31 Temmuz 2014 Perşembe

Gaziantep 18


Gaziantep 17


27 Temmuz 2014 Pazar

İtalya Tatili

Max and Dania’nın yönettiği ve Annabel Scholey, Hannah Arterton, Giulio Berrutti ile Greg Wise’ın oynadığı İtalya Tatili (Walking on Sunshine), 25 Temmuz 2014’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
80’ler müziğiyle İtalya ve aşkı bir kez daha seyretmek ister misiniz? Maddie, sonunda aradığı aşkı bulmuştur ve muhteşem bir erkek olan Raf’le evlenmeye karar vermiştir. İtalya Puglia’da yapılacak düğüne kardeşi Taylor’ı da davet etmiştir. Ortada herkes için sürpriz olacak bir gerçek vardır; Raf, Taylor’ın eski aşkıdır. Aslında hayatının aşkıdır. Filmde, 80’lerin dillerden düşmeyen şarkılarından Don’t You Want Me Baby ve Girls Just Wanna Have Fun'ı dinleyeceğiz.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman

26 Temmuz 2014 Cumartesi

Vecide

Haifaa Al Mansour’un yönettiği ve Waad Mohammed, Reem Abdullah, Abdullrahman Al Gohani ile Sultan Al Assaf’ın oynadığı Vecide (Wadjda), 25 Temmuz 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Riyad’ın çeperlerinde yaşayan 10 yaşındaki Wadjda tutucu çevresine rağmen eğlenmeyi seven, girişken ve her zaman sınırları zorlayan bir kızdır. Aynı mahallede oturduğu Abdullah, bir gün onu kız olduğu için aşağılar ve ikili kavga ederler. Bu kavganın ardından yeşil bir bisikleti gören Wadjda’nın aklında tek bir şey vardır: O bisiklete sahip olmak ve Abdullah’ı bir bisiklet yarışmasında geçmek. Annesinden izin ve para koparamayan Wadjda, para biriktirmeye karar verir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

25 Temmuz 2014 Cuma

Özgürlük Savaşçısı

Brett Ratner’in yönettiği ve Dwayne Johnson, Ian McShane, Rufus Sewell, Joseph Fiennes ile Irina Shayk’in oynadığı Herkül: Özgürlük Savaşçısı (Hercules), 25 Temmuz 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
Hem insan, hem efsane olan Herkül, Thrace ülkesindeki kanlı bir savaşa son vermeye yardımcı olmak için bir grup paralı askere liderlik yapar. Doğuştan acılar çekmiş biri olan Herkül, bir tanrının gücüne sahiptir ama bir insanın çektiği acıyı hisseder. Tüm zamanların en destansı aksiyon kahramanlarından birinin cesurca işlediği filmde kötüler, Herkül’ün efsanevi gücünü akla gelmeyecek şekilde sınayacaktır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Barselona'da Bir Yaz Gecesi

Dani De La Orden’in yönettiği ve Alex Monner, Jan Cornet, Claudia Vega ile Francesc Colomer’in oynadığı Barselona'da Bir Yaz Gecesi (Barcelona Nit D'Estiu - Barcelona Summer Night), 18 Temmuz 2014’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
18 Ağustos 2013 akşamı Barcelona’da gökyüzü, yüzlerce yıl tekrar etmeyecek bir kuyruklu yıldız geçidiyle ışıl ışıl parıldar. O gece kimi ilişkiler yeşerirken kimi de solar. Tatlı fısıltılarla, tutku, aşk ve gözyaşıyla dolu bir gece. 18 Ağustos 2013 akşamı Barcelona’da 567 aşk hikâyesi yaşandı. Joan da, o gece bütün arkadaşlarını çağırdığı bir akşam yemeği organize eder.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

20 Temmuz 2014 Pazar

Çöldeki İzler

John Curran’ın yönettiği ve Mia Wasikowska, Adam Driver, Emma Booth ile Jessica Tovey’in oynadığı Çöldeki İzler (Tracks), 18 Temmuz 2014’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Mia Wasikowska’nın yazar Robyn Davidson’ı canlandırdığı film, yazarın köpeği ve dört deveyle 1977 yılında Avustralya çöllerinde yaptığı yolculuğu konu alıyor. Adam Driver ise, Davidson’ın yolculuğunu kaydeden fotoğrafçı Rick Smolan rolünde. Film, büyüleyici görüntüler eşliğinde nefes kesici bir yolculuğu anlatırken, genç bir kadının meydan okuyuşuyla feminizmden, hikâyenin geçtiği coğrafya nedeniyle sömürgeciliğe kadar pek çok temaya değiniyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Sinyal

William Eubank’ın yönettiği ve Patrick Davidson, Brenton Thwaites, Olivia Cooke ile Beau Knapp’ın oynadığı Sinyal (The Signal), 18 Temmuz 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Nick ve Jonah MIT’de hackleme tutkusu olan iki birinci sınıf öğrencisidir. Bu iki genç, Nick’in kız arkadaşını okumaya gittiği yeni üniversitesine yerleşmesine yardım etmek için onu kendileri götürmeye karar verirler. Bu sırada da yol üstünde gördükleri ilgi çekici yerleri ziyaret ederler. Fakat onlarla uğraşan bir hacker onları bu araba yolculuğunda da yalnız bırakmaz. Hacker’ın yerini tespit ettiklerinde ise onu görmeye gitmekten başka şey düşünemezler.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman
IMDb

18 Temmuz 2014 Cuma

Bir Don Juan Öldürmek

Sabahattin Sakman’ın yönettiği ve Süleyman Atanısev, Teoman Kumbaracıbaşı, Pervin Bağdat ile Pelin Batu’nun oynadığı Bir Don Juan Öldürmek, 18 Temmuz 2014’de Özen Film dağıtımıyla Cine Park Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir hastasının intiharından duyduğu üzüntü ile birinci elden bilimsel araştırmalar yapmak üzere, internetten araştırma yaparak ruhsal sorunlu kadınlar bularak onlarla bağlantı kuran, buluşan ve daha sonra bir cinayete kurban giden idealist bir psikiyatrla ilgili vakanın, sağduyusunu, bir psikolojik sorgulama aleti haline getiren, ayakları yerde, kendini bilen ve nüktedan bir polis tarafından açıklığa kavuşturulmasının hikâyesi.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman

17 Temmuz 2014 Perşembe

Ağır Ölüm

Ağır ağır ölür işlerinde ve sevdalarında,
Mutsuz olup da bu durumu tersine çevirmeyenler,
Bir düşü gerçekleştirmek adına,
Kesinlik yerine belirsizliğe girmeyenler,
Hayatlarında bir kez bile mantıklı bir öğüde aldırış etmeyenler...
Ağır ağır ölür, yolculuğa çıkmayanlar,
Okumayanlar, müzik dinlemeyenler,
Gönlünde incelik barındırmayanlar...
Ağır ağır ölür,
Özsaygılarını ağır ağır yok edenler,
Kendilerine yardım edilmesine izin vermeyenler,
Ne kadar şanssız oldukları ve
Sürekli yağan yağmur hakkında bütün hayatlarınca yakınanlar,
Daha bir işe koyulmadan o işten el çekenler,
Bilmedikleri şeyler hakkında soru sormayanlar,
Bildikleri şeyler hakkındaki soruları yanıtlamayanlar...
Deneyelim ve kaçınalım küçük dozdaki ölümlerden,
Anımsayalım her zaman:
Yaşıyor olmak,
Yalnızca nefes alıp vermekten çok daha büyük bir çabayı gerektirir...
Yalnızca ateşli bir sabır ulaştırır bizi,
Muhteşem bir mutluluğun kapısına…
Pablo Neruda

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Pıtırcık Tatilde

Laurent Tirard’ın yönettiği ve Valerie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant ile François Xavier Demaison’ın oynadığı Pıtırcık Tatilde (Les Vacances du Petit Nicolas), 11 Temmuz 2014’de Bir Film dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarıldı.
Pıtırcık, annesi, babası ve anneannesi ile birlikte deniz kıyısında tatil yapmak üzere yola çıkar ve hep beraber Güzel Kıyı Otel’ine yerleşirler. Pıtırcık deniz kenarında Cafcaf, Hımbıl, Paytak, Ağlak ve Kırpık lâkaplı yeni arkadaşlar edinir. Bir de, kocaman açtığı gözleriyle kendisini her yerde takip eden Cimcime adlı küçük bir kızla tanışır. Pıtırcık, arkadaşları ve ailesi arasında hiç unutmayacağı bir tatil geçirecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman: Altyazılı / Dublajlı
IMDb

13 Temmuz 2014 Pazar

İlk Görüşte Aşk

Lisa Azuelos’un yönettiği ve Sophie Marceau, François Cluzet, Lisa Azuelos ile Sophie Marceau, François Cluzet, Lisa Azuelos ile Alexandre Astier’in oynadığı İlk Görüşte Aşk (Une Rencontre - Quantum Love), 11 Temmuz 2014’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Pierre , 15 yıldır evli, eşini seven ve iki çocuğu olan çok iyi bir avukat ve babadır. Hayatından memnun yaşarken, bir gece Elsa ile tanışır. Aralarında bir şey olmadan ayrılırlar. İki hafta sonra tamamen tesadüf eseri tekrar karşılaşırlar. Telefon numaralarını almadan bir kez daha farklı yönlere giderler fakat hayat onları tekrar biraraya getirecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

12 Temmuz 2014 Cumartesi

Motel

David Grovic’in yönettiği ve John Cusack, Rebecca Da Costa, Robert De Niro ile Crispin Glover’ın oynadığı Motel (The Bag Man), 11 Temmuz 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Cinema Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Efsanevi mafya patronu Dragna tarafından basit bir görev için kiralanan Jack’in tek yapması gereken, içinde ne olduğunu bilmediği bir çantayı ıssızlığın ortasındaki bir motele götürmek ve orada Dragna’yı beklemektir. Ancak Dragna birkaç kanunsuzu daha buraya çağırmıştır ve hiçbir şeyden haberi olmayan bu ziyaretçileri şiddet dolu bir gece beklemektedir. Bu esnada Jack’in yolu güzel Rivka ile kesişecek, ikisi birlikte motelden sağ çıkmaya çalışacaklardır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

11 Temmuz 2014 Cuma

Yetenek Avcısı

Craig Gillespie’nin yönettiği ve Jon Hamm, Aasif Mandvi, Bill Paxton ile Suraj Sharma’nın oynadığı Yetenek Avcısı (Million Dollar Arm), 11 Temmuz 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir sporcu menajeri olarak kariyerini kurtarmak için son bir çaba gösteren J. B. Bernstein beyzbolun bir sonraki en iyi atıcısını bulmak için bir plân hazırlar. Birinci ligde bir beyzbol yıldızına dönüştürebileceği genç bulma umuduyla J. B. “Million Dollar Arm” adında bir realite şov yarışması düzenlemek için Hindistan’a gider. Dines ve Rinku adlarında, çok yetenekli 18 yaşındaki iki genci keşfeder ve Amerika’ya getirir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Takip

David Michod’un yönettiği ve Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy ile David Field’in oynadığı Takip (The Rover), 04 Temmuz 2014'de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Toplumun çöküşünden 10 yıl sonrası... Kanunlar yok olmuş ve hayat ucuzlamıştır. Katılaşmış, yalnız Eric (Pearce), boş, ıssız şehirleri ve yolları dolaşmaktadır. Bir grup hırsız arabasını çaldığında geriye yaralı adamları Rey’i (Pattinson) bırakırlar. Eric, Rey’i arkadaşlarının izini sürmesi için zorlar, çünkü Eric için önemli olan tek şey arabasıdır ve artık tek amacı onu geri almaktır. Takip (The Rover), 67. Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı filmler arasında gösterildi.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

4 Temmuz 2014 Cuma

Çaylaklar Çetesi

Santi Amodeo’nun yönettiği ve Clara Lago, Andres Iniesta, Quim Gutierrez ile Julian Villagran’ın oynadığı Çaylaklar Çetesi (Quien Mato a Bambi?), 04 Temmuz 2014’de Bir Film dağıtımıyla Siyah Beyaz Film tarafından vizyona çıkarıldı.
David çalıştığı şirketin patronu Bay Larea’nın kızı ile birliktedir. Sıradan başlayan bir günde bir anda kendini iş arkadaşı ile birlikte talihsiz olayların içinde bulur. Bay Larea ofisinde yarı çıplak halde baygındır. Ancak beklenmeyen şey, pizzacı iki arkadaş Edu ve Gio'nun Bay Larrea'yi kaçırma plânlarıdır. David ve arkadaşının başlarındaki belâlardan kurtulmaları gerekmektedir, fakat her şey daha yeni başlamaktadır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

3 Temmuz 2014 Perşembe

Yaşamak Seni Sevmek Gibi...

Meydan yerinde kampana vurdu. 
Nerdeyse koguşların kapıları kapanır. 
Bu sefer hapislik uzun sürdü biraz: 
8 yil... 

Yaşamak ümitli bir iştir, sevgilim. 
Yaşamak  Seni sevmek gibi ciddi bir iştir. 

Nazım Hikmet Ran

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Yine de Seviyorum

yine de seviyorum seni 
ya rüzgar.. 
ölümü aklına getirme... 
sevmek benim işim.

Nazım Hikmet Ran

1 Temmuz 2014 Salı

Severmişim Meğer

yıl 62 Mart 28
Prag-Berlin treninde pencerenin yanındayım
akşam oluyor
dumanlı ıslak ovaya akşamın yorgun bir kuş gibi inişini severmişim meğer
akşamın inişini yorgun kuşun inişine benzetmeyi sevmedim toprağı severmişim meğer
toprağı sevdim diyebilir mi onu bir kez olsun sürmeyen
ben sürmedim
Platonik biricik sevdam da buymuş meğer
meğer ırmağı severmişim
ister böyle kımıldanmadan aksın kıvrıla kıvrıla tepelerin eteğinde
doruklarına şatolar kondurulmuş Avrupa tepelerinin
ister uzasın göz alabildiğine dümdüz
bilirim aynı ırmakta yıkanılmaz bir kere bile
bilirim ırmak yeni ışıklar getirecek sen göremeyeceksin
bilirim ömrümüz beygirinkinden azıcık uzun karganınkinden alabildiğine kısa
bilirim benden önce duyulmuş bu keder
benden sonra da duyulacak
benden önce söylenmiş bunların hepsi bin kere
benden sonra da söylenecek
gökyüzünü severmişim meğer
kapalı olsun açık olsun
Borodino savaş alanında Andırey’in sırtüstü seyrettiği gök kubbe
hapiste Türkçeye çevirdim iki cildini Savaşla Barış’ın
kulağıma sesler geliyor
gök kubbeden değil meydan yerinden
gardiyanlar birini dövüyor yine
ağaçları severmişim meğer
çırılçıplak kayınlar Moskova dolaylarında Peredelkino’da kışın
çıkarlar karşıma alçakgönüllü kibar
kayınlar Rus sayılıyor kavakları Türk saydığımız gibi
İzmir’in kavakları
dökülür yaprakları
bize de Çakıcı derler
yar fidan boylum
yakarız konakları
Ilgaz ormanlarında yıl 920 bir keten mendil astım bir çam dalına
ucu işlemeli
yolları severmişim meğer
asfaltını da
Vera direksiyonda Moskova’dan Kırım’a gidiyoruz Koktebel’e
asıl adı Göktepe ili
bir kapalı kutuda ikimiz
dünya akıyor iki yandan dışarda dilsiz uzak
hiç kimseyle hiçbir zaman böyle yakın olmadım
eşkiyalar çıktı karşıma Bolu’dan inerken Gerede’ye kırmızı yolda ve yaşım on sekiz
yaylıda canımdan gayri alacakları eşyam da yok
ve on sekizimde en değersiz eşyamız canımızdır
bunu bir kere daha yazdımdı
çamurlu karanlık sokakta bata çıka Karagöz’e gidiyorum Ramazan gecesi
önde körüklü kaat fener
belki böyle bir şey olmadı
….
çiçekler geldi aklıma her nedense
gelincikler kaktüsler fulyalar
İstanbul’da Kadıköy’de Fulya tarlasında öptüm Marika’yı
ağzı acıbadem kokuyoryaşım on yedi
kolan vurdu yüreğim salıncak buluklara girdi çıktı
çiçekleri severmişim meğer
üç kırmızı karanfil yolladı bana hapishaneye yoldaşlar 1948
yıldızları hatırladım

severmişim meğer
gözümün önüne kar yağışı geliyor
ağır ağır dilsiz kuşbaşısı da buram buram tipisi de
meğer kar yağışını severmişim
güneşi severmişim meğer
şimdi şu vişne reçeline bulanmış batarken bile
güneş İstanbul’da da kimi kere renkli kartpostallardaki gibi batar
ama onun resmini sen öyle yapmayacaksın
meğer denizi severmişim
hem de nasıl
ama Ayvazofki’nin denizleri bir yana
bulutları severmişim meğer
ister altlarında olayım ister üstlerinde
ister devlere benzesinler ister ak tüylü hayvanlara
ayışığı geliyor aklıma en aygın baygın en yalancısı en küçük burjuvası
severmişim
yağmuru severmişim meğer
ağ gibi de inse üstüme ve damlayıp dağılsa da camlarımda yüreğim
beni olduğum yerde bırakır ağlara dolanık ya da bir damlanın
içinde ve çıkar yolculuğa hartada çizilmemiş bir memlekete gider
yağmuru severmişim meğer
ama neden birdenbire keşfettim bu sevdaları Prag-Berlin treninde
yanında pencerenin
altıncı cıgaramı yaktığımdan mı
bir eski ölümdür benim için
Moskova’da kalan birilerini düşündüğümden mi geberesiye
saçları saman sarısı kirpikleri mavi
zifiri karanlıkta gidiyor tren
zifiri karanlığı severmişim meğer
kıvılcımlar uçuşuyor lokomotiften
kıvılcımları severmişim meğer
meğer ne çok şeyi severmişim de altmışında farkına vardım bunun
Prag-Berlin treninde yanında pencerenin yeryüzünü dönülmez bir
yolculuğa çıkmışım gibi seyrederek

Nazım Hikmet Ran