun cevaplar vermiş. Ancak aylardır Einstein'ın konferansını iple çeken en ön sıradaki heyecanlı genç akademisyenin sorduğu soru, şoförün ezberlediği yerden çıkmamış: "Efendim sizin
geliştirdiğiniz bu teorinin, Newton fiziğinden ayrılan üç özelliğini söyler misiniz?"
Şoför önce şaşırmış, sonra hafif gülümseyerek karşılık vermiş: "Dostum o kadar kolay bir soru sordunuz ki, inanın bu soruya, salonun arkasında uyuklayan şoförüm bile rahatlıkla cevap verebilir..."
Arka sırada kestiren Einstein yerinden doğrulmuş ve tabii en doğru karşılığı vermiş. Soruyu soran doçent de mahcup bir şekilde salonu terk etmiş.

11 Kasım 2013 Pazartesi

Sahte Para ve Atatürk Resmi

Marketin birine bir turist gelmiş bir şeyler almış, sonra Türk parası çıkaramamış bunun üzerine kasadaki adama dolar uzatmış. 
Adam para sahte mi değil mi diye kuşkuya düşmüş. Paranın orasına burasına bakmış. Evirmiş çevirmiş anlayamamış sahte olup olmadığını. Bakmış böyle olmayacak parayı sırada bekleyen Temel’e uzatmış. "Bir de sen bak hele" demiş. Temel paranın bir altına bir üstüne bakmış, sonra masanın üstüne atmış ve “Bu para sahte” demiş. Herkes şaşırmış, nasıl anladın bu kadar çabuk demişler;  Temel de "Bunun üstünde Atatürk resmi yok"demiş.

10 Kasım 2013 Pazar

Mavi En Sıcak Renktir

Abdellatif Kechiche’nin yönettiği ve Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Salim Kechiouche ile Aurelien Recoing’in oynadığı Mavi En Sıcak Renktir (La Vie d'Adèle - Blue is the Warmest Color), 08 Kasım 2013’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Cinselliğe çekincesiz yaklaşımı ve gerçekçiliğiyle sansür ve sanat tartışmalarına yol açan Mavi En Sıcak Renktir, biri henüz lise öğrencisi diğeri ise mavi saçlı bir sanatçı olan iki genç kızın yıllara yayılan birliktelikleri üzerinden yaşamı ve aşkı sorguluyor. Film 2013 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü kazandı.
IMDb

9 Kasım 2013 Cumartesi

Hükümet Kadın 2

Sermiyan Midyat’ın yönettiği ve Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek ile Burcu Gönder’in oynadığı Hükümet Kadın 2, 08 Kasım 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Xate ve Faruk, Hükümet Kadın 2’de de yine hiç beklenmedik bir anda, karşı karşıya. Üstelik bu kez, amansız mücadele, bir iktidar mücadelesi yaşanacak. Tek derdi kasabanın çocukları ve kendi çocukları ile ilgilenmek olan Xate, bu kez kendini Midyat seçimlerinde ön saflarda bulacak. Beklenmedik işlere soyunmak zorunda kalan Xate’nin karşısında yine Faruk var.
Fragman

8 Kasım 2013 Cuma

Popüler (Populaire)

Regis Roinsard’ın yönettiği ve Romain Duris, Deborah François, Berenice Bejo ile Shaun Benson’un oynadığı Popüler (Populaire), 08 Kasım 2013’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
21 yaşındaki Rose, Louis Echard’ın sekreter ilânına başvurur. İş görüşmesi felâket gibi geçse de, Rose’un özel bir yeteneği açığa çıkar: Olağanüstü bir hızla, on parmak daktilo yazmaktadır. Rose bu işi istiyorsa, daktilo yarışmasına katılmaya evet demek zorundadır. Antrenörü Louis eşliğinde, ülkenin ve dünyanın en hızlısı olma yolunda ilerlerken ikisi arasında da bir aşk filizlenir.
IMDb

7 Kasım 2013 Perşembe

Behzat Ç.: Ankara Yanıyor

Serdar Akar’ın yönettiği ve Erdal Beşikçioğlu, Sanem Çelik, Nejat İşler ile Aslı Tandoğan’ın oynadığı Behzat Ç.: Ankara Yanıyor, 01 Kasım 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Adam Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Behzat Ç.’nin yokluğunda Cinayet Büronun başına Himmet adında bir Başkomiser atanmıştır. Himmet, İçişleri Bakanının öldürülmesini fırsata dönüştürmeye karar verir ve ekibini Terörle Mücadeleye yardımcı olmaya yönlendirir. Başkomiser Himmet, bir bakkal ve Alman Konsolosluğunda görevli bir Almanın cinayetlerine önem vermeyince Behzat Ç. geçici olarak göreve çağrılır.
Basın Bülteni: 1 / 2

6 Kasım 2013 Çarşamba

Last Vegas

Jon Turteltaub’un yönettiği ve Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman ile Kevin Kline’ın oynadığı Last Vegas, 01 Kasım 2013’de Pinema Film dağıtımıyla r Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Billy, Paddy, Archie ve Sam çocukluktan bu yana çok iyi arkadaştırlar. Billy grubun müzmin bekârıdır ve arkadaşları onun eski görkemli günlerine dönmesi için Las Vegas'ta bir plân yaparlar. Ancak bu yolculukta onları hiç beklemedikleri hesaplaşmalar yaşayacaklardır. Dört kafadar kısa sürede geçen yılların çok şeyi değiştirdiğini anlar. Bol eğlenceli bir hafta sonunda bu dört eski toprak tarih yazacaktır.
IMDb

5 Kasım 2013 Salı

Frances Ha

Noah Baumbach’ın yönettiği ve Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper ile Adam Driver’in oynadığı Frances Ha, 01 Kasım 2013’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Frances bir dans kumpanyasında çırak olarak çalışsa da bir dansçı değildir. New York’ta yaşamanın ekonomik zorluklarından o da payını almaktadır. Oda arkadaşı Sophie’yle de araları bozulduğunda, henüz adım attığı yetişkinler dünyası Frances için iyice şaşırtıcı bir hal alır. Film, Frances’in yersiz yurtsuzluğunu vurgulamak için sürekli değiştirdiği ev adreslerinin etrafında kurulmuş.
IMDb

1 Kasım 2013 Cuma

Temel

U2'nin konseri varmış. Bir grup Karadenizli "Cidelum, biz de corelum."
deyip soluğu stadyumda almışlar. Konser başlamış. Millet coşkuyla şarkılara eşlik ediyor. Bizimkiler de eğlenir gibi yapıyor. Solistleri Bono birden müziği durdurup iki elini birbirine vurarak şaklatmış. Herkes şaşkın. İki üç saniye sonra bir daha şaklatmış.
Bir daha... Sonra, "Niye böyle yapıyorum biliyor musunuz?" diye kalabalığa sormuş.
On binlerce kişiden çıt yok. Bono, sorusunu kendisi cevaplandırmış: "Afrika açlık çekiyor. Ben elimi her çırptığımda oralarda bir çocuk ölüyor." Birden gerilerden Temel'in sesi yükselmiş:
"Sen de elini çırpma o zaman."