31 Ekim 2015 Cumartesi

Güneş Tepedeyken

Dalibor Matanic’in yönettiği ve Dennis Quaid, Zac Efron, Alan Bates ile Kim Dickens’in oynadığı Güneş Tepedeyken (Zvizdan - The High Sun), 30 Ekim 2015’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Film, geçmişe uzanan etnik nefretin ayırdığı iki komşu Balkan köyünde 30 yıla yayılan bir aşk hikâyesini anlatıyor. 1991'de geçen ilk hikâyede savaş öncesi dönemde iki genç aralarındaki ilişkiyi saklamaya zorlanır. 2001'de geçen ikinci hikâyede savaş yaraları henüz geçmediğinden sevdalarını bulundukları duruma uydurmakta zorlanırlar. 2011'de geçen üçüncü hikâyede ise ancak geçmişlerinden kurtulabilirlerse biraraya gelebileceklerini anlarlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

30 Ekim 2015 Cuma

Git Başımdan

Şahin Altuğ’un yönettiği ve Şahin Irmak, Bülent Emrah Parlak, Aslı Tandoğan ile Seda Güven’in oynadığı Git Başımdan, 29 Ekim 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Asteros Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Latif Selâmsız 30’lu yaşların ortalarında, kendini bildiğinden beri aynı kızla birlikte olan, aynı işte çalışan ve hâlâ annesiyle yaşayan bir adamdır. Sevgilisi Reyhan’a ayrılma konuşması yapacağı gün kendini evlenme teklif ederken bulur, annesi Yasemin de çok mutludur bu evlilik için. Düğün günü geldiğinde bir anda Latif’in iç sesi konuşur ve her şey mahvolur. Latif nikâh masasından kaçar ve bilinmeze giden bir yolculuğa koyulur.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

28 Ekim 2015 Çarşamba

Anlar

Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde, daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar,
Çok az şeyi
Ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çok riske girerdim.
Seyahat ederdim daha fazla.
Daha çok güneş doğuşu izler,
Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim.
Görmediğim bir çok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem. Yaşam budur zaten.
Anlar, sadece anlar. Siz de anı yaşayın.
Hiçbir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan,
Gitmeyen insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, hiçbir şey taşımazdım.
Eğer yeniden başlayabilseydim,
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer.
Ama işte 85′indeyim ve biliyorum…
Ölüyorum.....

Jorge Luis Borges


27 Ekim 2015 Salı

Mustang

Deniz Gamze Ergüven’in yönettiği ve Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan ile Tuğba Sunguroğlu’nun oynadığı Mustang, 23 Ekim 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Filmde, bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan, büyüme çağındaki 5 yetim kız kardeşin maruz kaldıkları toplum baskısına karşı kendi yöntemleriyle direnişleri ve özgürlük arayışları masalsı bir tonla anlatılıyor. Dünya prömiyerini 68. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren film 21. Saraybosna Film Festivali’nde de En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve Seyirci Ödüllerini kazandı.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

26 Ekim 2015 Pazartesi

Evlenmeden Olmaz

Yasemin Türkmenli’nin yönettiği ve Cansel Elçin, Özge Özberk, Hakan Eratik ile Gözde Okur’un oynadığı Evlenmeden Olmaz, 23 Ekim 2015'de Pinema Film dağıtımıyla Yakaza Film Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
Modern çağda evlilik baskısı ve korkusu arasında sıkışıp kalmış kızların ve erkeklerin öyküsü. Zeynep ve Yavuz birbirine çok aşık bir çiftken Zeynep'in evlilik arzusu, Yavuz'un ise evlilik korkusu yüzünden ayrılırlar. Ancak ikisi de birbirini unutamaz. İşi sebebiyle bir araştırma yapmak için "Evlenmeden Olmaz" isimli bir çöpçatanlık bürosuna giden Zeynep ile arkadaşları Melisa ve Ayşe, orada Adnan denilen tuhaf bir çöpçatanla karşılaşırlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman

25 Ekim 2015 Pazar

Babalar ve Kızları

Gabriele Muccino’nun yönettiği ve Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul ile Diana Kruger’ın oynadığı Babalar ve Kızları (Fathers & Daughters), 23 Ekim 2015’de MC Film dağıtımıyla Mekanik Film tarafından vizyona çıkarıldı.
New York’ta yaşayan bir baba ile kızı arasındaki büyük sevginin hikâyesi. Hikâye, Pulitzer ödüllü dul bir yazar olan Jake Davis’in, eşini kaybetmesi sonrasında yaşadığı ağır psikiyatrik hastalığa rağmen 5 yaşındaki kızını yetiştirme savaşını ve günümüzde 30 yaşına gelen Katie’nin bu dönemden kalma çocukluk travmalarıyla yüzleşmesini, geçmiş ve günümüz arasında zaman geçişleri yaparak anlatıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

