28 Şubat 2014 Cuma

Aile Sırları (August: Osage County)

John Wells’in yönettiği ve Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor ile Chris Cooper’in oynadığı Aile Sırları (August: Osage County), 28 Şubat 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Weston ailesinin güçlü kadınlarının çapraşık ve acıklı hikâyesi. Ağustos ayında gerçekleşen Weston ailesinin büyük buluşması, her birinin kendi sorunları ve birbirleriyle yaptıkları içinden çıkılmaz tartışmalarla büyük bir kargaşaya dönüşecektir. İlaç bağımlısı anne Violet Weston’ın başta büyük kızı Barbara ile çatışmalarına, aldatılan diğer çocuklar ve onların çocukları ile olan sorunları da eklenince ortaya dramatik, trajik ve hüzünlü bir mücadele çıkacaktır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

27 Şubat 2014 Perşembe

Kapital

Costa Gavras’ın yönettiği ve Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Liya Kebede ile Natacha Regnier’in oynadığı Kapital (Capital - Le Capital), 28 Şubat 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Kapital, para dünyasının en gözden çıkarılabilir hizmetkârlarından biriyken onun tartışmasız efendisi haline gelen Marc Tourneuil'ün önlenemez yükselişini konu alıyor. Avrupa'nın en büyük bankası Phenix Bank'ın yeni yönetim kurulu başkanı olunca, Tourneuil kurul üyelerine bir açıklama yapar: "Yeni Robin Hood benim. Yoksullardan çalıp zenginlere vermeye devam edeceğiz." Costa Gavras'ın deyişiyle, "Sermayenin kölesiyiz. Peki bizi kim özgür kılacak?"
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

21 Şubat 2014 Cuma

Yasak Aşk

Anne Fontaine’in yönettiği ve Robin Wright, Naomi Watts, Ben Mendelsohn ile Xavier Samuel’ın oynadığı Yasak Aşk (Two Mothers), 21 Şubat 2014'de M3 Film - Medyavizyon Film dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Yasak Aşk birbirlerinin oğullarına aşık olan iki dostu konu alıyor. Anne Fontaine’in İngilizce olarak çektiği film, sürükleyici, sıra dışı, farklı bir aşk ve şehvet hikâyesi olarak nitelendiriliyor. Ocak ayında izleyici karşısına çıktığı Sundance’te aile değerlerine ters düştüğü suçlamasıyla büyük gürültü kopardı. Yasak Aşk, aşkın, ailenin, ahlâkın ve tutkunun karmaşıklığını keşfe çıkarken, sarhoş eden bir duygusallık saçıyor.

    Basın Bülteni: 1 / 2
    Fotoğraflar
    Web Sitesi
     Fragman
    IMDb

    20 Şubat 2014 Perşembe

    Şarkı Söyleyen Kadınlar

    Reha Erdem’in yönettiği ve Binnur Kaya, Philip Arditti, Kevork Malikyan ile Deniz Hasgüler’in oynadığı Şarkı Söyleyen Kadınlar, 21 Şubat 2014’de M3 Film dağıtımıyla Atlantik Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Muhtemel bir deprem nedeniyle İstanbul'un adalarından birinin boşaltılma kararı alınmıştır. İnsanlar akın akın oradan ayrılırlar ancak küçük bir kesim bu karara uymayarak kalmakta ayak direr. Etrafta kıyamet arifesini andıran bir atmosfer hüküm sürerken geride kalanlar için hayat koşulları günden güne zorlaşacaktır. Film, yaşamları farklı engellerle sıkıştırılmış bir grup kadının, inanç, cesaret ve enerji ile hayatın farklı boyutlarına yaptıkları insani serüvenlerine eşlik ediyor.

      Basın Bülteni
      Fotoğraflar
      Web Sitesi
        Fragman
      IMDb

      18 Şubat 2014 Salı

      Yüzük

      Kayserili küçük çocuk, yolda giderken bir yüzük bulmuş. 
      Olayı fark eden bir Yahudi, çocuğa: " O yüzüğü bana verir misin?"demiş. 
      Çocuk da;
      " Eğer bir eşek gibi anırırsan veririm " demiş. Adam çocuğun istediğini yaptıktan sonra yüzüğü istemiş.
      Çocuk da "Sen eşekliğinle, bu yüzüğün değerli olduğunu anlıyorsun da ben niye anlamayayım!"

      17 Şubat 2014 Pazartesi

      Kim Kimi Kandırdı

      Kayseri’ye gelen bir yabancı, 30 katlı yüksek binayı seyrediyormuş. Yanına yaklaşan bir Kayserili sormuş;
      " Arkadaş, kaçıncı kata bakıyorsun?"
      " Niye sordun?"
      " Kaçıncı kata bakıyorsan, her kat için bir lira vereceksin."
      Adam, "Beşinci kata bakıyordum" demiş ve çıkartıp 5 lira vermiş.
      Uzaklaşırken, yanındakine "Otuzuncu kata bakıyordum. Kandırdım enayiyi." demiş.

      16 Şubat 2014 Pazar

      Bi Küçük Eylül Meselesi

      Kerem Deren’in yönettiği ve Engin Akyürek, Farah Zeynep Abdullah, Ceren Moray ile Serra Keskin’in oynadığı Bi Küçük Eylül Meselesi, 14 Şubat 2014'de Warner Bros. dağıtımıyla Ay Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
      Eylül hayatta istediği her şeye sahip, güzel ve neşeli bir kızdır. Ta ki bir gün başına bir şey gelene ve yaşamının son bir ayını unutana dek. Ailesi, arkadaşları herşeyin yolunda olduğunu söyleyip dururken, Eylül bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar. Ve hatırlamadığı bir ayın peşinden Bozcaada'ya gider. Orada, daha önce hiç görmediği derbeder bir adam, ona seslenir: "Eylül, beni hatırlamıyor musun? Sen burada, bu adada bana aşık oldun."

        Basın Bülteni
        Fotoğraflar
        Web Sitesi
        Fragman
         IMDb

        Sonsuz Aşk (Endless Love)

        Shana Festi’nin yönettiği ve Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Robert Patrick, Bruce Greenwood, Rhys Wakefield, Dayo Okeniyi ile Emma Rigby oynadığı Sonsuz Aşk (Endless Love), 14 Şubat 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
        Genç bir kadın olan Jade, sorunlu bir geçmişi olan David’den etkilenir. David de ona sırılsıklam aşık olur. İlişkileri Jade’in babasının kızını David’den uzaklaştırma çabalarıyla çatışır. Bu arada annesi, ilişkilerinin gelişmesini teşvik etmektedir ve babasını uyarır. Unutulmaz yaz mevsimi boyunca iki genç aşık mantığa meydan okuyacak ve güçlü tutkularının geleceklerine birlikte karar vermesini sağlayacaklardır.

          Basın Bülteni
          Fotoğraflar
          Web Sitesi
           Fragman
          IMDb

          15 Şubat 2014 Cumartesi

          Balayı

          Koray Baliç’nin yönettiği ve Emre Kılıç, Seda Tosun, Petek Kırboğa ile Dilan Çiçek Deniz’in oynadığı Balayı, 14 Şubat 2014’de Özen Film dağıtımıyla Reis Film tarafından vizyona çıkarıldı.
          Ülkenin en zengin iş adamlarından biri olan Uğur, çok ünlü bir oyuncu olan eşi Gül'ü, sürpriz balayı için Kaleköy'e götürür. Uğur, Gül ile başbaşa kalmak için köylüleri köyden göndermiştir. Balayından bir hafta önce tanışmış ve yıldırım nikâhı ile evlenmiş çift, günler geçtikçe ilişkileri ile ilgili bir hesaplaşmanın içine girerler. Uğur'a göre Gül, dilinin altında bir bakla saklıyor gibidir. Zaman geçtikçe çiftin arasındaki bu gerilimli durum çözülmez ve Uğur bu saklı olanı ortaya çıkardığında kıyamet kopar.


            Basın Bülteni
            Fotoğraflar
            Web Sitesi
            Fragman

            14 Şubat 2014 Cuma

            Aşk

            Spike Jonze’un yönettiği ve Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara ile Lynn Adrianna’nın oynadığı Aşk (Her), 14 Şubat 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.
            Sezgisel ve kendi doğruları olan özel bir birlikteliğe söz veren yeni, gelişmiş bir işletim sistemi, uzun bir ilişki sonrası kalbi kırılmış olan Theodore'un ilgisini çeker. Sistemin kurulumunu yaparken anlayışlı, hassas, şaşırtıcı şekilde komik ve şaşaalı bir kadın sesi olan “Samantha” ile tanışmaktan çok memnun olur. Theodore’unkilerle birlikte Samantha’nın ihtiyaçları, istekleri büyüdükçe ve bağlantıları sürdükçe arkadaşlıkları, birbirlerine duydukları aşk olarak derinleşir.

              Basın Bülteni
              Fotoğraflar
              Web Sitesi
              Fragman
              IMDb

              11 Şubat 2014 Salı

              Daire (Circle)

              Atıl İnaç’ın yönettiği ve Fatih Al, Nazan Kesal, Erol Babaoğlu ile Selen Uçer’in oynadığı Daire (Circle), 07 Şubat 2014'de M3 Film dağıtımıyla Lacivert Film tarafından vizyona çıkarıldı.
              Yaşamakta olduğumuz sert değişim dönemini konu alan film, üç karakterin kullanılmayan bir havaalanı etrafında gelişen trajikomik hikâyesini anlatıyor. Üniversitedeki öğretim görevini kaybettikten sonra kullanılmayan bir havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışmayı seçen Feramus ile çalıştığı taşra belediyesinin tiyatrosu kapatılınca hayatla inatlaşmak adına bir Cami’de ölü yıkayıcı olarak çalışmayı kabul eden Betül’ün fırsat bulamadıkları hüzünlü aşkları etrafında gelişiyor.

                Basın Bülteni: 1 / 2 / 3
                Fotoğraflar
                Web Sitesi
                IMDb

                10 Şubat 2014 Pazartesi

                Mr. Banks

                John Lee Hancock’un yönettiği ve Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell ile Paul Giamatti’nin oynadığı Mr. Banks (Saving Mr. Banks), 07 Şubat 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
                Gerçek olaylara dayanan Mr. Banks, Disney klâsiği Mary Poppins'in beyazperdeye taşınma hikâyesinin bugüne kadar hiç anlatılmayan perde arkasını ve efsanevi Walt Disney ile yazar P. L. Travers arasındaki neredeyse her şeyi raydan çıkaran hırçın ilişkiyi konu alıyor. Walt Disney’in kızları kendisine en sevdikleri kitap olan Mary Poppins'in filmini çekmesi için yalvardıkları zaman Disney onlara söz vermişti ancak bu sözü 20 yıl sonra gerçekleştirebildi.


                  Basın Bülteni
                  Fotoğraflar
                  Web Sitesi
                  Fragman
                  IMDb

                  9 Şubat 2014 Pazar

                  11 Faydalı Gıda

                  Az tükettiğimiz veya bazen hiç yemediğimiz besinlerin birçok faydası bulunuyor. New York Times, internet sitesinde yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.

                  Bu besinleri göz ardı etmeyin!

                  Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.

                  Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.

                  Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.

                  Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur

                  Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür

                  Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.

                  Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.

                  Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir

                  Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar

                  Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.

                  Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.

