30 Haziran 2014 Pazartesi

Hayatımın En Kötü Gecesi

Steven Brill’in yönettiği ve Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs ile Sarah Wright Olsen’in oynadığı Hayatımın En Kötü Gecesi (Walk of Shame), 27 Haziran 2014’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
Haber muhabiri Meghan Miles’ı canlandıran Elizabeth Banks arkadaşlarıyla felekten bir gece çalar. Ancak sabah uyandığında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yaşadığı tek gecelik ilişkiden sonra arabasız, kimliksiz ve parasız hiç bilmediği bir mahallede kalakalır. Hayatının en önemli iş görüşmesine girmeden önce durumunu düzeltmesi için sadece 8 saati vardır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

29 Haziran 2014 Pazar

Göl Zamanı

Cafer Özgül’ün yönettiği ve Emre Canpolat, Begüm Birgören, Cemil Büyükdöğerli ile Didem Balçın’ın oynadığı Göl Zamanı, 27 Haziran 2014’de PinemArt Film dağıtımıyla Focus Film tarafından vizyona çıkarıldı.
1930'ların Türkiye'si. Ülke Atatürk Devrimleri'ne geçişin acemiliklerini yaşamaktadır. Tıbbiyeden mezun olan iki arkadaş Ahmet ve Refik Anadolu'yu gezmeye çıkarlar. Yolları Ege'de bir kasabaya düşer ve eski İttihatçılardan Haşim Bey onları konağında misafir eder. Haşim Bey'in kızı Elif, melankolik bir kızdır. O gece Göl kenarında Refik'le karşılaşır ve aralarında bir aşk başlar. Kafası yeni fikirlerle dolu olan Refik'in aşk konusunda da kafası karışıktır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

28 Haziran 2014 Cumartesi

Aynı Yıldızın Altında

Josh Boone’un yönettiği ve Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff ile Laura Dern’in oynadığı Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars), 27 Haziran 2014’de The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.
Hazel kanser hastasıdır ve hayatının sonuna kadar bir oksijen tüpüyle yaşamak zorundadır. Ailesinin gönlünü almak için kanser hastalarının katıldığı bir oturuma gider ve orada Gus adındaki başka bir hasta çocukla tanışır. Hemen kaynaşan ikili sıra dışı durumlarını unutup normal bir ilişki yaşamak isterler. Her ne olursa olsun birbirlerine duydukları sevgi ve aşk yaşayacakları her günü onlar için çok değerli kılmaktadır.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

27 Haziran 2014 Cuma

Aşk Başlamadan Güzel

Aşk başlamadan güzel,
Kalplerde heyecan
Bakışlarda korku olduğu zaman güzel...
Birbirimize sezdirmemek için çırpınış,
Başkaları görmesin diye çabalayış,
Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman...
Aşk başlamadan güzel....

Ümit Yaşar Oğuzcan

26 Haziran 2014 Perşembe

Dilenci

Sen, hergün köşe başlarında
Yırtık urbanla kirli ellerinle
Avuç açan, sefil insan.

İnan yok farkımız birbirimizden.
Sen belki tüm yaşamınca dilenecek;
Beklediğin beş kuruşu biri vermezse,
Ötekinden isteyeceksin.

Ama ben, tüm yaşamım boyunca
Tek bir kez dilendim,
Bir acımasız kalbin sevdası ile alevlendim.
Öylesine boş öylesine açık kaldıki elim,
Yemin ettim bir daha dilenmeyeceğim.
 
Victor Hugo

25 Haziran 2014 Çarşamba

Baba İsmi

Ali okula yeni başlamıştı, öğretmen gelenlerin ve babalarının isimlerini soruyordu. Sıra Ali’ye gelmişti.
" İsmin ne?"
" Ali. "
" Babanın ismi ne? "
" Baba. "
" Evladım babanın başka ismi yok mu?"
" Öğretmenim üç kardeşim var, hepimiz baba diyoruz ama başkaları Ahmet diyor."
" Ahmet desene!"
" Ahmet deyince babam kızıyor öğretmenim."

24 Haziran 2014 Salı

Susam

Mangan, bakır, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, B1 vitamini, çinko ve diyet lif için iyi bir kaynaktır.

İçeriğindeki sesamin' ve sesamolin' bileşenleri insanlarda kolesterol düşürücü etki göstermekte ve yüksek kan basıncı önlemektedir. Sesamin aynı zamanda karaciğerde oksidatif hasardan koruyucu özelliğe sahiptir.

Romatoid artritte ağrıların ve şişliklerin azalmasına yardımcıdır.

Antienflamatuar ve antioksidan özelliğe sahiptir.

Astımda hava yolu spazmı önlemeye yardımcıdır.

Menapoz semptomlarının azalmasına yardımcıdır.