24 Ekim 2015 Cumartesi

Takım: Mahalle Aşkına

Emre Şahin’in yönettiği ve Fırat Tanış, Yağız Can Konyalı, Beyza Şekerci ile Erkan Kolçak Köstendil’in oynadığı Takım: Mahalle Aşkına, 23 Ekim 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Spark Film Collective tarafından vizyona çıkarıldı.
İstanbul'da büyük plazalar tarafından yutulmak üzere olan bir mahalle ve birbirinden farklı genç insanları ortak bir hedef için birleştiren bir futbol takımı. İyinin kötüyle mücadelesini anlatan film, babalarından miras kalan halı sahayı satmak istemeyen iki kardeşin hikâyesini konu alıyor ve takım olmayı, zorluklara rağmen hayallerini oldurmak için gayret göstermeyi ve mahalle dayanışmasını eğlenceli bir dille anlatıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

23 Ekim 2015 Cuma

Solace

Afonso Poyart’ın yönettiği ve Colin Farrell, Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan ve Abbie Cornish’in oynadığı Solace, 23 Ekim 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Clancy, sıradışı yeteneklere sahip bir adamdır. Münzevi bir yaşamın içinde, geçmişten gelen gizemli ve acı dolu olayların hesaplaşmasını yaşarken, geleceği görme ve psişik yeteneklerini yaşamından uzak tutmaya çalışıyordur. Ancak FBI Özel Ajanı Joe Merriwether ve Joe'nun genç ve şüpheci ortağı Katherine Cowles, korkunç bir seri cinayet davasının çözümü için ondan başka kimsenin kendilerine yardım edemeyeceğine karar verirler.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

19 Ekim 2015 Pazartesi

Kara Düzen

Scott Cooper’in yönettiği ve Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton ile Sienna Miller’in oynadığı Kara Düzen (Black Mass), 16 Ekim 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
1970’lerin Güney Boston’unda FBI Ajanı John Conolly, İrlandalı gangster Whitey Bulger’ı, ortak düşmanları İtalyan Mafyasını çökertmek için işbirliği yapmaya ikna eder. Whitey Bulger aynı zamanda eyalet senatörünün de erkek kardeşidir ve FBI muhbiri olmayı kabul etmiştir. Kara Düzen, Whitey Bulger’ın kontroden çıkarak Boston tarihinin en azılı gangsteri olmasının gerçek hikâyesini anlatıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

18 Ekim 2015 Pazar

Amy

Asif Kapadia’nın yönettiği ve Amy Winepouse, Yasiin Bey, Mark Ronson ile Tony Bennett’in oynadığı belgesel film Amy, 16 Ekim 2015’de M3 Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
Belgesel, 14 yaşındaki Amy’nin çocukluk arkadaşı Juliette Ashby ile ortak arkadaşlarının doğum gününde çekilen şarkı söyledikleri bir video ile başlıyor. Belgeselin geri kalanında şarkıcı ve besteci olan Amy’nin çocukluğundan ölümüne kadar yaşadığı hayatından, müzik kariyerinden, kötü ilişkilerinden ve bulimia hastalığından bahsediliyor. Winehouse‘un hiç görülmemiş fotoğrafları, videoları ve şarkıları Amy belgeselinde yer alıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

17 Ekim 2015 Cumartesi

Yaktın Beni

Can Yücel’in yönettiği ve Uğur Yücel, Sarp Apak, Meltem Cumbul, Sinem Kobal, Hasibe Eren, Bülent Şakrak, Sezai Aydın ile Ayça Damgacı’nın oynadığı Yaktın Beni, 16 Ekim 2015’de TMC Film dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
Ailesini kaybettikten sonra tek başına yaşadığı evinde bir düzen kurup, İpek ile evlenmek isteyen Selam’ın yıllar sonra hiç beklenmeyecek bir şekilde dayısı Macit’le karşılaşması tüm dengeleri değiştirir. Macit’in Leyla’ya aşık olması ve Selam’la yaşamaya karar vermesiyle başlayan hikâye karakterlerin bir şeyleri düzeltmeye çalışırken sarpa saran hayatlarını eğlenceli bir dille beyazperdeye yansıtıyor.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

