3 Şubat 2015 Salı

Enerjinizi Arttırmanın 8 Yolu

Magnezyum alımınızı arttırın. Eğer dengeli bir beslenme programınız varsa, sizin için gerekli olan vitamin ve mineralleri sağlarsınız. Ancak kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, vücudunuzdaki magnezyum seviyesi düşmüş olabilir. Magnezyum alımınızı arttırmak için; badem, ceviz ve fındık gibi yağlı tohumları diyetinize ekleyin. Tam tahıl tüketiminizi arttırın. Daha fazla balık tüketin.
Yürüyüşe çıkın. Yürüyüş yaptığınızda daha yorgun olacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hergün attığınız adım sayısını akıllı telefonunuz ya da yardımcı ekipmanlarla takip edin. Hedefinizi gün geçtikçe arttırmaya çalışın ve 10.000 adım hedefiniz olsun. Fiziksel aktiviteniz arttıkça, kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz.
Kahvaltı öğününü atlamayın. Çalışmalar, kahvaltı öğününü atlayanların psikolojik olarak daha mutsuz ve daha yorgun olduğunu gösteriyor. Güçlü bir kahvaltı ile güne enerjik başlayabilirsiniz.
Stres düzeyinizi azaltın. Bunun çok zor olduğunu biliyorum. Ancak stres en güçlü enerji öldürücüdür. Stresinizi azaltmak için; yoga ve egzersiz yapın. Hobiler edinin. Uzun yürüyüşlere çıkın.
Su için. Birçoğumuz açlık ve susuzluk duygularımızı karıştırırız. Vücuttaki su miktarınız düştüğünde, enerjiniz de düşer. Acıktığınızı hissettiğinizde önce bir bardak su için. Su her zaman gözünüzün önünde olsun.
Daha az şekerli yiyecekler ve daha fazla tam tahıl yiyecekler tüketin. Kan şekerinin dengede olması, enerjik olmanızın anahtarıdır. Basit şekerlerden oluşan kekler, çikolatalar, tatlılar ve şekerlemeler kan şekerinizi hızlı yükseltir ve enerjinizde ani düşüşler olur. Karbonhidrat kaynaklarınızı lif içeriği yüksek olan sebzeler, tam tahıllar ve kurubaklagillerden seçin.
Güçlü ara öğünler tüketin. Ana öğünlerinizin arasında güçlü ara öğünler yerleştirin. Protein, yağ ve lif karışımları kullanın. Tam tahıl bir dilim ekmek üzerine sürdüğünüz fıstık ezmesi, yoğurdunuza eklediğiniz bir avuç yağlı tohum karışımı size sürekliliği olan enerji sağlar. Karbonhidratlar hızlı enerji sağlar, proteinler enerjinizi sürdürür ve yağlar enerjinizdeki son noktayı koyar.
Bir fincan kahve enerji sağlar. Düşük yağlı sütle yapılmış bir fincan kahve size enerji sağlar. Süt karbonhidrat, protein ve yağı bir arada barındıran mükemmel bir içecektir. Kahveden gelecek kafein ile güçlü bir enerji kaynağı yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder