31 Ocak 2014 Cuma

Eyyvah Eyvah 3

Hakan Algül’ün yönettiği ve Demet Akbağ, Ata Demirer, Özge Borak ile Serra Yılmaz’ın oynadığı Eyyvah Eyvah 3, 31 Ocak 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Büyük aşkı Müjgan’a kavuşup evlenen Hüseyin Badem için hayat zorlaşmıştır. Ailesine bakabilmek için her fırsatı değerlendirmekte, hatta geceleri yörenin izbe pavyonlarında bile klârnetini çalmaktadır. Can dostu, ablası Firuzan ise hayatına İstanbul’da devam etmektedir. Ayrı şehirlerde ayrı hikâyeler yaşayan bu insanların ortak bir yönü vardır ki, kendileri bilmeseler de feleğin çemberinden geçmek üzerelerdir ve Geyikli’de festival zamanıdır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

28 Ocak 2014 Salı

Frankfurt 27


Türk Olmak

· Ehliyet derslerine arabayla gitmektir.
· Tanıdık birini görünce arabayı üstüne sürmektir.
· Yok cevabına “hiç mi yok?” diyebilmektir.
· Gelen faturayı son gün yatırmaktır.

27 Ocak 2014 Pazartesi

Ne zaman?

Kardeşim karne almıştı. Fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni kenara çekip uyarıları sıralıyordu; 
"Sakın çocuğun moralini bozmayın, sakın kötü bir şey söylemeyin." Uyarılar özellikle babama yönelikti;
"Hele de sen, sakın çocuğun gururunu kırma."
Babam daha fazla dayanamadı ve sordu; "Karne için ne zaman özür dileyeceğiz?"

26 Ocak 2014 Pazar

Öneri

Minik kız karnesiyle eve gelmiş. Karnesini babasına göstermiş. Babası bir bakmış baştan aşağı pekiyi. Yalnız öğretmen karnenin altına şu notu düşmüş. 
"Çok akıllı ve yetenekli bir çocuk. Bir kusuru var. O da derste çok konuşuyor. Bu durumuna nasıl son vereceğim hakkında önerilerim var. Siz velisiyle paylaşmak istiyorum."
Baba karneyi imzalamış ve öğretmeninin görüşünün altına bir not düşmüş.
"Lütfen önerilerinizi paylaşalım. İşe yararsa ben de annesine uygulayacağım!."

25 Ocak 2014 Cumartesi

Kırık Çember

Felix Van Groeningen’in yönettiği ve Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse ile Robbie Cleiren’in oynadığı Kırık Çember (The Broken Circle Breakdown), 24 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Elise dövmecidir, Didier de bir bluegrass grubuyla kovboy kılığında banjo çalar. Daha ilk görüşte âşık olurlar. Didier konuşmayı sever, Elise daha çok dinler. Didier romantik bir tanrıtanımazdır, Elise ise gerçekçi ve dindar. Küçük kızları Maybelle'in ölümcül hastalığı hem aşklarını hem yaşamlarını sorgulamalarına yol açacaktır. Filmin yönetmeni, İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale alan Çölde Kutup Ayısı filmini çekmişti.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

24 Ocak 2014 Cuma

12 Yıllık Esaret

Steve McQueen’in yönettiği ve Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch ile Paul Dano’nun oynadığı 12 Yıllık Esaret (12 Years A Slave), 24 Ocak 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarıldı.
İç Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri’nde ailesiyle birlikte özgür bir adam olarak yaşayan Solomon Northup, köle olarak kaçırılır ve satılır. Solomon’u satın alan Edwin Epps zalim bir adam olmanın yanı sıra beklenmeyecek bir nezakete de sahiptir. Solomon sadece hayatta kalmak için değil aynı zamanda onuru için de yaşamaya çalışmaktadır. 12 yıl süren esareti sonrası Solomon, kölelik karşıtı Samuel Bass’le ve özgürlüğüyle yeniden tanışır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi: 1 / 2
Fragman
IMDb

21 Ocak 2014 Salı

Çılgın Dersane 3

Kamil Çetin’in yönettiği ve Duygu Çetinkaya, Okan Karacan, Paşhan Yılmazel ile Ozan Aydemir’in oynadığı Çılgın Dersane 3, 17 Ocak 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Aksoy Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Özlem Dershanesi’nin öğrencileri dershaneler arası müzik yarışmasının finali için Antalya’ya gelmişlerdir. Kendileri adına yarışacak olan Ali’nin aniden hastalanmasıyla, hiç de akıllarında olmayan otel çalışanı Zeynep’i kendi adlarına yarışmaya hazırlarlar. İlk görüşte Zeynep’e aşık olan Ali, arkadaşlarıyla birlikte Zeynep’in hayatındaki bilinmeyen gerçekleri öğrenerek, onun için hayati bir önem taşıyan sorununu çözmek için kolları sıvarlar.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman

Tavsiye

Delikanlı ertesi gün evleniyordu. Babasına: “Eee baba, yarın evleniyorum. Bana bir tavsiyen var mı?”
Babası: “Var hem de bir değil iki tavsiyem var. Birincisi, karına daha ilk günden, haftada bir akşam erkek arkadaşlarınla buluşacağını söyle.”
“Ya ikincisi?”
“İkincisi de erkek arkadaşlarınla katiyen buluşma.”

20 Ocak 2014 Pazartesi

Düzenbaz (American Hustle)

David O. Russell’in yönettiği ve Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Christian Bale, Amy Adams’ın oynadığı Düzenbaz (American Hustle), 17 Ocak 2013’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Dolandırıcı Irving Rosenfeld ve İngiliz ortağı Sydney Prosser, çılgın FBI ajanı Richie DiMaso tarafından yakalanınca onun için çalışmak zorunda kalırlar. DiMaso ve FBI departmanını yöneten beyinler başka dolandırıcıları yakalamak için birlikte Arap Şeyhi’nin yönettiği Atlantic City’de düzenlenecek yüksek profilli kumarbazların katılacağı zekice bir oyun kurarlar. New York’un tehlikeli bölgelerinde geçen inanılmaz ve akla sığmayan gerçek bir operasyonun hikâyesi.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

19 Ocak 2014 Pazar

Karlar Ülkesi

Chris Buck ile Jennifer Lee’nin yönettiği ve Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff ile Josh Gad'ın seslendirdiği animasyon film Karlar Ülkesi (Frozen), 17 Ocak 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir kehanet, bir krallığı sonsuza dek kışa mahkum edince, Anna, dağ adamı Kristoff ve onun sağ kolu ren geyiği Sven ile işbirliği yaparak kız kardeşi Kar Kraliçesi Elsa’yı bulmak ve buz büyüsünü bozmak için uzun bir yolculuğa çıkar. Her adımda gizemli yaratıklara rastlayan Anna ve Kristoff, krallığı yok olmaktan kurtarmak için büyük savaş verirler.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: Türkçe Dublajlı / Orijinal
IMDb

18 Ocak 2014 Cumartesi

Sen Şarkılarını Söyle

Ethan Coen ile Joel Coen’in yönettiği ve Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman ile Justin Timberlake’in oynadığı Sen Şarkılarını Söyle (Inside Lwelyn Davis), 17 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Film 1960'lı yılların New York'unda geçiyor. 1960'lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşınıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

17 Ocak 2014 Cuma

Kadın İşi: Banka Soygunu

A. Taner Elhan’ın yönettiği ve Meltem Cumbul, Filiz Ahmet, Özge Ulusoy ile Esra Dermancıoğlu'nun oynadığı Kadın İşi: Banka Soygunu, 17 Ocak 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarıldı.
Filmde, farklı nedenlerle hayal kırıklığına uğramış, kalpleri kırık 4 kadının banka soygunu macerası anlatılıyor. Başlarına ne geleceğini düşünmeksizin, hiçbir koşulda birbirini satmayan 4 kadının sırt sırta verdiği film, gerçek dostlara daha sıkı sarılmanın ne denli önemli olduğunu anlatırken, en zor şartlarda dahi gülecek bir şey bularak hayata tutunmanın önemini de seyirciye hatırlatıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman

16 Ocak 2014 Perşembe

Aldatma

Kocasının kendini aldattığını sanan kadın;
Fransız, kendine yeni aşık arar ve hemen bulur,
İngiliz, ıstırabını viski içerek boğar,
İtalyan, kocasını öldürür,
Alman, derhal boşanır,
Türk çocuğu varsa katlanır.

15 Ocak 2014 Çarşamba

Erkek Ne Bekler

Gerçek bir kadın bekler, annesinin beslediği gibi onu besleyen,
Evini temiz, pak ve sıcak tutan,
Dır, dır nedir bilmeyen
Paranın kıymetini bilip alışveriş etmeyen,
Bütün gün çalışıp, bütün gece dans edebilen,
Ve asla HAYIR! demeyen,
Asla başı ağrımayan;
Ve her zaman tedbirli,
Yalnız kendisini sevecek,
Ve şımartacak bir kadın
BEKLER.......................
ÇOK BEKLER!.............

Aradığım Kız

İlk yemeğe çıkışımızda cep telefonu çaldı. Elini çantasına attı. Kurcaladı, kurcaladı. Telefon uzun uzun çalmaya devam ediyordu. Bir türlü bulamadı. Sonra o güzel cümle döküldü dudaklarından;
"Evde mi bıraktım acaba?"
Onun tam aradığım kız olduğuna karar verdim.

14 Ocak 2014 Salı

Kırmızı Pancarın Faydaları

Anavatanı Akdeniz olan KIRMIZI PANCAR ın, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta enerji deposu olan kırmızı pancar, kırmızı renkte olan tüm meyve ve sebzelerin antioksidan özelliği taşıdığını biliyormuydunuz "Kırmızı pancar yüksek antioksidan etkisiyle başta kanser olmak üzere adeta bin bir derde şifadır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki içerdiği bu vitamin ve mineraller sağlığın çok önemli koruyucularındandır. Örneğin saç dökülmesi, sedef, egzama, ürtiker, kurdeşen ve karaciğer hastalıkları ile vücutta kaşıntının önlenmesinde faydalıdır. Cildi güzelleştiren kırmızı pancar, kalp hastalıklarından da korur" Sindirim sistemi açısından çok önemli faydaları olan kırmızı pancarın, mide ve bağırsakları güçlendirici etkiside vardır.. "Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı yok eder, mide ağrısı ve ekşime sorunlarını anında giderir. Karaciğerin düzenli çalıştırması sebebiyle şeker hastalığını önler. Kansızlıkta ve demir eksikliğinde çok etkilidir. Kansızlık problemi olanların bol miktarda kapari kullanmaları ve mutlaka kırmızı pancar suyu tüketmeleri gerekir. Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu, kısa sürede kan yapımına destek verir, alyuvar düzeyini yükseltir. Ülkemizde pek çok insanın kansızlık sorunu olduğu dikkate alındığında, bu bilgi çok önem kazanmaktadır. Kansızlık özellikle kadınlarda daha yaygındır. Kansızlık problemini gidermesi sonucu, iştahı da açarak, vücuda dinçlik verir." "Pancar suyu tansiyonu düzenler ve sinirleri yatıştırır" Kırmızı pancarın kaynatılıp, suyunun içilmesi durumunda idrar söktürücü özeliğide bulunmaktadır.. "Böbrek kumu dökmekte faydalıdır. Ayrıca hipertansiyon hastaları günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmelidir. Günlük içilen bir bardak pancar suyu, 24 saat boyunca tansiyonu düzenler ve sinirleri yatıştırır. Son derece yararlı olan kırmızı pancar suyunun, yüksek miktarda ve seyreltilmeden içilmesini önermiyoruz. Havuç, elma suyu veya başka meyve ya da sebze suları ile yarı yarıya seyreltilerek içildiği zaman son derece faydalıdır." Kırmızı pancarın 15 dakikadan daha uzun süre pişirilmemesi gerekiyor. "Kırmızı pancardaki çok önemli kanser önleyici antioksidanlar olan betanin ve vulgaxanthin uzun süre kaynatıldığı zaman büyük oranda azalmakta ve pancarın bu kanser önleyici antioksidan etkileri önemli miktarda yitirilmektedir. Tüm bu özellikleri dikkate alındığında, kırmızı pancar daha sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer almalıdır" dedi. Kırmızı pancarın suyu sıkılarak, çiğ veya rendelenmiş şekilde tüketilebileceği gibi ayrıca turşusunun da yapılabileği unutulmamalıdır..