Kolon Kanseri, osteoporoz, migren ve PMS' yi (adet öncesi gerginlik sendromu) önlemeye yardımcı olur.

Susam yağı kırışıklıklar ve diğer deri hastalıklarında etkilidir
.

22 Haziran 2014 Pazar

Geçmişin İzleri

Jonathan Teplitzky’nin yönettiği ve Colin Firth, Nicole Kidman, Jeremy Irvine ile Stellan Skarsgaard’ın oynadığı Geçmişin İzleri (The Railway Man), 20 Haziran 2014'de Chantier Films dağıtımıyla MovieBox tarafından vizyona çıkarılıyor.
İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonlar Singapur’u istilâ ettiklerinde sinyal subayı Eric Lomax teslim olanlardan biridir. Tayland’daki Ölüm Demiryolu inşaatına çalışan Eric, hayatta kalmayı başararak ülkesine döner, kendini dış dünyaya kapatır. Ve sonra bir gün güzel bir kadınla tanışır ve evlenirler. Eric’in kâbusları geri döner. Eric'in tam olarak neler yaşadığını bilen Japon subay hâlâ yaşamaktadır ve tercümanlık yapmaktadır ve onun nerede olduğunu öğrenirler.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman
IMDb

15 Haziran 2014 Pazar

Karışık Aile

Frank Coraci’nin yönettiği ve Adam Sandler, Drew Barrymore, Kevin Nealon ile Terry Crews’in oynadığı Karışık Aile (Blended), 13 Haziran 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Felâkete dönüşen görücü usulü ilk buluşmalarının ardından bekâr ebeveynler Lauren (Drew Barrymore) ve Jim (Adam Sandler), bir tek şey konusunda anlaşırlar: Bir daha asla birbirlerini görmek istememektedirler. Ancak, birbirlerinden habersiz çocuklarıyla organize ettikleri muhteşem bir aile tatili için, Afrika’da lüks bir safari tatil köyünde, bir hafta muhteşem bir suit odayı paylaşmak durumunda kalırlar. Karışık Aile (Blended) Güney Afrika’da çekildi.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

14 Haziran 2014 Cumartesi

Kış Uykusu

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ve Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç, Nejat İşler, Tamer Levent ile Nadir Sarıbacak'ın oynadığı Kış Uykusu, 13 Haziran 2014'de Pinema Film dağıtımıyla Zeyno Film - NBC Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Kış Uykusu, eski bir tiyatro oyuncusu olan Aydın'ın, Anadolu bozkırlarının ortasında, adeta bir kış uykusuna yatmış gibi görünen ıssız bir mekânda, kendisiyle, hayalleriyle, sevdikleri ve taşrayla kurduğu ve düşe kalka sürdürmeye çalıştığı ilişkilerini konu alıyor. Karı-koca ve kardeşlik bağları da dahil her türlü insan ilişkisinin ön yargılar ve çıkışsızlıkla mühürlenmiş olan o ağır kapısını aralıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

Diyarbakır 3


11 Haziran 2014 Çarşamba

Kardeşim İçin

Scott Cooper'in yönettiği ve Christian Bale, Woody Harrelson, Casey Affleck ile Forest Whitaker’in oynadığı Kardeşim İçin (Out of the Furnace), 06 Haziran 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Russell ve Rodney kardeşler küçük bir kasabada yaşıyorlardır. Rodney gizemli bir şekilde ortadan kaybolur ve Russell da bir hatadan dolayı kendini hapishanede bulur. Russell özgürlüğü ve adaleti bulmak için mücadele verecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragma
IMDb

10 Haziran 2014 Salı

Paris'te Bir Hafta Sonu

Roger Michell’in yönettiği ve Jim Broadbent, Lindsay Duncan, Jeff Goldblum ile Olly Alexander’in oynadığı Paris'te Bir Hafta Sonu (Le Week End), 06 Haziran 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
İngiliz çift Nick ve Meg,evliliklerinin otuzuncu yıldönümünde, ilişkilerini tekrar canlandırmak umuduyla, zamanında balayı için gittikleri Paris'e tekrar gitmeye karar verirler. Ancak seyahat plânladıkları gibi gitmez ve karşılaştıkları olaylar aralarındaki farklılıkları ve gerilimi daha belirgin hale getirir. Çift Nick'in eski bir arkadaşı olan ve Paris'in havalı bir semtinde oturan Morgan'ın akşam yemeği davetini kabul edince, sürpriz dolu olaylar birbirini takip eder.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
 Fragman
IMDb