16 Ekim 2015 Cuma

Öyle ya da Böyle

Alper Kaya’nın yönettiği ve Ferit Kaya, Erdal Tosun, Selim Erdoğan ile Reha Özcan’ın oynadığı Öyle ya da Böyle, 16 Ekim 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Altın Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
Hakan ve Mehmet, üniversitede tiyatro - yazarlık bölümü okumuş iki arkadaştır. Öğrencilik yıllarında idealist davranan bu gençler, mezun olup da hayatın gerçekleriyle yüzleşince, ideallerinden vazgeçmek zorunda kalırlar. Çok sevdikleri tiyatroyu gönül rahatlığıyla yapabilmek için sektöre, yani “dizi - film” piyasasına üretim yapmaları gerekiyordur. Bu sayede hem güzel para kazanacaklar, hem de ideallerine kavuşabileceklerdir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

14 Ekim 2015 Çarşamba

Tehlikeli Yürüyüş

Robert Zemeckis’in yönettiği ve Charlotte Le Bon, Joseph Gordon Levitt, Ben Kingsley ile James Badge Dale’in oynadığı Tehlikeli Yürüyüş (The Walk), 09 Ekim 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Film, Phillippe Petit adlı Fransız gösteri ustasının, New York’taki ünlü Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasına gerdiği ip üzerinde yürüyüşünün hikâyesini anlatıyor. Oniki kişi ayda yürüdü. Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasındaki büyük boşluktaysa sadece bir kişi yürüyebildi. Philippe Petit, çılgın planını gerçek hayattaki akıl hocası Papa Rudy ve bir avuç insanın yardımıyla gerçekleştirdi.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman
IMDb

13 Ekim 2015 Salı

Yanlış Kapı

Eli Roth’un yönettiği ve Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas, Ignacia Allamand, Aaron Burns ile Colleen Camp'ın oynadığı Yanlış Kapı (Knock Knock), 09 Ekim 2015’de MC Film dağıtımıyla Mekanik Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Başarılı bir mimar olan Evan, eşinin ve çocuklarının evde olmadığı bir haftasonu civarda kaybolan masum görünüşlü iki genç kızın kapısını çalması ile kabus gibi bir hafta sonu yaşayacak ve hayatı alt üst olacaktır. Kanadalı sinema oyuncu Keanu Reeves'in adı "Dağlardan esen rüzgar" anlamına geliyor. 1999 yılında kült film The Matrix'de başrol oynadı. Bu filmle büyük bir Hollywood yıldızı olduğunu ispatladı.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

12 Ekim 2015 Pazartesi

Mantıksız Adam

Woody Allen’in yönettiği ve Jamie Blackley, Joaquin Phoenix, Parker Posey ile Emma Stone’un oynadığı Mantıksız Adam (Irrational Man), 09 Ekim 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Abe Lucas, son dönemlerde yaşamaktan zevk alamayan, duygusal olarak dibe vurmuş bir felsefe profesörüdür. Abe, yaptığı hiçbir şeyle fark yaratamadığına inanmaktadır. Hayatında yeni bir sayfa açmak için küçük bir kasabada ders vermeye başlar. Burada tanıştığı Rita Richards, aynı üniversitede hocalık yapan, mutsuz bir kadındır. Abe’den onu mutsuzluğunun en büyük kaynağı olan evliliğinden kurtarmasını istemektedir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

11 Ekim 2015 Pazar

Geniş Aile: Yapıştır

Ömer Uğur’un yönettiği ve Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Bülent Çolak ile Ahmet Sarsılmaz’ın oynadığı Geniş Aile: Yapıştır, 09 Ekim 2015'de Chantier Films dağıtımıyla Barakuda Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Babaannesi Hafize’nin hastalanması üzerine tedavi için yeterli parayı bulmaya çalışan Cevahir’in eline bir define haritası geçer. Cevahir’in belalısı Koyu Bilal haritanın yarısını kaparak haritanın gösterdiği yere, Ayvalık’a doğru yola çıkar. Cevahir de Ulvi ile beraber Ayvalık yoluna düşer. Heyecan ve macera dolu bir define arayışına dönüşen yolculukta hepsi, kendilerini hiç beklemedikleri durumların, olayların ve belaların içinde bulurlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman

10 Ekim 2015 Cumartesi

Hayat Öpücüğü

Şenol Sönmez’in yönettiği ve Ali Sunal, Hatice Şendil, Ayda Aksel ile Ahmet Saraçoğlu’nun oynadığı Hayat Öpücüğü, 09 Ekim 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Maceradan ve hastalıktan ölesiye korkan Metin bir gün yaşam dolu Hayat adında bir kadına rastlar. Kavgalarla başlayan ilişkileri bir hayat öpücüğü gibi ikisinin de hayatını değiştirir ve Metin bu aşk sayesinde yaşamanın hayatta kalmaktan daha fazlası olduğunu öğrenir. Yaşamı böylesine çok seven ve yaşamdan böylesine korkan bu iki insan bütün imkânsızlıklara rağmen birlikte mutlu olmayı becerebilecekler midir, hayata tutunabilecekler midir?
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