                  8 Şubat 2014 Cumartesi

                  Muhteşem Güzellik (The Great Beauty)

                  Paolo Sorrentino’nun yönettiği ve Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli ile Carlo Buccirosso’nun oynadığı Muhteşem Güzellik (The Great Beauty), 07 Şubat 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
                  İlerleyen yaşına rağmen karşı konulamaz bir cazibesi olan yakışıklı Jep Gamberdella, Roma'nın tadını sonuna kadar çıkarmaktadır. Şık akşam yemeklerinden çılgın partilere koşar. Kıvrak zekâsı ve mizahi kişiliğiyle her zaman bağımlılık yapan biri olmuştur. Onun için masumiyetini koruyan tek şey hâlâ hayallerinde yaşattığı eski aşkıdır. Artık yeniden kalemi kağıdı eline alıp yazmanın zamanı gelmiştir.

                    Basın Bülteni
                    Fotoğraflar
                    Web Sitesi: 1 / 2
                    IMDb

                    7 Şubat 2014 Cuma

                    Herkül: Efsane Başlıyor (Hercules: The Legend Begins)

                    Renny Harlin’in yönettiği ve Kellan Lutz, Scott Adkins, Liam McIntyre ile Liam Garrigan’ın oynadığı Herkül: Efsane Başlıyor (Hercules: The Legend Begins), 07 Şubat 2014’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
                    Kraliçe Alcmene, ülkesini barış içinde yaşatmayı hayal etmektedir. Alcmene’in Zeus’tan olan savaş tanrısı oğlu Herkül, gerçek kimliğini gizlemektedir. Herkül’ün gayrimeşruluğunu bilen kral kendi oğlu Iphicles’i ön plâna çıkarmak için elinden geleni yapmaktadır. Herkül, güzeller güzeli Hebe’ye aşık olur, savaşçı dostlarıyla ittifak kurar, krallığı ve sevdiği kadını kurtarıp Yunan Tanrılarının arasına adını yazdırmak için geri döner.

                      Basın Bülteni
                      Fotoğraflar
                      Web Sitesi
                       IMDb

                      6 Şubat 2014 Perşembe

                      Nürnberg 11


                      Para Avcısı (The Wolf of Wall Street)

                      Martin Scorsese’nin yönettiği ve Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie ile Matthew McConaughey’in oynadığı Para Avcısı (The Wolf of Wall Street), 07 Şubat 2014’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
                      Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Wall Street borsasında her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. Belfort kısa zamanda bir para makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam etmektedir.

                        Basın Bülteni
                        Fotoğraflar
                        Web Sitesi
                        IMDb

                        2 Şubat 2014 Pazar

                        Hangi Biri?

                        Lazın biri yurtdışında aracı ile otobanda ters yola girmiş. 
                        Bunu fark eden, hava trafik polisi helikopterle anons yapmış; 
                        " Dikkat dikkat, bir araç otobanda ters yola girdi dikkat dikkat..."
                        Bizim Laz, ters yola girenin kendisi olduğunun farkında değil, kafayı kaldırıp bağırmış; 
                        " Hanci birisu, hanci birisu... bir sürü, bir sürü..."

                        1 Şubat 2014 Cumartesi

                        Geçmiş

                        Asghar Farhadi’nin yönettiği ve Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa ile Pauline Burlet’in oynadığı Geçmiş (The Past), 31 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.
                        Fransız eşi, Marie'den boşanma işlemlerini tamamlamak üzere, dört yıllık bir ayrılığın ardından Tahran'dan Paris'e gelen Ahmet'i izliyor. Marie'nin niyeti ise eski eşinin hayaline bile katlanamayan yeni sevgilisi Samir'le evlenmektir. Ahmet, Marie'nin önceki beraberliğinden olan kızı Lucie ile ilişkisinin sıkıntılı olduğunu fark edince aralarını bulmaya çalışır fakat böylece geçmişten gelen sırlar açığa çıkmış olur. Gerilimi eksik olmayan, sürükleyici bir aile dramı.
                        Basın Bülteni
                        Fotoğraflar
                        Facebook
                         Fragman
                        IMDb