9 Haziran 2014 Pazartesi

Aşkta Yanlış Yoktur

Jeremiah S. Chechik’in yönettiği ve Ryan Kwanten, Sara Canning, Ryan McPartlin ile Kristen Hager’in oynadığı Aşkta Yanlış Yoktur (The Right Kind of Wrong), 06 Haziran 2014’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
İnatçı, romantik, idealist ve hayalperest Leo, O'nu hayallerinden vazgeçirmeye çalışan kimseyi dinlemez. Bu inatçılığına karşılık eski eşi Julie, Leo hakkında Neden Bu Kadar Berbatsın başlıklı bir blog açar ve yazdıklarını kitaplaştırır. Bu sırada Leo, Colette ile tanışır. Ancak Leo, Colette ile düğününde tanışmıştır. İnatçı ve uslanmaz Leo, imkânsızı ister ve Colette’i kendisine aşık etmek için her şeyi yapmaya karar verir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

8 Haziran 2014 Pazar

Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı

Seth MacFarlane’in yönettiği ve Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried ile Liam Neeson’ın oynadığı Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı (A Million Ways to Die in the West), 06 Haziran 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.
Albert, bir silâhlı çatışmadan geri çekildikten sonra vefasız kız arkadaşı onu bir başka erkek için terk eder. Kasabaya gelen gizemli bir kadın ise Albert’ın cesaretini bulmasına yardım eder. İkili birbirine aşık olmaya başlar ama kadının kötülüğüyle nam salmış kanun kaçağı kocası intikam arayışıyla kasabaya geldiğinde çiftçinin yeni keşfettiği cesaretini test etmesi gerekmektedir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Faceboo
 Fragman
IMDb

3 Haziran 2014 Salı

Toprağa Uzanan Eller

Ömer Can’ın yönettiği ve Şerif Sezer, Nail Kırmızıgül, Melih Selçuk ile Medya İzgi’nin oynadığı Toprağa Uzanan Eller, 30 Mayıs 2014'de PinemArt Film dağıtımıyla Ömer Can Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Toprak, Çukurova'ya mevsimlik işçi olarak giden bir ailenin ortanca çocuğudur. Sekiz yaşında olmasına rağmen hiç okula gitmemiş ve nüfusu henüz çıkarılmamıştır. Ablası Zehra 15 yaşındadır ve yüklü bir başlık parası karşılığı babası tarafından dedesi yaşında bir adama sözlenmiştir. Toprak'ın küçük kardeşi Zeliha ise geçirdiği çocuk felci sonrası görme yetisini kaybetmiştir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb

Son Şans

Ari Folman’ın yönettiği ve Robin Wright, Harvey Keitel, Jon Hamm ile Paul Giamatti’nin oynadığı Son Şans (The Congress), 30 Mayıs 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Robin Wright, büyük bir stüdyodan sinema kimliğini satması için teklif alır. Birebir taratılıp bir örnek çıkarılacak ve yaratılan figür her tür Hollywood filminde kullanılabilecektir. Karşılığında ise oldukça yüklü bir ücret ama daha da önemlisi, sonsuza kadar genç kalma olanağı. 20 yıllık kontratın sonunda ise Robin Wright’ı, geleceğin düşsel sinema dünyasında izliyoruz. Yarı kurgu yarı animasyon film seyirciyi çizgi dünyası ve gerçeklik arasında bırakıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
IMDb
IMDb

2 Haziran 2014 Pazartesi

Kan Bağları

Guillaume Canet’nin yönettiği ve Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cottilard ile Mila Kunis’in oynadığı Kan Bağları (Blood Ties), 30 Mayıs 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Codex Medya tarafından vizyona çıkarıldı.
New York 1974. 50 yaşındaki Chris hapishaneden iyi halinden dolayı salıverilir. Başarılı bir polis olan kardeşi Frank kapıda onu beklemektedir. Kardeşinin bu sefer değişebileceğine inanan Frank ona evini açar, bir iş bulur ve eski karısı Monica ve çocuklarıyla görüştürür. Ancak Chris yeni bir başlangıç yapamadan tekrar suç işlemeye başlar. Frank bu durum karşısında Chris ile tüm ilişkisini keser ancak aralarındaki kan bağı buna izin vermeyecektir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
IMDb
IMDb

1 Haziran 2014 Pazar

Asabi Adam

Phil Alden Robinson’un yönettiği ve Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dinklage ile Melissa Leo’nun oynadığı Asabi Adam (The Angriest Man in Brooklyn), 30 Mayıs 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Çok asabi Henry, bir araba kazasının ardından doktora gider. Dr. Sharon Gill, Henry’ye beyin anevrizması olduğunu açıklar. Henry'nin öfkeli haline kızan Sharon, aniden ona yaşamak için sadece 90 dakika ömrü kaldığını söyler. Muayenehaneden çıkan Henry, teşhisten sonra hayatta nefret ettiği şeylerin ve incittiği insanların listesini düşünmeye başlar. Arkadaşları ve ailesine karşı hatalarını telafi etmeye karar verir.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Fragman
IMDb