 Prof. Dr. İbrahim Uslu

13 Ocak 2014 Pazartesi

Ferahfeza

Elif Refiğ’in yönettiği ve Uğur Uzunel, Sitare Akbaş, Hüseyin Sevimli ile Mert Asutay’ın oynadığı Ferahfeza, 10 Ocak 2014'de M3 Film dağıtımıyla Muhtelif Yapımlar tarafından vizyona çıkarıldı.
Baskıcı babası Raif ve acar arkadaşı Kısmet'le Tuzla tersane bölgesinde tedarikçi olarak çalışan Ali, 20 yaşında hayalci bir gençtir. Denize açılan gemileri seyrederken kendisi için daha güzel bir hayat olduğuna inanır. Bir gece Kısmet'le şehri başka bir açıdan görmek için bir kulenin tepesine tırmanır. Çevreye bakınırken karşıdaki duvarda yarım yapılmış bir gemi grafitisi gören Ali bunun bir işaret olduğuna inanır.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

12 Ocak 2014 Pazar

Yunus Emre: Aşkın Sesi

Kürşat Kızbaz’ın yönettiği ve Devrim Evin, Ahmet Mekin, Altan Erkekli ile Bülent Emin Yarar’ın oynadığı Yunus Emre: Aşkın Sesi, 10 Ocak 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Imagine Film Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
Anadolu’dan yayılan sevgi ışığını, yüzyılları aşarak şiirleriyle günümüze taşıyan; barış, kardeşlik ve ilahi aşk düşünceleriyle evrensel düzeyde benimsenmiş, büyük düşünür Yunus Emre’nin ilahi aşk yolculuğu. Dil, din, düşünce ve ırk farkı gözetmeksizin tüm insanlığa barışı, hoşgörüyü ve sevgiyi aşılayan Yunus Emre’yi ve onun ilahi aşkını anlatan Yunus Emre: Aşkın Sesi, büyük düşünürün tüm insanlığı ne derece aydınlattığını bir kez daha gözler önüne seriyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman

11 Ocak 2014 Cumartesi

Gloria

Sebastian Lelio’nun yönettiği ve Paulina Garcia, Sergio Hernandez, Diego Fontecilla ile Fabiola Zamora’nın oynadığı Gloria, 10 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Yaşının icap ettiğine karşı gelip hayattan elini eteğini çekmeyi kabul etmeyen 58 yaşındaki Gloria, bekârların arasına karışmaya karar verir. Gece kulüplerinde aşk ve macera peşinde umut, hayal kırıklığı ve boşluk hissiyle karşı karşıya kalır. Bir deniz subayıyla tanışıp yakınlaştığında kendi sırlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. Acaba bu ilişki aşk yolundaki son durağı mıdır?
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman
IMDb

10 Ocak 2014 Cuma

Çocuk Pozu

Calin Peter Netzer’in yönettiği ve Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia ile Nataşa Raab’ın oynadığı Çocuk Pozu (Child's Pose), 10 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mor Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bükreş’in üst sınıf ailelerinden birisine sahip olan Bayan Cornelia Keneres, oğlu Barbu Keneres'in sebep olduğu ölümcül bir trafik kazasından sonra onun tüm sorumluluklarını eline alır. Barbu Keneres, kazada küçük bir çocuğu öldürmüştür. Bayan Cornelia Keneres, bu durum karşısında oğlu hakkında tüm gerçekleri öğreneceği gibi onun durumu düzeltmek için tüm varlığını ortaya koymaya gayret edecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman
IMDb

9 Ocak 2014 Perşembe

Sevginin Böylesi

Bir tanem, Kocam, Erkeğim.
Senin kalbini kırdığım için dünden beri uyuyamıyorum. Çok haksızdım. Unutup beni affeder misin?.. Yokluğunu her an, her saniye içimde hissediyorum. Aptalın biriyim ben. Hiç kimse senin yerini dolduramaz. Seni seviyorum, Aşkımmmm,
Karın.
Not: Milli Piyango’nun yılbaşı büyük ikramiyesini kazandığın için tebrikler.

8 Ocak 2014 Çarşamba

Meşhur

· 20’lerin cahilliği,
· 30’ların güzelliği,
· 40’ların tecrübesi
· 60’ların bardakta takma damağı,
· 80’lerin helvası meşhurdur.

7 Ocak 2014 Salı

Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı

Ben Stiller’in yönettiği ve Ben Stiller, Kristen Wiig, Sean Penn ile Kathryn Hahn’ın oynadığı Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı (The Secret Life Of Walter Mitty), 03 Ocak 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Filmde, herkesin iyi hissetmesi için gereken potansiyelin içinde bir yerlerde gizlendiği anlatılıyor. Sıradan bir adam olan Walter, sessiz sakin hayatına devam ederken, komik ve şok eden gerçek üstü hayaller görmeye başlar. Bir gün kaderi öyle bir değişir ki, hayallerinin bile ötesinde bir maceralar zincirine adım atar.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Kusursuzlar

Ramin Matin’in yönettiği ve Esra Bezen Bilgin, İpek Türktan Kaynak, İbrahim Selim ile Mehmet Ali Nuroğlu’nun oynadığı Kusursuzlar, 03 Ocak 2014'de M3 Film dağıtımıyla Giyotin Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Çeşme. Mayıs’ın son günleri. İstanbul’dan gelen iki kız kardeş, Lale ve Yasemin bir kaç ay önce vefat etmiş anneannelerinin yazlığında tek başlarına kalıyorlar. İki kardeş gün içinde, yarımadayı arabayla geziyor ve ıssız plâjlarda uzanıp tembellik yapıyorlar. İlk başta her şey çok güzel, hava berrak, deniz pırıl pırıl ve belde huzurlu. Ancak bu ilişkide tuhaf bir gerginlik var.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman: 1 / 2
IMDb

5 Ocak 2014 Pazar

Halam Geldi

Erhan Kozan’ın yönettiği ve Miray Akay, Melisa Celayir, Melis Kara, Burçin Terzioğlu, Necip Memili, Dilek Çelebi, Turgay Tanülkü ve Ümit Çırak'ın oynadığı Halam Geldi, 03 Ocak 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Doğa Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Film, gazeteci Evrim Kanpolat’ın bizzat şahit olduğu gerçek bir olaydan yola çıkarak yazdığı senaryosu ile Türkiye’nin en büyük problemlerinden birini, çocuk yaşta gelin olan kızların acı dramını ve akraba evliliklerini ele alıyor. Aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yılına denk gelen filmde, Kıbrıs Rum Kesimi tarafı ile yaşanan sınır meselesi de en insani yanıyla işleniyor. Filmin çekimleri Akıncılar köyünde gerçekleştirildi.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman

4 Ocak 2014 Cumartesi

Patron Mutlu Son İstiyor

Kıvanç Baruönü’nün yönettiği ve Tolga Çevik, Ezgi Mola, Murat Başoğlu ile Erkan Can’ın oynadığı Patron Mutlu Son İstiyor, 01 Ocak 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Sinan, patronu tarafından Kapadokya’ya bir komedi filmi senaryosu yazmak üzere gönderilir. Süresi çok azdır ve filmin sonu mutlu bitmek zorundadır. Sinan, mutlu bir hikâye için ilham perisini beklerken, önce kalacağı otelin sahibi İzzet Bey’in kızı Eylül karşısına çıkar, sonra da hayatında en çok nefret ettiği kişi olan eski arkadaşı, ünlü oyuncu Faruk. Eylül ve Faruk evlenmek üzeredir ancak Kapadokya’da bir balon gezisi, herkesin hayatını değiştirir, özellikle Sinan ve Eylül’ün.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

1 Ocak 2014 Çarşamba

Yumurtlamak

Yazdığı romanın müsveddelerini Neyzen Tevfik’e gösteren bir adam, romanla ilgili fikrini sorar. Neyzen bir kaç dakika göz attıktan sonra, beğenmediğini söyleyince adam:
“İyi ama” der. “Siz hiç roman yazmadınız ki!..”
Neyzen Tevfik şu cevabı verir:
"Ben yumurtanın tazesini bayatını iyi anlarım ama bugüne kadar hiç yumurtlamadım."