9 Ekim 2015 Cuma

Ejder Kılıcı

Daniel Lee’nin yönettiği ve Jackie Chan, John Cusack, Adrien Brody ile Si Won Choi’in oynadığı Ejder Kılıcı (Dragon Blade), 09 Ekim 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarıldı.
General Lucius önderliğindeki Romalı büyük bir lejyon ordusu Publius'u, hain kardeşi Tiberius'dan korumak için uzak doğuya gelmiştir. General Lucius, Batı Bölgesi İpek Yolu Koruma Ordusu'nun kumandanı Huo An'e karşı savaşır. İkisi de ihanete uğramıştır ve birbirlerinin büyük saygısını kazanırlar. Huo An, ülkesini korumak ve üzerindeki hain damgasını temizlemek için 36 farklı etnik gruptaki savaşçıları biraraya toplar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

6 Ekim 2015 Salı

Efsane

Brian Helgeland’ın yönettiği ve Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston, Taron Egerton, Paul Bettany, Colin Morgan, Paul Anderson, Aneurin Barnard, Chazz Palminteri, Tara Fitzgerald, Stephen Lord ile Sam Hoare’in oynadığı Efsane (Legend), 02 Ekim 2015’de MC Film dağıtımıyla Mekanik Film tarafından vizyona çıkarıldı.
1950'li ve 60'lı yıllarda İngiltere'de terör estiren gangster ikiz kardeşler Ronald Kray ve Reginald Kray kardeşlerin gerçek hayat hikâyelerinin anlatıldığı Efsane (Legend), Kray kardeşlerin bir şehri hakimiyeti altına alışının ardında yatan sırları ve acımasız yeraltı suç dünyasının kapılarını aralıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

5 Ekim 2015 Pazartesi

Kafes

Mahmut Kaptan’ın yönettiği ve İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu, Fırat Şahin, Barış Küçükgüler, Melda Arat, Erdal Cindoruk, Murat Ercanlı, Fatih Doğan, Murat Çağlar, Cem Sultan Karabulut, Mine Doğan, M. Şekip Taşpınar ile Tolga Yüce'in oynadığı Kafes, 02 Ekim 2015'de Chantier Films dağıtımıyla Joy Pr. tarafından vizyona çıkarıldı.
Film, 12 Eylül olaylarında haksız yere cezaevlerine atılan, işkenceye maruz kalan ve ortak noktaları vatan olan masum gençlerin hikâyelerini beyazperdeye taşıyor. O dönem gençlerin konulduğu cezaevi olan Ulucanlar Cezaevi’nde yapılan çekimlerdeki sahneler izleyenleri gözyaşlarına boğacak.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman

4 Ekim 2015 Pazar

Bulantı

Zeki Demirkubuz’un yönettiği ve Zeki Demirkubuz, Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel ile Çağlar Çorumlu’nun oynadığı Bulantı, 02 Ekim 2015’de Bir Film dağıtımıyla Mavi Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Ahmet, sevgilisiyle birlikte olduğu gece karısı ve küçük kızını trafik kazasında kaybeder. Kimseyi umursamayan biri olarak bu olaydan pek etkilenmeden yaşamına devam eder ama bir süre sonra, görünürde bir sebep olmaksızın kendinde ve yaşamında bazı değişimler olmaya başlar. Küçük terslikler, tuhaf aksilikler art arda gelmekte, çok sevdiği kadınlarla arası bozulmakta, hayat karşısında zorlanmakta ve beklenmeyen zafiyetler göstermektedir.
Basın Bülteni: 1 / 2
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb
Korkut Akın Yazıyor

3 Ekim 2015 Cumartesi

Şah Mat

Edward Zwick’in yönettiği ve Tobey Maguire, Liev Schreiber, Peter Sarsgaard ile Lily Rabe’in oynadığı Şah Mat (Pawn Sacrifice), 02 Ekim 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.
Film, Amerikalı satranç duayeni Bobby Fisher’ın Rus rakibi Boris Spassky ile 1972 yılında karşılaştığı “Yüzyılın Maçı”nı konu alıyor. Yapımcı Gail Katz, milyonlarca insanın dikkatini çeken, bir satranç oyuncusunun bir boksör veya bir rock yıldızı kadar meşhur olduğu ve “Yüzyılın Maçı” olarak adlandırılan hadisenin neden filmi yapılmamış diye merak ettiğini söylüyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb

2 Ekim 2015 Cuma

Marslı

Ridley Scott’un yönettiği ve Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara ile Kristen Wiig’in oynadığı Marslı (The Martian), 02 Ekim 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.
Mars'a gönderilen arstranotlardan Mark Watney şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Ancak Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal gönderir. Bilim adamları ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da kurtarma operasyonunda yer alırlar.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb